Buzz

My name is Bond και ψάχνω για σκηνοθέτη

στα 10

Μετά το θρίαμβο του «Skyfall» στα ταμεία, τις κριτικές και τις προτιμήσεις του κοινού, η προετοιμασία για το «επόμενο βήμα» παίρνει επικίνδυνα πολύ χρόνο.

My name is Bond και ψάχνω για σκηνοθέτη
Ο Πράκτορας 007 θα χρειαστεί να περιμένει λίγο πριν ξαναζητηθούν οι υπηρεσίες του

Δύο είναι τα σίγουρα δεδομένα για την επόμενη περιπέτεια του Τζέιμς Μποντ. Κατ’ αρχήν, ο Ντάνιελ Κρεγκ θα είναι εκεί (μην αγωνιάτε) για τουλάχιστον δύο ταινίες, μια και έχει ήδη υπογράψει το συμβόλαιό του με τις παραγωγούς εταιρείες Eon και Sony Pictures. Κατά δεύτερον, ο Τζον Λόγκαν (υποψήφιος για Οσκαρ για το «Gladiator», το «Aviator» και το «Hugo», αλλά και υπεύθυνος για το σενάριο του «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι) γράφει ήδη την επόμενη περιπέτεια του πράκτορα 007, που φυσικά προς το παρόν λέγεται «Bond 24». Η πρόταση του Λόγκαν για ένα σενάριο που θα εκτείνεται σε δύο ταινίες, μία ιστορία σε δυο μέρη δηλαδή, δε γνωρίζουμε ακόμα αν έχει εγκριθεί, παρότι η ημερομηνία εξόδου της επόμενης ταινίας μετακινήθηκε από ένα αισιόδοξο 2014 στο πιο ρεαλιστικό 2016.

Κι εκεί περίπου τελειώνει η κάθε βεβαιότητα. Ο σκηνοθέτης που θ’ αναλάβει να συνεχίσει την επιτυχία του Σαμ Μέντες, μετά τη δική του αποχώρηση από το project, δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί και οι φήμες δίνουν και παίρνουν.

Στη διάρκεια του Φεστιβάλ Καννών, ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν υπονόησε σε συνέντευξή του στο firstshowing.net ότι του έχει προταθεί η ταινία και το διαπραγματεύεται (μετά τη φούσκα του «Only God Forgives» εμείς θα του προτείναμε να πει το ναι). Ως υπέροχη έκπληξη, το όνομα του Ανγκ Λι συνδέεται τελευταία με τον «Bond 24», προοπτική ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για ένα σκηνοθέτη που με κάθε του ταινία τεστάρει τις ικανότητές του σ’ ένα διαφορετικό κινηματογραφικό είδος και βγαίνει νικητής.

Τα ονόματα που παραμένουν στο προσκήνιο, χωρίς να έχουν διαψευστεί ή επιβεβαιωθεί, είναι τα «σιγουράκια» Ντάνι Μπόιλ (βρετανός, άλλωστε) και Κρίστοφερ Νόλαν (για μια πιο σκοτεινή οπτική), ο Τομ Χούπερ που μετά το «Λόγο του Βασιλιά» απέδειξε ότι μπορεί να χειριστεί μεγάλα μεγέθη με το «Les Miserables», ο Ντέιβιντ Γιέιτς με την πείρα των «Χάρι Πότερ» και ο Σάιν Μπλακ, φρέσκος μετά την επιτυχία του «Iron Man 3».

Και να που ξαφνικά, μόλις χθες, όλες οι εικασίες μπήκαν στο συρτάρι, προς το παρόν, γιατί το deadline.com ανακοίνωσε κατ’ αποκλειστικότητα ότι, surprise, ο σκηνοθέτης του επόμενου «Bond» θα είναι και πάλι ο Σαμ Μέντες. Πώς γίνεται αυτό; Ο λόγος που ο Μέντες είχε αποχωρήσει από το project ήταν ότι ήθελε να συγκεντρωθεί στις θεατρικές του δουλειές και συγκεκριμένα σε μια παράσταση μιούζικαλ του «Charlie and the Chocolate Factory» και στο δικό του «King Lear». Τώρα που η πρώτη βρίσκεται ήδη σε πρόβες, οι παραγωγοί Μάικλ Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπροκόλι ξανανοίγουν την πόρτα στον Μέντες που δείχνει έτοιμος να… εισέλθει. «Οι παραγωγοί αποφάσισαν να τον περιμένουν να ολοκληρώσει τις δουλειές και τις υποχρεώσεις του και βρίσκονται τώρα σε διαπραγματεύσεις μαζί του για να ξεκινήσει τη νέα ταινία του Πράκτορα 007 την ερχόμενη χρονιά.»

Μετά από τόσες φήμες και προφητείες, τείνουμε να είμαστε επιφυλακτικοί μέχρι να επισημοποιηθεί η επανασύνδεση, αλλά πολύ θα χαρούμε αν ο Σαμ Μέντες πει το ναι. Θυμηθείτε τι ωραία που περάσαμε με το «Skyfall» εδώ.