Buzz

Ο Βενσάν Κασέλ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για το σίκουελ του «Μίσους»

στα 10

Mετά τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία της Charlie Hebdo, ο Βενσάν Κασέλ πιστεύει ότι ζούμε σε εποχές που θα έπρεπε να καταγραφούν με το σίκουελ του «Μίσους» του Ματιέ Κασοβίτς.

Ο Βενσάν Κασέλ πιστεύει ότι ήρθε η ώρα για το σίκουελ του «Μίσους»

Ο Βενσάλ Κασέλ βρισκόταν φέτος στις Κάννες με δύο ταινίες: το «Tale of Tales» του Ματέο Γκαρόνε και το «Mon Roi» της Maïwenn, για το οποίο η συμπρωταγωνίστριά του Εμανουέλ Μπερκό βραβεύτηκε με το Χρυσό Φοίνικα Γυναικείας Ερμηνείας. Διαβάστε αναλυτικά όλα όσα συνέβησαν στις Κάννες, ποιες ταινίες επικράτησαν, ποιες απογοήτευσαν, ποιες βραβεύτηκαν

Ο Κασέλ λοιπόν έκατσε για όλη σχεδόν τη διάρκεια του 68ου Διεθνούς Φεστιβάλ των Καννών και μίλησε στον διεθνή Τύπο για τις νέες του ταινίες, αλλά κι όλα όσα συμβαίνουν στο σινεμά και στον κόσμο. Σε μία από τις συνεντεύξεις του, σε αυτή που έδωσε στη βρετανική Guardian, του ζητήθηκε να τοποθετηθεί απέναντι στο τραγικό συμβάν που σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο: την τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo. Πόσο κοντά ήταν στο δυστοπικό όραμα του Ματιέ Κασοβίτς, όταν γύριζαν μαζί το «Μίσος» στις αρχές της δεκαετίας του 90;

«Ο Ματιέ αποφάσισε τότε να γυρίσει ''Το Μίσος'', γιατί τον είχε σοκάρει η ψυχρή εκτέλεση ενός παιδιού σ' ένα αστυνομικό τμήμα. Ενιωσε ξαφνικά ότι είχε κάτι να πει για όλα αυτά που συνέβαιναν γύρω μας. Σήμερα, ίσως να έχει να πει περισσότερα για όσα συνέβησαν και συνεχίσουν να συμβαίνουν στη Γαλλία και τον κόσμο. Ισως να νιώσει ότι πρέπει να το ξανακάνει...»

Διαβάστε ακόμα: Kάννες 2015: «Τώρα έχω μόνο τη δουλειά μου» ο Βενσάν Κασέλ εξομολογείται στο Flix

vincent cassel la haine sequel 607

Ξεκαθάρισε πάντως ότι ο «Βινς», ο χαρακτήρας του στην ταινία του 1995 δε θα επέστρεφε ξανά. Ομως ενθάρρυνε τον Κασοβίτς ότι ένα σίκουελ θα ήταν εξαιρετική ιδέα.

«Τα τελευταία χρόνια κοιτώντας την καριέρα του ένιωθε κανείς ότι είχε αδειάσει - δεν ήξερε ακριβώς τι είδους ιστορίες ήθελε να μας διηγηθεί. Ισως το σίκουελ του Μίσους να είναι η επόμενη σπουδαία ταινία του Ματιέ Κασοβίτς!»

Διαβάστε ακόμα: