Industry

«Κρύβει κάτι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου;» αναρωτιέται ο ΣΑΠΟΕ

στα 10

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Ανεξαρτήτων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Εργων, αναρωτιέται για το τι ακριβώς συμβαίνει τελικά στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

«Κρύβει κάτι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου;» αναρωτιέται ο ΣΑΠΟΕ

Η κρίση στο Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου βαθαίνει μετά την παραίτηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Γιάννη Λεοντάρη και όσα αυτή έφερε μαζί της.

Με ανακοίνωσή της, o ΣΑΠΟΕ επιβεβαιώνει πως τα πράγματα είναι περισσότερο ανησυχητικά απ' όσο θέλει να φαίνονται το Υπουργείο, με μια ιστορία που θυμίζει «κακό» αστυνομικό φιλμ και φέρνει θλίψη, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί θριαμβολογίες σαν αυτήν εδώ.


Διαβάστε εδώ αυτούσια την ανακοίνωση του ΣΑΠΟΕ:

ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ;

Μετά τις σαφείς αποδείξεις δυσλειτουργίας που ήρθαν στο φως τον τελευταίο καιρό για τον δημόσιο φορέα "Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου" - θυμίζουμε μεταξύ άλλων την παραπομπή σε απολογία της Γενικής Διευθύντριας από το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο και την επέλεξε και την παραίτηση του προέδρου του Δ.Σ - αλλά και ως αποδέκτες πολλών πληροφοριών που κυκλοφορούν στον κινηματογραφικό χώρο σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει στο ΕΚΚ, αποφασίσαμε ν' αναζητήσουμε την αλήθεια καθώς έχουμε δικαίωμα αλλά και υποχρέωση. Μετά λοιπόν την έκδοση Εισαγγελικής Εντολής να μας παραδοθούν οι απομαγνητοφωνήσεις των συνεδριάσεων του Δ.Σ που τηρούνται ως πρακτικά σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ μας προβληματίζει εντόνως η άρνηση της Διοίκησης με διάφορες δικαιολογίες επί 2 ημέρες στον πληρεξούσιο δικηγόρο του ΣΑΠΟΕ να εκτελέσει την εντολή του Εισαγγελέα.
Εκτός από το να καταγγείλουμε την παράνομη αυτή παράλειψη της Διοίκησης του ΕΚΚ που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την υποσχεθείσα χρηστή διοίκηση και διαφάνεια που εξήγγειλε πριν λίγες ημέρες στη Βουλή η Υπουργός Πολιτισμού κα Κονιόρδου, δε μπορούμε και να μην αναρωτηθούμε για το εάν υπάρχει κάτι που θέλουν να κρύψουν στο ΕΚΚ!

Το Δ.Σ. του ΣΑΠΟΕ


Διαβάστε ακόμη