Buzz

Best of 2023: Ο Τζον Γουότερς ψηφίζει τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2023

στα 10

Το παραδοσιακό και όχι μόνο «bad-taste» Τοp 10 του Τζον Γουότερς για τις ταινίες της χρονιάς.

Best of 2023: Ο Τζον Γουότερς ψηφίζει τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2023

Πιστός στο ραντεβού του, όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος ο Τζον Γουότερς επιστρέφει με τις δικές του δέκα καλύτερες ταινίες του 2023.

Λίστες, καλύτερα, χειρότερα, βραβεία και ανασκόπηση της χρονιάς, στην ειδική ενότητα FLIXmas 2023 που ανανεώνεται καθημερινά

beau is afraid

1. «Ο Μπο Φοβάται» (Beau Is Afraid) του Αρι Αστερ

Μια εξαιρετικά μεγάλη, σούπερ τρελή, σούπερ αστεία ταινία για τη διανοητική κατάρρευση ενός άνδρα με ένα καστ καλύτερο από τον «Γύρο του Κόσμου σε 80 Ημέρες»: Χοακίν Φίνιξ, Πάτι ΛουΠόν, Νέιθαν Λέιν, Εϊμι Ράιαν, Πάρκερ Πόουζι. Είναι μια τεράστια δόση γέλιου από την κόλαση που δεν θα ξεχάσετε ποτέ, ακόμα κι αν το θέλετε.

a prince

2. «A Prince» του Πιερ Κρετόν

Δεν έχετε ακούσει ποτέ για αυτό, αλλά δεν είχα ακούσει ποτέ για το «Super Mario Bros» όταν κυκλοφόρησε, οπότε... Μια πιο απίθανη γκέι ταινία για έναν γεροντόφιλο hot άνδρα αγρότη και τους δύο ηλικιωμένους εραστές του που πέφτουν νεκροί χωρίς προφανή λόγο, εκτός από το να «ντρέπονται από τη νιότη και την ομορφιά». Είναι βρώμικο με τρόπο που μοιάζει με χώμα. Τα πέη μετατρέπονται σε μυθικά πλάσματα. οι άντρες ουρλιάζουν σαν τα σκυλιά. Αργό, τρομακτικό και ποιητικά γαμημένο. Με άλλα λόγια, τέλειο.

master gardener

3. «Μaster Gardener» του Πολ Σρέιντερ

Αλλη μια ερωτική ταινία με κηπουρική, αυτή τη φορά έχοντας S&M πρωταγωνιστή έναν επιβήτορα ναζί και την Σιγκουρνεϊ Γουίβερ στην καλύτερη ερμηνεία της χρονιάς ως μία «sugar mama με καρδιά για εκδίκηση».

full time

4. «Full Time» του Ερίκ Γκραβέλ

Ενα εξαντλητικό θρίλερ, τόσο συναρπαστικό όσο το «The French Connection», με κεντρική ηρωίδα μία ανύπαντρη καμαριέρα σε ξενοδοχείο και την αγωνία της για το αν θα φτάσει στη δουλειά της στην ώρα της στο Παρίσι κατά τη διάρκεια μιας απεργίας. Πιστέψτε με - είναι υπέροχο.

Last Summer

5. «Πέρσι το Καλοκαίρι» της Κατρίν Μπρεγιά

Η αυτοκαταστροφική ιστορία μιας Γαλλίδας δικηγόρου που ειδικεύεται στην κακοποίηση ανηλίκων, η οποία όμως γουστάρει ερωτικά τον ανήλικο θετό γιο της. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του γιου ο Σαμιουέλ Κιρσέρ - τόσο κούκλος, που μπορεί να κάνει τον νεαρό πρωταγωνιστή του «Death in Venice» να τρέχει για τα λεφτά του.

sparta

6. «Sparta» του Ούλριχ Ζάιντλ

Είναι καλύτερα τα παιδιά της Ρουμανίας να ζουν με έναν κρυφά παιδόφιλο άντρα που τους δείχνει αγάπη ή με τους απαίσιο ετερο-ενήλικους πατέρες τους που τα αναγκάζουν να συμπεριφέρονται ως «κακοί» και «σκληροί»; Δεν είναι περίεργο που η ταινία προκάλεσε τόσες αντιδράσεις. Το μόνο που ξέρω είναι δύο πράγματα: η ταινία είναι φανταστική και χαίρομαι που δεν είμαι βασίλισσα του κοτόπουλου.

fallen leaves

7. «Πεσμένα Φύλλα» του Ακι Καουρισμάκι

Αλλο ένα φινλανδικό μελόδραμα από έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του κόσμου. Ενας αλκοολικός εργάτης σε εργοστάσιο και μια μοναχικός υπάλληλος σούπερ μάρκετ συναντιούνται τυχαία και προσπαθούν να ερωτευτούν. Είναι μονότονο, είναι μικρό, είναι όμορφο και δεν του λείπει τίποτα. Απλώς πείτε το «Unmagnificent Obsession». Σκάστε και αγαπήστε το.

strange way of life

8. «Οι Παράξενοι Δρόμοι της Ζωής» του Πέδρο Αλμοδόβαρ

Μια αναζωογονητικά μη-ειρωνική νέα ματιά στη μνήμη, τη λαγνεία, την οικογένεια και τις ενοχές των ομοφυλόφιλων καουμπόι, που αποδεικνύει ότι το αίμα είναι πιο πηχτό από το σπέρμα.

oppenheimer

9. «Οπενχαίμερ» ου Κρίστοφερ Νόλαν

Αξίζει το Όσκαρ - είναι μια ταινία δράσης μεγάλου προϋπολογισμού, γεμάτη σταρς, μια έξυπνη ταινία για να συζητήσεις.

Do Not Expect Too Much of the End of the World

10. «Do Not Expect Too Much of the End of the World» του Ράντου Ζούντε

Ενα τρελά ριζοσπαστικό, κουραστικό, σοκαριστικά επαναλαμβανόμενο, λαμπρό ρουμανικό αριστούργημα διάρκειας δύο ωρών και 43 λεπτών στο οποίο ο Γκοντάρ συναντά τον Χάρμονι Κόριν. Περνάμε πάρα πολύ χρόνο κλεισμένοι στο αυτοκίνητο ενός εργασιομανούς βοηθού παραγωγής, καθώς αυτός τρέχει σε δουλειές της κινηματογραφικής του εταιρίας. Όταν τελείωσα την παρακολούθηση της ταινίας, ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι δεν μου άρεσε, αλλά όταν ξύπνησα το επόμενο πρωί, συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε. Θέλει το χρόνο του! Μερικές φορές αξίζει τον κόπο!

Μην ξεχνάτε να ψηφίζετε: Flix Top Ten 2023 | Ψηφίστε την καλύτερη ταινία της χρονιάς