Industry

Μεγάλοι σταρ υποστηρίζουν με σημαντικές δωρεές τις απεργίες στο Χόλυγουντ

στα 10

Ντουέιν Τζόνσον, Τζορτζ Κλούνεϊ και Μέριλ Στριπ μεταξύ των αστέρων που προσφέρουν σημαντική χρηματική υποστήριξη στους απεργούς του Σωματείου Αμερικάνων Ηθοποιών.

Μεγάλοι σταρ υποστηρίζουν με σημαντικές δωρεές τις απεργίες στο Χόλυγουντ

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη αλληλεγγύης, οι μεγαλύτεροι αστέρες του Χόλυγουντ συγκεντρώθηκαν για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στη διάρκεια των συνεχιζόμενων απεργιών ηθοποιών και σεναριογράφων. Το Σωματείο Αμερικάνων Ηθοποιών (SAG-AFTRA), μια καταξιωμένη οργάνωση που υποστηρίζει τους επαγγελματίες της ψυχαγωγίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έχει λάβει εντυπωσιακή χρηματική υποστήριξη, με πάνω από 15 εκατομμύρια δολάρια να έχουν συγκεντρωθεί σε μόλις τρεις εβδομάδες.

Πρωτοστατούν εξέχουσες προσωπικότητες σε αυτές τις δωρεές, όπως οι Τζορτζ και Αμάλ Κλούνι, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, η Νικόλ Κίντμαν, η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Μπεν Αφλεκ, η Οπρα Γουίνφρι και πολλοί άλλοι. Ο καθένας από αυτούς έχει δωρίσει εντυπωσιακά ποσά που ξεπερνούν και το 1 εκ. δολ. στο Πρόγραμμα Επείγουσας Οικονομικής Βοήθειας του Σωματείου.

«Η βιομηχανία της ψυχαγωγίας βρίσκεται σε κρίση και το Σωματείο επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή περισσότερες από 30 φορές το συνήθες αριθμό αιτήσεων για έκτακτη βοήθεια», δήλωσε η Κόρτνεϊ Μπι Βανς, Πρόεδρος Σωματείου:

«Λάβαμε 400 αιτήσεις μόνο την τελευταία εβδομάδα. Το Πρόγραμμα Επείγουσας Οικονομικής Βοήθειας είναι εδώ για να διασφαλίσει ότι οι απεργοί που έχουν ανάγκη δεν θα χάσουν τα σπίτια τους, θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν τις δημόσιες υπηρεσίες, να αγοράσουν φαγητό για τις οικογένειές τους, να αγοράσουν φάρμακα που σώζουν ζωές, να καλύψουν το κόστος ιατρικών λογαριασμών και πολλά άλλα. Είναι μια τεράστια πρόκληση, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε».

Διαβάστε ακόμη: Ο Στίβεν Αμελ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την απεργία των ηθοποιών

Με τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας να αντιμετωπίζει ασυνήθιστο κύμα προκλήσεων λόγω των συνεχιζόμενων απεργιών, η κατάσταση έχει εντείνει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλοί ηθοποιοί που ζουν από μισθό σε μισθό. Η υποστήριξη από αυτούς τους γενναιόδωρους δωρητές θα είναι καθοριστική για να βοηθήσει χιλιάδες ηθοποιούς να αντέξουν τις δυσκολίες και να επιβιώσουν. Ο Ντουέιν Τζόνσον έπαιξε ιδιαίτερα καθοριστικό ρόλο στην εκκίνηση της καμπάνιας με την σημαντική δωρεά του ενός επταψήφιου ποσού, το οποίο δεν έχει αποκαλυφθεί. Οι Μέριλ Στριπ και Τζωρτζ Κλούνεϊ, πολυετείς υποστηρικτές του Σωαμτείου, οι οποίοι είναι επίσης σημαντικά στελέχη του Συμβουλίου Ηθοποιών του, ακολούθησαν το παράδειγμα και προσκάλεσαν ενεργά άλλους να ενωθούν στην προσπάθεια.

sag aftra

«Σε αυτήν την απεργιακή κίνηση, έχω την τύχη να μπορώ να υποστηρίξω εκείνους που θα αγωνιστούν σε μια μακρά απεργία ενάντια στον Γολιάθ (των στούντιο)», δήλωσε η Στριπ. «Θα σταθούμε δυνατοί μαζί ενάντια σε αυτές τις ισχυρές εταιρείες που επιδιώκουν να στερήσουν την ανθρωπότητα, την αξιοπρέπεια, ακόμα και τον άνθρωπο από το επάγγελμά μας. Είμαι περήφανη για τους συναδέλφους μου που προσέφεραν άμεσα χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Επείγουσας Οικονομικής Βοήθειας.»

Ο Κλούνεϊ επανέλαβε την ίδια άποψη, εκφράζοντας την δέσμευσή του να υποστηρίξει τους συναδέλφους του κατά τη διάρκεια αυτής της ιστορικής στιγμής. «Είμαι περήφανος που μπορώ να υποστηρίξω το SAG-AFTRA και τους συναδέλφους μου που μπορεί να αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτήν την ιστορική στιγμή. Εχουμε σταθεί στους ώμους των Μπέτυ Ντειβις και Τζίμι Κάγκνεϊ και ήρθε η στιγμή να δώσουμε κάτι πίσω στη γενιά μας. Δεν μπορώ να ευχαριστήσω αρκετά την Κόρτνεϊ για την αποφασιστικότητά της να οργανώσει αυτήν την προσπάθεια, φέρνοντας στο προσκήνιο το ανθρώπινο τίμημα των κινητοποιήσεων αλλά και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνεργαστούμε για να ανακουφίσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν ανάγκη».

Διαβάστε ακόμη: #Hollywoodstrikes: Τα Βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται

Παρά το γεγονός ότι η καμπάνια για τη συγκέντρωση κεφαλαίων έχει ήδη υπερβεί τον αρχικό της στόχο, το SAG-AFTRA είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις προσπάθειές του για να καλύψει τις υπερβολικές ανάγκες της κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτού του δύσκολου χρόνου. Η συλλογική γενναιοδωρία των κορυφαίων αστέρων του Χόλιγουντ δείχνει όχι μόνο τη δέσμευσή τους να υποστηρίξουν τους συναδέλφους τους, αλλά στέλνει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ανθεκτικότητας στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας, υπενθυμίζοντας σε όλους ότι το πνεύμα της συντροφικότητας και της ενσυναίσθήσης μπορεί να ξεπεράσει κάθε κρίση.

sag aftra