Buzz

«Spring Breakers 2»: Το σίκουελ που (δεν) περιμέναμε!

στα 10

Αυτό ήρθε από το πουθενά, αλλά με το «Spring Breakers» του Χάρμονι Κορίν να μετράει από την πρώτη του εμφάνιση φανατικούς θαυμαστές, κανείς δεν θα έλεγε όχι σε μια ακόμη ακόμη μετα-φεμινιστική teenage εξόρμηση στο... χάος!

«Spring Breakers 2»: Το σίκουελ που (δεν) περιμέναμε!

Η είδηση για ένα σίκουελ του «Spring Breakers» ήρθε κατευθείαν από το στόμα του Βενσάν Μαραβάλ, του ισχυρού διευθυντή της Wild Bunch και θα παρουσιαστεί ως πρότζεκτ για πρώτη φορά στην αγορά του 67ου Φεστιβάλ Καννών, κλέβοντας ήδη τις εντυπώσεις.

Το «Spring Breakers 2: The Second Coming», όπως είναι ο προσωρινός τίτλος του, δεν θα είναι ένα προφανές σίκουελ, αλλά θα υπάρχει σύνδεση με κάποιους από τους χαρακτήρες της ταινίας του Χάρμονι Κορίν, που ξεκίνησε την καριέρα της στο 69ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2012 για να γίνει γρήγορα η εφηβική ταινία με το πιο φανατικό κοινό σε όλον τον πλανήτη.

2

«Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι μια ομάδα κοριτσιών με μπικίνι θα πολεμήσουν με μια σέκτα φανατικών Χριστιανών», δήλωσε ο Μαραβάλ, το σενάριο θα υπογράφει ο Ιρβιν Γουελς («Trainspotting», «Filth») και τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει - ω, ναι - ο Γιόνας Ακερλουντ, ένας από τους πιο διάσημους σκηνοθέτες βίντεο κλιπ των τελευταίων δεκαετιών - θυμηθείτε εδώ το «Magic» των Coldplay.

UPDATE 15/05/2014

Με δήλωσή του στο instagram, ο Τζέιμς Φράνκο δηλώνει έξαλλος με την ιδέα ενός δεύτερου «Spring Breakers»: «Δεν γίνεται με τη συγκατάθεση του Χάρμονι Κορίν ή τη δική μου. Το πρωτότυπο φιλμ ήταν εξ ολοκλήρου δημιούργημα του Χάρμονι και αυτοί οι παραγωγοί εμπορεύονται αυτήν την πρωτοπορία για ένα αδύναμο σίκουελ. Θέλω όλοι να γνωρίζουν πως όποιος εμπλέκεται στο σίκουελ επιβιβάζεται σε ένα πλοίο γεμάτο δηλητήριο. Θα είναι ένα απαίσιο φιλμ, με απαίσια αφορμή: να βγάλουν λεφτά από τη δημιουργικότητα κάποιου άλλου. Μπορείτε να φανταστείτε κάποιον να κάνει ένα σίκουελ του "Ταξιτζή" χωρίς τη συγκατάθεση του Σκορσέζε και του Ντε Νίρο; Είναι τρελό. Μιλάω για τον Χάρμονι και το αυθεντικό του όραμα και για οποιονδήποτε δημιουργικό άνθρωπο που ενδιαφέρεται να διατηρήσει την καλλιτεχνική ακεραιότητα.»

Διαβάστε ακόμη: