Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Πλαστικά Λουλούδια» του Γιάννη Ζαφείρη

στα 10

Εν αναμονή του 42ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Flix Team
Φεστιβάλ Δράμας 2019: «Πλαστικά Λουλούδια» του Γιάννη Ζαφείρη

Η ταινία

Mια νεράιδα δηλητηριάζει τα νερά του χωριού. Εκείνος επιστρέφει διψασμένος. Ψάχνοντας τη βρύση αντικρίζει έναν έρημο τόπο και μερικά πλαστικά λουλούδια. Ενα άλογο και ένας σκύλος θα του κάνουν παρέα ως το τέλος.

plastic flowers 607

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιάννης Ζαφείρης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Middlesex University of London, Β.Α in Photography. Εχει ασχοληθεί με τη διεύθυνση φωτογραφίας σε μικρού μήκους ταινίες και έχει σκηνοθετήσει 4 μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες προβλήθηκαν σε ελληνικά αλλά και ξένα φεστιβάλ, με διακρίσεις. Συμμετείχε επίσης ως Β βοηθός σκηνοθέτη στη μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, «Lines», 2016. Το επόμενο μικρού μήκους project του με τίτλο «Γιος» σε σκηνοθεσία Κώστα Τατάρογλου, εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

Φιλμογραφία

Ρίζωμα, 2015, 7’
Felicita, 2016, 10’
Eπίσκεψη, 2017, 7’
Springtime Rest, 2018,15’

plastic flowers 607

5 ερωτήσεις για τα «Πλαστικά Λουλούδια»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Η ιστορία της ταινίας αποτελεί μια από τις θεματικές του μεγάλου μήκους σεναρίου με το οποίο ασχολούμαι εδώ και καιρό. Συνεπώς η φόρμα της μικρού μήκους αποτέλεσε για μένα τον πρώτο πειραματισμό.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Μια συλλογή από μνήμες σε ασπρόμαυρο φόντο.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Ισως μια συζήτηση που να αφορά τον τίτλο της ταινίας…

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Πραγματοποιώντας μέχρι στιγμής ανεξάρτητες παραγωγές, αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζεται να έχεις αρκετή υπομονή και επιμονή. Από το συγκεκριμένο project κρατάω τη συνεργασία μου με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η τέταρτη χρονιά που συμμετέχω και νιώθω χαρούμενος γι' αυτό. Οπως έχω ξαναπεί, το φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα σε νέους αλλά και παλιότερους κινηματογραφιστές να εκφραστούν με το έργο τους, καθώς και να γνωριστούν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις, που είναι το σημαντικότερο κατ’ εμέ.


Info

Αφηγητής: Πάνος Ξενάκης | Σενάριο / Σκηνοθεσία : Γιάννης Ζαφείρης | Διεύθυνση Φωτογραφίας / Μοντάζ : Γιώργος Μπισδίκης | Ηχος: Mανος Κ. | Ηχητικός Σχεδιασμός / Χρωματική Διόρθωση : AfricanAstronaut PH | Παραγωγή: African Astronaut, Γιάννης Ζαφείρης, Κωνσταντίνος Ξενάκης

Δείτε εδώ τη μικρού μήκους ταινία του Γιάννη Ζαφείρη «Επίσκεψη»


Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

plastic flowers poster 607