Buzz

H νέα ταινία του Γουές Αντερσον θα έχει τίτλο «The French Dispatch»

στα 10

Η επιστροφή του Γουές Αντερσον στο live action θα είναι κι ένα ερωτικό γράμμα στους δημοσιογράφους ολόκληρου του κόσμου.

H νέα ταινία του Γουές Αντερσον θα έχει τίτλο «The French Dispatch»

Για αρκετό καιρό κυκλοφορούσε η φήμη πως η επόμενη ταινία του Γουές Αντερσον θα ήταν ένα μιούζικαλ γεμάτο από τα πιο μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ, με επίκεντρο την Γαλλία της δεκαετίας του ’40-’50. Τελικά τα μισά από αυτά αποδείχτηκαν αληθινά.

Η δέκατή του ταινία θα έχει τίτλο «The French Dispatch» θα κάνει τον Αντερσον να επιστρέφει και πάλι στο live action, μετά από μια μικρή και υπέροχη ανάπαυλα στο stop motion animation με το «Isle of Dogs», και ήδη βρίσκεται στα μέσα των γυρισμάτων της. Πρόκειται για ένα «ερωτικό γράμμα» στους δημοσιογράφους του κόσμου, θα εξελίσσεται σε ένα φυλάκιο μιας Αμερικάνικης εφημερίδας στο Παρίσι του 20ου αιώνα και θα επικεντρώνεται σε τρεις ιστορίες. Ο ίδιος ο Αντερσον έδωσε στη δημοσιότητα μερικά νέα στοιχεία για την ταινία λέγοντας πως ένας Αμερικάνος δημοσιογράφος, ο οποίος τρέχει ένα περιοδικό στη Γαλλία, πολεμά να γράψει αυτό που θέλει. Ο ίδιος διευκρίνισε μάλιστα πως η ταινία δεν θα αφορά μόνο την ελευθερία του λόγου στον Τύπο αλλά επιπλέον θα μιλά για σοβαρά προβλήματα του σημερινού κόσμου.

Διαβάστε ακόμα: Λίγα και καλά: Οσα ξέρουμε ήδη για την επόμενη ταινία του Γουες Αντερσον

wes anderson 607

Οσον αφορά το καστ, απλώς σημειώστε ονόματα: Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, Μπιλ Μάρεϊ, Οουεν Γουίλσον, Σέρσα Ρόναν, Τίλντα Σουίντον, Γουίλεμ Νταφόε, Μπομπ Μπάλαμπαν, Χένρικ Γουίνκλερ, Τζέφρι Ράιτ, Εϊντριαν Μπρόντι, Κέιτ Γουίνσλετ, Τίμοθι Σαλαμέ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο και Τζέισον Σουόρτσμαν. Πρόσφατα μάλιστα σε αυτό το υπέροχο καστ προστέθηκε και το όνομα του Κρίστοφ Βαλτς ο οποίος όμως θα παίξει ένα πολύ μικρό ρόλο στη ταινία, της μίας σκηνής. Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα ονόματα κάνουν μόνο ένα μικρό πέρασμα σε ταινίες του Αντερσον.

Δεν υπάρχει ακόμα κάποια ημερομηνία εξόδου του «The French Dispatch» στη μεγάλη οθόνη, αλλά ο ίδιος ο Αντερσον δήλωσε πως «ίσως να είναι έτοιμη μέχρι το τέλος του χρόνου.» Και αν ισχύει κάτι τέτοιο, ίσως την δούμε να κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου το 2020.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: