Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2015: Η απονομή με την χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2009!

στα 10

Η τηλεοπτική μετάδοση της 87ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ κατεγράφη ως αυτή με τη χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2009. Εντάξει, δεν φταίει για όλα ο Νιλ Πάτρικ Χάρις...

Oscars 2015: Η απονομή με την χαμηλότερη τηλεθέαση από το 2009!

Μετά το υψηλό δέκα χρόνων που πέτυχε το 2014, η τηλεθέαση της 87ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ στις 22 Φεβρουαρίου έριξε τα νούμερα σε επίπεδα του 2009.

Διαβάστε εδώ λεπτό προς λεπτό, βραβείο προς βραβείο όλα όσα συνέβησαν στην 87η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ από τους πρώτους που πάτησαν το κόκκινο χαλί μέχρι και την ανακοίνωση του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen την τελετή της απονομής των Οσκαρ που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ABC παρακολούθησαν 36, 5 εκατομμύρια πολίτες. Το φετινό σόου που παρουσίασε ο ηθοποιός Πάτρικ Χάρις προσέλκυσε 16% λιγότερους τηλεθεατές από την περσινή τελετή με οικοδέσποινα την Έλεν ΝτεΤζένερις.

Η απονομή των περσινών βραβείων που παρουσίασε η διάσημη αμερικανίδα κωμικός προσέλκυσε 43,7 εκατομμύρια τηλεθεατές, που ήταν το μεγαλύτερο τηλεοπτικό κοινό από το 2000.

Διαβάστε ακόμη: Oscars 2015: Γιατί ο Νιλ Πάτρικ Χάρις δεν ήταν τόσο legendary όσο περιμέναμε!

Neil Patrick Harris Oscars 2015 607

Οπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ σχετικά με τις μετρήσεις, η πτώση της τηλεθέασης ήταν κάπως αναμενόμενη (κυρίως λόγω των «ανεξάρτητων» ταινιών που αποτέλεσαν και τα μεγάλα φαβορί και που δεν ήταν ακριβώς οι ταινίες που βρίσκονται στην κορυφή του ετήσιου box-office με εξαίρεση μόνο τον «Ελεύθερο Σκοπευτή»), αλλά σε κάθε περίπτωση το νούμερο ήταν το μεγαλύτερο του ABC από τα περσινά Οσκαρ, ενώ η τηλεθέαση κρατήθηκε ψηλά (5.8 εκατομμυρία θεατές) και με το σόου του Τζίμι Κίμελ που ακολούθησε την τελετή.

Διαβάστε ακόμη: