Buzz

Ο Τζον Γουίλιαμς δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί ακόμα

στα 10

Ο Τζον Γουίλιαμς θέλει να κρατά ανοιχτό μυαλό για τα μελλοντικά του σχέδια και εμείς χαιρόμαστε πολύ γι' αυτό.

Ο Τζον Γουίλιαμς δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί ακόμα

Δεν είναι ο πρώτος και, σίγουρα, δεν θα είναι ο τελευταίος.

Το 2022 ο Τζον Γουίλιαμς είχε δηλώσει πως η δουλειά του στην ταινία «Indiana Jones και ο Δίσκος του Πεπρωμένου» θα είναι και η τελευταία του. Πιο συγκεκριμένα είχε δηλώσει τότε πως «αυτή τη στιγμή δουλεύω στο “Ιντιάνα Τζόουνς 5” όπου ο Χάρισον Φορντ –ο οποίος είναι αρκετά νεότερος από εμένα– νομίζω ότι έχει ανακοινώσει ότι θα είναι η τελευταία του ταινία. Λοιπόν, σκέφτηκα: αν ο Χάρισον μπορεί να το κάνει, τότε ίσως μπορώ και εγώ. Δεν θέλω να με θεωρούν ότι εξαλείφω κατηγορηματικά οποιαδήποτε δραστηριότητα Δεν μπορώ να παίξω τένις, αλλά μου αρέσει να μπορώ να πιστεύω ότι ίσως μια μέρα θα το κάνω.»

Δυο χρόνια σχεδόν μετά από αυτή του τη δήλωση, ο πολυβραβευμένος συνθέτης, παρά τα 92 του χρόνια, φαίνεται πως ξανασκέφτεται την συνταξιοδότησή του. Μιλώντας στους Times για την απόσυρσή του από την σύνθεση κινηματογραφικής μουσικής ο ίδιος δήλωσε πως «δεν με ενδιαφέρουν πολύ οι μεγάλες δηλώσεις που είναι σταθερές και τελειωμένες και περιβάλλονται από κλειστές πόρτες. Αν είχα πει κάτι χωρίς να το εννοώ, τότε το αποσύρω».

Διαβάστε ακόμα: Ο Τζον Γουίλιαμς θέλει να γράψει μουσική για μια ταίνια του Τζέιμς Μποντ

John Williams 607

Και συνέχισε λέγοντας πως «αν ερχόταν μια ταινία που με ενδιέφερε πολύ, με ένα πρόγραμμα που θα μπορούσα να αντιμετωπίσω, τότε δεν θα ήθελα να αποκλείσω τίποτα. Ολα είναι πιθανά. Ολα είναι μπροστά μας. Μόνο οι περιορισμοί μας μας κρατούν πίσω. Ή, για να το θέσω πιο απλά: μου αρέσει να έχω ανοιχτό μυαλό».

Εμείς πάντως δεν θα κρύψουμε τη χαρά μας που ο 92χρονος Γουίλιαμς δεν έχει σκοπό να αποσυρθεί ακόμα. Και φαίνεται πως θα το γιορτάσει σύντομα με μια ακόμα οσκαρική υποψηφιότητα για το «Indiana Jones 5» μιας και η μουσική της ταινίας πέρασε στο τελευταίο στάδιο πριν ανακοινωθούν οι υποψηφιότητες σε λίγες εβδομάδες.