Buzz

Διήμερο προβολής ταινιών Βραβείου Lux: Αυτή τη φορά ψηφίζω σινεμά

στα 10

Τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στον Κινηματογράφο Ανδόρα βλέπουμε (δωρεάν) ευρωπαϊκό σινεμά.

Flix Team
Διήμερο προβολής ταινιών Βραβείου Lux: Αυτή τη φορά ψηφίζω σινεμά
Γυναίκα σε Πόλεμο

Σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει τη Δευτέρα 18 και την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 στον Κινηματογράφο Ανδόρα (Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι), ένα διήμερο φεστιβάλ ευρωπαϊκού κινηματογράφου με νικήτριες και φιναλίστ ταινίες του κινηματογραφικού βραβείου LUX της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είσοδος ελεύθερη.

Τη Δευτέρα 18 Μαρτίου, οι κριτικοί κινηματογράφου Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γιώργος Κρασσακόπουλος και Χρήστος Μήτσης, θα συζητήσουν για την Ευρώπη και τον κινηματογράφο της. Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος- αρθρογράφος της Καθημερινής Μαρία Κατσουνάκη.

Οι προβολές εντάσσονται στο πλαίσιο της ενημερωτικής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενόψει των Ευρωπαϊκών Εκλογών της 26ης Μαΐου 2019, και είναι δωρεάν για το κοινό.

sami blood 607 Η Καταγωγή των Σάμι

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 18 Μαρτίου
17:00 «Η Καταγωγή των Σάμι», της Αμάντα Κέρνελ
19:00 Συζήτηση- Πάνελ: Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, Γιώργος Κρασσακόπουλος και Χρήστος Μήτσης. Συντονίζει η δημοσιογράφος- αρθρογράφος Μαρία Κατσουνάκη.
20:00 «Γυναίκα σε Πόλεμο», του Μπένεντικτ Έρλινγκσον
22:00 «Τόνι Έρντμαν», της Μάρεν Άντε

girlhood 607 Τα Κορίτσια

Τρίτη 19 Μαρτίου
17:30 «Τα Κορίτσια», της Σελίν Σιαμά
19:45 «120 Χτύποι το Λεπτό», Του Ρόμπιν Καμπίγιο
22:30 «Mediterranea», του Τζόνας Καρπινιάνο

Μάθετε περισσότερα για την εκδήλωση στο facebook event της και σιγουρευτείτε ότι θα είστε παρόντες, κάνοντας εγγραφή εδώ.

Δείτε ακόμη:

Tags: Lux Prize