Φεστιβάλ / Βραβεία

Ενα ακόμη βραβείο για το «Park» της Σοφίας Εξάρχου

στα 10

Η ταινία κέρδισε το μέγαλο βραβείο του διαγωνιστικού τμήματος, στο φεστιβάλ του Πάλιτς στην Σερβία.

Flix Team
Ενα ακόμη βραβείο για το «Park» της Σοφίας Εξάρχου

H κριτική επιτροπή του φεστιβάλ με πρόεδρο τον Ρουμάνο σκηνοθέτη Κρίστι Πουίου, έδωσε το μεγάλο βραβείο στο «Park» για την «ρεαλιστική προσεγγισή του στην απεικόνιση του σκληρού περιβάλλοντος δυο εφήβων οι οποίοι μεγαλώνουν σε έναν κόσμο υπό διάλυση. Για την σωματικότητά του, για την έντονη γλώσσα του και τις εξαιρετικές ερμηνείες των δυο ανερχόμενων ηθοποιών του και για την πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτη του».

Δείτε ακόμη: Το «Park» της Σοφίας Εξάρχου, ένα ντεμπούτο για να θυμάσαι

Park 607

Το φιλμ διαδραματίζεται έκα χρόνια μετά τους Αγώνες του 2004, στις εγκαταλελειμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού της Αθήνας. Μια παρέα αγοριών περιφέρεται άσκοπα ανάμεσα στα ερείπια, στήνοντας παιχνίδια-βίαιες απομιμήσεις των ολυμπιακών αθλημάτων- και οργανώνοντας ζευγαρώματα σκύλων για να βγάζουν χρήματα. Ο μεγαλύτερος της παρέας, ο Δημήτρης (17) μαζί με την Aννα (22) - πρώην αθλήτρια- προσπαθούν να ξεφύγουν από το Χωριό με προορισμό τα τουριστικά ξενοδοχεία των νοτίων προαστίων. Καθώς οι εξορμήσεις τους συνεχίζονται και τα δυο παδιά εισχωρούν όλο και πιο πολύ στις ζωές των τουριστών, η επιθυμία του Δημήτρη για αποδοχή θα δοκιμαστεί με βίαιο τρόπο.

Park 607

Θυμίζουμε ότι το «Park» είχε ξεκινήσει μια λαμπρή διαδρομή στα φεστιβάλ του κόσμου πέρσι τον Σεπτέμβρη όταν κέρδισε το βραβείο νέων σκηνοθετών στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν κι από τότε μέχρι σήμερα έχει προβληθεί και διακριθεί σε μια σειρά από άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: