Industry

Σεξισμός από το Hollywood Reporter!

στα 10

To «Hollywood Reporter» στο ειδικό οσκαρικό του τεύχος έκανε φάουλ: στο σαλόνι των σκηνοθετών, ούτε μία γυναίκα. Πρέπει να μιλήσουμε για τον ...σεξισμό.

Σεξισμός από το Hollywood Reporter!
It's a man's man's ...directing chair

ΟΚ, μπορεί το «The Future» της Μιράντα Τζουλάι να μην είναι αυτό που θα ονόμαζε κανείς «οσκαρική ταινία» (παρόλο που ο σύζυγός της Μάικ Μιλς διαφωνεί, όπως θα διαβάσετε πιο κάτω). Μπορεί η Τζόντι Φόστερ να μην κατάφερε το στιβαρό δράμα που αποσκοπούσε με το «The Beaver». Αλλά μήπως η συντακτική ομάδα του «Hollywood Reporter» έκανε κοπάνα στη δημοσιογραφική προβολή του «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν» της Λιν Ράμσεϊ; Ή δεν μπορούσε να πάρει ένα ρίσκο στις προβλέψεις, ποντάροντας με τόλμη στη «Σιδηρά Κυρία» της Φιλίντα Λόιντ (ναι, την Μέριλ Στριπ σκηνοθετεί γυναίκα στο δύσκολο εγχείρημα της Θάτσερ).

Κι όμως, το σαλόνι των σκηνοθετών στις οσκαρικές προβλέψεις του έγκριτου περιοδικού, στο αφιέρωμα που στήνει κάθε χρόνο, δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα. Κι αν οι παίκτες που επιλέχτηκαν ήταν της τάξεως του Κλιντ Ιστγουντ και Μάρτιν Σκορσέζε, να συμφωνούσαμε ότι η Ράμσεϊ δε μπορούσε να συγκριθεί. Ομως, και προς τιμή του, το «Hollywood Reporter» προβάλει τα οσκαρικά underdogs: Αλεξάντερ Πέιν («Οι Απόγονοι»), Στιβ ΜακΚουίν («Shame»), Μισέλ Χαζαναβίσιους («The Artist»), Μάικ Μιλς («Οι Πρωτάρηδες»), Μπένετ Μίλερ («Moneyball»).

Και μέσα σ' αυτή τη σκηνοθετική παρέα, η απουσία της Λιν Ράμσεϊ είναι ηχηρή και απαράδεκτη.

Αν θεωρείτε εμάς υπερβολικούς στην παρατήρησή μας, κοιτάξτε πώς ξεκίνησε η κουβέντα μόλις συγκεντρώθηκε η σκηνοθετική ομάδα για τη φωτογράφησή τους.

Μάικ Μιλς: Γιατί δεν υπάρχει ούτε μία γυναίκα ανάμεσά μας;

Στιβ ΜακΚουίν: Και είμαι και ο μοναδικός μαύρος - θα πρέπει να βρισκόμαστε στην Αμερική!

The Hollywood Reporter: Ονομάστε μία γυναίκα που να έκανε μία σπουδαία ταινία φέτος.

Μάικ Μιλς: Μιράντα Τζουλάι, «The Future».

Αλεξάντερ Πέιν: Λιν Ράμσεϊ, «Πρέπει να Μιλήσουμε για τον Κέβιν», Αντρεα Αρνολντ «Ανεμοδαρμένα Υψη»

Μπράβο στα αγόρια για την ετοιμότητά τους να απαντήσουν το αυτονόητο. Ντροπή που τέθηκε μία τόσο συγκαταβατική, υποτιμητική ερώτηση. Ο ΜακΚουίν συνέχισε και τη φυλετική διάκριση λέγοντας ότι «είναι απαράδεκτο το 2011 να μην είναι αυτή η ομάδα αβίαστα διαφυλετική».

The Hollywood Reporter: Αυτές είναι τα φετινά οσκαρικά φαβορί!