Φεστιβάλ / Βραβεία

Για να τελειώνουμε, η Μέριλ Στριπ δεν πληρώνεται για να φορέσει σχεδιαστές στα Οσκαρ

στα 10

Ενα φόρεμα κόντεψε να «σπιλώσει» το όνομα της Μέριλ Στριπ, του οίκου Chanel και όλων των εμπλεκόμενων στην οσκαρική εμφάνιση της Μέριλ Στριπ στην 89η Απονομή.

Flix Team
Για να τελειώνουμε, η Μέριλ Στριπ δεν πληρώνεται για να φορέσει σχεδιαστές στα Οσκαρ

Η ιστορία θέλει την Μέριλ Στριπ να αρνείται να φορέσει μια τουαλέτα Chanel επειδή ο οίκος αρνήθηκε να την πληρώσει και έτσι η υποψήφια για 20η φορά φέτος «υπερτιμημένη» ηθοποιός στράφηκε προς άλλο οίκο που - σύμφωνα με τις φήμες - προθυμοποιήθηκε να συμπεριλάβει στο πακέτο με το φόρεμα και μια παχυλή αμοιβή...

Οπως δήλωσε ο Καρλ Λάγκερφελντ, για λογαριασμό του οίκου: «Εφτιαξα το σχέδιο και αρχίσαμε να φτιάχνουμε το φόρεμα. Λίγες μέρες μετά τηλεφώνησε κάποιος από την ομάδα της ηθοποιού και μας είπε να μην συνεχίσουμε γιατί είχαν βρει κάποιον που θα τους πλήρωνε. Αφού της δωρίσαμε ένα φόρεμα αξίας 100.000 ευρώ, μάθαμε αργότερα ότι πρέπει να πληρώσουμε για να το φορέσει. Δίνουμε φορέματα, φτιάχνουμε φορέματα αλλά δεν πληρώνουμε.»

Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Meryl Streep Dress Oscars Με φόρεμα Lanvin τη χρονιά που κέρδισε το Οσκαρ για τη «Σιδηρά Κυρία»

Η στιλίστρια της Μέριλ Στριπ Μικαέλα Ερλάνγκερ ξεκαθαρίζει: «Σαν στιλίστρια που δουλεύω με υποψήφιους για όλα τα μεγάλα γεγονότα της βιομηχανίας, είναι πρακτική οι σχεδιαστές να προτείνουν ιδέες για φορέματα και σχέδια - μερικά έτοιμα, μερικά όχι, ανάλογα με την περίσταση. Στην περίπτωση της προσφοράς του οίκου Chanel, η οποία έγινε ενώ οι υπεύθυνοι γνώριζαν ότι είχαμε συζητήσει και με άλλους οίκους, μας παρουσίασαν σχέδια ενός φορέματος από την πρόσφατη συλλογή τους. Αν και ήταν μια υπέροχη τουαλέτα από την υπάρχουσα συλλογή, αποφασίσαμε να διαλέξουμε κάτι διαφορετικό, με άλλο σχεδιαστή. Σε κανένα σημείο δεν έγιναν συζητήσεις για πληρωμή. Ούτε σκεφτήκαμε άλλους οίκους βασίζοντας την επιλογή μας στη θέλησή τους να πληρώσουν για να φορεθεί σχέδιό τους. Η εταιρία μου δεν λειτουργεί έτσι και επίσης όλο αυτό έρχεται σε αντίθεση με την προσωπική ηθική της κυρίας Στριπ. Οποιαδήποτε ρεπορτάζ ή δηλώσεις που υποστηρίζουν το αντίθετο είναι εντελώς κατασκευασμένες.»

Δείτε ακόμη: To Vanity Fair διαλέγει τις 24 πιο καλοντυμένες της οσκαρικής ιστορίας

Meryl Streep Dress Oscars Με φόρεμα της Αλμπέρτα Φερέτι το 2009, υποψήφια Β' Ρόλου για το «Doubt»

Με ανακοίνωσή του και ο οίκος Chanel απέδωσε τιμές και σεβασμό στην κυρία Στριπ, δηλώνοντας πως γνώριζαν ότι η ομάδα της Μέριλ Στριπ συζητούσε και με άλλους οίκους και επίσης πως όταν δεν δέχθηκαν την προσφορά τους δεν υπήρξε αναφορά στο λόγο, πόσο μάλλον στο γεγονός ότι η Μέριλ Στριπ ήθελε αμοιβή για να φορέσει το φόρεμα.

Διαβάστε ακόμη

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.