Φεστιβάλ / Βραβεία

Kάννες 2015: «Τώρα έχω μόνο τη δουλειά μου» ο Βενσάν Κασέλ εξομολογείται στο Flix

στα 10

Συναντήσαμε τον Γάλλο πρωταγωνιστή σε μία one-on-one συνέντευξη και μάς ομολόγησε ότι οι αλλαγές στη ζωή του τον έκαναν να νιώσει ότι κανείς δεν ξέρει που θα βρεθεί αύριο...

Kάννες 2015: «Τώρα έχω μόνο τη δουλειά μου» ο Βενσάν Κασέλ εξομολογείται στο Flix

Ο Βενσάν Κασέλ πρωταγωνιστεί σε δύο ταινίες που βρίσκονται στο διαγωνιστικό των Καννών φέτος. Ηδη τον είδαμε στο «Tale of Tales» του Ματέο Γκαρόνε (για την οποία μιλήσαμε εκτενώς στη συνέντευξή μας και θα σας τη δημοσιεύσουμε ολόκληρη όταν η ταινία κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα) και αύριο το πρωί θα κριθεί σ' έναν πιο δραματικό, μεστό ρόλο από το σουρεάλ παραμύθι: στο «Mon Roi» της Maïwenn.

Διαβάστε ακόμα: Η γνώμη του Flix για το «Tale of Tales» του Ματέο Γκαρόνε

Ανετος, χαλαρός μάς βεβαιώνει ότι θυμάται όλα τα πρόσωπα των δημοσιογράφων που έχει γνωρίσει – ακόμα κι αν έχουν περάσει 13 χρόνια από το «Irreversible» του Γκασπάρ Νοέ. «Ω μην κάνετε σας παρακαλώ την αφαίρεση. Δε θέλω να ξέρω πόσα χρόνια πέρασαν...» (γελάει).

Γενικά το θέμα των χρόνων δείχνει να τον πειράζει. Δε θέλει να υπολογίζει πόσα χρόνια έρχεται στο φεστιβάλ Καννών («Ναι, γιατί έρχομαι από 16 χρονών – η αφαίρεση δεν με συμφέρει καθόλου»). Δε θέλει να ξέρει πόσες χρονιές πέρασαν όπου δεν εμφανιζόταν συχνά στην μεγάλη οθόνη – ενώ σήμερα έχει 5 ταινίες να περιμένει μέσα στα 2015 και 2016.

Ζήστε κάθε στιγμή που συμβαίνει στις Κάννες, μέσα κι έξω από τις αίθουσες, με τις ωριαίες ανταποκρίσεις του Flix - σαν να είστε εδώ μαζί μας!

Vincent Cassel Cannes 607

«Συνέβησαν πολλά τα τελευταία χρόνια στην πραγματική ζωή. Και το σινεμά δε χωρούσε σε αυτά. Εγινα πατέρας, χώρισα, μετακόμισα στη Βραζιλία. Πέρασα από χίλια κύματα. Σήμερα όμως νιώθω ότι πρέπει να γειωθώ ξανά. Είμαι ηθοποιός – ένιωσα την ανάγκη να βρεθώ ξανά σε σετ. Τώρα έχω μόνο τη δουλειά μου...»

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2015: Το Flix συναντά την Κατρίν Ντενέβ

Συζητήσαμε πολλά – πόσο αγαπά ακόμα την υποκριτική, ή αν μέσα από την σημερινή του εμπειρία την αντιμετωπίζει αλλιώς, ποιοι ρόλοι τον προκαλούν, πόσο η νομαδική ζωή του ηθοποιού τον έχει κουράσει.

«Εχω πλέον μάθει ότι κανείς δεν ξέρει που θα βρίσκεται αύριο. Το ένιωσα και στο πετσί μου λόγω της προσωπικής μου ζωής, αλλά το βλέπω και ως ηθοποιός. Δύο εβδομάδες πριν δεν ήξερα ότι θα είμαι στις Κάννες. Σήμερα έμαθα ότι αύριο πετάω για Καναδά. Στο μυαλό μου είχα το Παρίσι. Να δω τις κόρες μου. Ομως δεν αντιστέκομαι πλέον. Το παν είναι να είσαι σε κίνηση, να μένεις ενεργός. Η ζωή είναι πολύ μικρή....»

Ζήστε κάθε στιγμή που συμβαίνει στις Κάννες, μέσα κι έξω από τις αίθουσες, με τις ωριαίες ανταποκρίσεις του Flix - σαν να είστε εδώ μαζί μας!