Industry

Ετοιμαστείτε για ένα MCU που τα χωράει όλα - από εδώ και στο εξής

στα 10

Το στούντιο της Marvel υποσχέθηκε πως μας περιμένει ένα MCU γεμάτο από χαρακτήρες από όλες τις ηλικίες, τις εθνικότητες, ΛΟΑΤΚΙ+ και ΑΜΕΑ.

Ετοιμαστείτε για ένα MCU που τα χωράει όλα - από εδώ και στο εξής

Με το τέλος της τελευταίας πράξης των «Εκδικητών», αρκετοί ήταν εκείνοι που άρχισαν να αναρωτιούνται ποιο θα είναι το μέλλον του MCU από εδώ και στο εξής, ποιοι θα είναι νέοι χαρακτήρες θα κάνουν την εμφάνισή τους στο σύμπαν της Marvel και για το αν θα έχουν την ίδια τεράστια απήχηση στον κόσμο όπως είχε η πρώτη ομάδα.

Η Marvel Studios υποσχέθηκε πως θα κάνει τις μελλοντικές της ταινίες αρκετά πιο ποικιλόμορφες, εισάγοντας νέους χαρακτήρες σε μια διευρυμένη ποικιλία φύλων, ηλικιών, εθνοτήτων και σεξουαλικών προσανατολισμών. Η Βικτόρια Αλόνσο, διευθύντρια παραγωγής αλλά και παραγωγός σε κάθε ταινία της MCU από το πρώτο «Iron Man», δήλωσε πως μια κίνηση πέρα από το ήδη καθιερωμένο μοντέλο των λευκών αντρών υπερηρώων, όπως οι Iron Man, Thor, Captain America και Spider-Man, δεν αντικατοπτρίζει μόνο μια πιο περιεκτική κουλτούρα αλλά και είναι και ένα υγιές επιχειρηματικό μοντέλο: «το μάθημα πίσω από τα “Captain Marvel” και “Black Panther”, όπου οι συνολικές εισπράξεις των δυο αυτών ταινιών είναι πάνω από 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι πως αν δεν το κάνεις, θα χάσεις λεφτά. Αυτή είναι η show business – υπάρχει και η επιχείρηση σε αυτό το κομμάτι. Και δεν θες να χάσεις λεφτά.»

Διαβάστε ακόμα: Post-credits: Κάτσε, πού πας, δεν τελείωσε…

valkyrie 607 Η Τέσα Τόμσον ως Βαλκυρία, που θεωρείται ως ο πρώτος αμφισεξουαλικός χαρακτήρας σε ταινία της Marvel.

Πέρα από το επιχειρηματικό όμως κομμάτι, η Αλόνσο είπε πως μια καινούργια, πιο περιεκτική και ποικιλόμορφη ομάδα από ήρωες, κακούς και δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι μια από τις πιο σημαντικές προτεραιότητες του στούντιο: «Είμαστε αποφασισμένοι για αυτό και θα το κάνουμε. Και όταν το κάνουμε κάποιος άλλος θα κάνει το ίδιο… Ενθαρρύνω κάθε στούντιο, κάθε ανεξάρτητη εταιρεία παραγωγής, κάθε κινηματογραφιστή εκεί έξω να το προσπαθήσει.»

Η Σάρα Χέιλι Φιν, η υπεύθυνη για το κάστινγκ σε κάθε ταινία της Marvel από το «Iron Man» και μετά, ανυπομονεί για μία έκρηξη από νέα πρόσωπα στο MCU: «θα δείτε πολλά νέα πρόσωπα – και πρόσωπα από διαφορετικό υπόβαθρο, από όλες τις ηλικίες, εθνικότητες, ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, ΑΜΕΑ. Είναι η προτεραιότητά μας να έχουμε μια αυθεντικότητα, να αυξήσουμε και να δώσουμε εκπροσώπηση σε ηθοποιούς που δεν εκπροσωπήσει παραδοσιακά τις mainstream ταινίες στη μεγάλη οθόνη.»

Διαβάστε ακόμα: Make Mine Marvel: Ο πλήρης οδηγός του Κινηματογραφικού Σύμπαντος της Marvel

Ηδη το στούντιο της Marvel έχει αναφέρει πως ετοιμάζει ταινίες με την Black Widow, τον καλτ αγαπημένο Ασιάτη χαρακτήρα Shang-Chi, αλλά και τους «The Eternals» με ίσως τον πρώτο γκέι χαρακτήρα σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε blockbuster ταινία.

Εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε για την ώρα είναι να περιμένουμε για περισσότερα νέα, κυρίως μετά το κλείσιμο της τρίτης φάσης του MCU που μας έρχεται τον Ιούλιο με το «Spider-Man: Μακρία από τον Τόπο του».

Διαβάστε ακόμα: