Ενημέρωση

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Επίσκεψη» του Γιάννη Ζαφείρη

στα 10

Εν αναμονή του 40ού Φεστιβάλ ελληνικών ταινιών μικρού μήκους Δράμας, γνωρίζουμε καλύτερα τις ταινίες του ελληνικού διαγωνιστικού τμήματος και τους δημιουργούς τους.

Φεστιβάλ Δράμας 2017: «Επίσκεψη» του Γιάννη Ζαφείρη

Η ταινία

Ενας δρόμος, μία οικογένεια, μία επίσκεψη.

Ο σκηνοθέτης

Ο Γιάννης Ζαφείρης γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Middlesex University of London, Β.Α in Photography. Εχει ασχοληθεί με την διεύθυνση φωτογραφίας σε μικρού μήκους ταινίες και έχει σκηνοθετήσει 4 μικρού μήκους ταινίες. Συμμετείχε ως Β' βοηθός σκηνοθέτη στην μεγάλου μήκους ταινία του Βασίλη Μαζωμένου «Lines» το 2016.

Φιλμογραφία

  • Επίσκεψη (2017, Μυθοπλασία, 6’)
  • Felicita (2016, Μυθοπλασία, 10')
  • Ρίζωμα (2015, Μυθοπλασία, 7')
  • Day off (2014, Μυθοπλασία, 18')

Επίσκεψη 607

5 ερωτήσεις για την «Επίσκεψη»

Γιατί κάνατε αυτήν την ταινία τώρα; Τι ήταν αυτό που σας έκανε να θελήσετε να αφηγηθείτε αυτήν την ιστορία;

Οι ιστορίες που αφηγούμαι, αντλούνται από γεγονότα που είτε έχω βιώσει προσωπικά είτε ακούγοντας τα με προβληματίζουν και αναζητώ να βρω λύσεις, αν υπάρχουν. Το θέμα της «Επίσκεψης» αποτελεί ένα από αυτά.

Πώς θα περιγράφατε την ταινία σας σ' έναν υποψήφιο θεατή;

Ενας δρόμος, μια οικογένεια, μια επίσκεψη.

Τι θα θέλατε να σας ρωτήσει ή να συζητήσετε με κάποιον αφού τη δει;

Προσωπικά, θεωρώ ότι ένα κινηματογραφικό έργο πρέπει να βιώνεται σαν μια εμπειρία από το θεατή. Οποιο και να είναι το θέμα του ή ο τρόπος που έχει κινηματογραφηθεί. Συνεπώς θα ήθελα να μιλήσουμε για αυτή την εμπειρία που ίσως βίωσε, βλέποντας την ταινία.

Πώς είναι να κάνεις σινεμά (στην Ελλάδα) σήμερα; Τι σας δίδαξε ή τι κρατάτε από την εμπειρία;

Όσο γίνονται ακόμα ταινίες που στηρίζονται στην αλληλεγγύη μεταξύ των κινηματογραφιστών και στην αγάπη τους για τον κινηματογράφο, θεωρώ ότι κάτι καλό διαφαίνεται στον ορίζοντα...

Τι σημαίνει το Φεστιβάλ Δράμας για σας, αλλά και για το σημερινό ελληνικό κινηματογραφικό τοπίο;

Είναι η δεύτερη μου συμμετοχή και νιώθω ευγνώμων για αυτό. Οπως είχα αναφέρει και πέρυσι, είναι ένας τόπος που δίνει τη δυνατότητα στους κινηματογραφιστές να εκφραστούν με το έργο τους καθώς και να γνωριστούν μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας ιδέες και απόψεις. Και αυτό συμβαίνει πραγματικά, οπότε εύχομαι το φεστιβάλ Δράμας να συνεχίσει να δίνει κάθε χρόνο αυτές τις ευκαιρίες.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την «Επίσκεψη» του Γιάννη Ζαφείρη στην επίσημη σελίδα της ταινίας στο Facebook.

info

Ηθοποιοί: Θανάσης Χαλκιάς, Ηλέκτρα Γεννατά, Αντωνία Πίντζου / Σενάριο - Σκηνοθεσία: Γιάννης Ζαφείρης / Παραγωγός: Βασίλης Μαζωμένος / Συμπαραγωγός: Aγγελος Αργυρούλης / Εκτελεστής Παραγωγός: Λάμπρος Γεωργόπουλος / Διεύθυνση Φωτογραφίας: Γιώργος Παπανδρικόπουλος / Moντάζ: Θάνος Κ. / Hχος: Γιώργος ΜπισδίκηςΣκηνογραφία: Eλένη Παπαγεωργίου / Κοστούμια: Γκρατσιέλλα Ρούσσου / Μακιγιάζ: Παναγιώτα Βασιλοπούλου / Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Ξενάκης / Focus Puller: Πέτρος Τσαμπακούρης / Διεύθυνση Παραγωγής: Βασίλης Γουδέλης / Color Grading: Saifedine Salim / Ηχητικός Σχεδιασμός – Μίξη : Γιάννης Σκανδάμης / Φωτογραφία Πλατω : Σοφία Αραμπατζόγλου / Παραγωγή: Horme Pictures / Συμπαραγωγή: SteFilm Post Production

Μάθετε πληροφορίες και δείτε υλικό των ταινιών όλων των φετινών υποψηφίων του Φεστιβάλ Δράμας εδώ. Κάθε μέρα το Flix θα παρουσιάζει κι από μία ταινία.

Επίσκεψη Αφίσα 607