Buzz

Για αυτή την μικρού μήκους μιλάνε όλοι: δείτε πώς «ανασταίνει» τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

στα 10

Ο 20χρονος ηθοποιός Τζέιμι Κόστα, δεν μιμείται απλώς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ερμηνεύει την κατάθλιψή του, συγκινεί και ανατριχιάζει.

Για αυτή την μικρού μήκους μιλάνε όλοι: δείτε πώς «ανασταίνει» τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Ηταν 11 Αυγούστου του 2014 όταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έδωσε τέλος στη ζωή του, στερώντας στη βιομηχανία το ταλέντο του και στον απλό κόσμο τη χαρά. Ο συγκλονιστικός κωμικός, ένας από τους πιο πηγαίους και επιδραστικούς στον αυτοσχεδιασμό, την ενέργεια, το timing, όταν έβγαινε από τα πλατό, κατέβαινε από τη σκηνή ή έσβηναν τα τηλεοπτικά φώτα, πάλευε με τα προσωπικά του σκοτάδια. Η κατάθλιψη άλλωστε επιτίθεται απότομα, ύπουλα και συνυπάρχει μαζί σου σταθερά, ακλόνητα, επίμονα. Ο Γουίλιαμς υπέφερε χρόνια, την αντιμετώπιζε με ποτό και ναρκωτικά, αλλά οι εθισμοί δεν ήταν λύση.

Ολα αυτά είναι γνωστά, όπως γνωστή ήταν και η φιλία του με τον επίσης αδικοχαμένο Τζoν Μπελούσι. Από τις εποχές του SNL και των comedy clubs οι δυο τους είχαν έναν ισχυρό δεσμό, το ταλέντο και οι δαίμονες αναγνωρίζονταν. Ο Γουίλιαμς ήταν μαζί με τον Μπελούσι το βράδυ πριν τον θάνατό του από overdose στο Chateau Marmont. Ηταν Μάρτιος του 1982. Η είδηση του θανάτου του τον βρήκε στο τηλεοπτικό πλατό του «Mork and Mindy», της σειράς που τον καθιέρωσε στο πλατύ κοινό.

Διαβάστε αναλυτικά: Η νύχτα που πέθανε ο Τζον Μπελούσι

robin williams mork and mindy Η ασταμάτητη ενέργεια του Ρόμπιν Γουίλιαμς στο πλατό του «Mork and Mindy»

Σήμερα θυμόμαστε όλα αυτά γιατί ένα βίντεο, μία μικρού μήκους τα ανέστησε στη μνήμη. Και μαζί αναστήθηκε και ο Ρόμπιν Γουίλιαμς, με όλη του την αδάμαστη βιρτουοζιτή, με διαυγή την θλίψη του.

Το βίντεο, που σκηνοθετεί ο Τζέικ Λούις, ανέβηκε στο YouTube κανάλι του νερού ηθοποιού Τζέιμι Κόστα και έχει τον τίτλο «ROBIN Test Footage Scene».

Η ιστορία θέλει τον Γουίλιαμς να προβάρει τις ατάκες του στον καθρέφτη του καμαρινιού του, πριν βγει για γύρισμα. Ως συνήθως, παρασύρεται, ξεφεύγει, απογειώνει την κωμωδία με αυτοσχεδιασμό και τρέλα. Κάπως έτσι δεν προσέχει ότι η συμπρωταγωνίστριά του έχει κάτσει σοβαρή απέναντί του γιατί φέρνει άσχημα νέα. Ο Γουίλιαμς μαθαίνει για το θάνατο του φίλου του. Ομως, λίγο μετά πρέπει να ξαναφέρει την κωμική ενέργεια πίσω και να πάει για γύρισμα.

Ο Τζέιμι Κόστα συλλαμβάνει εξαιρετικά και τα δύο - και το γέλιο και τη θλίψη. Στις λίγες ώρες που κυκλοφορεί το βίντεο, οι φανς του Γουίλιαμς απαιτούν biopic με αυτόν πρωταγωνιστή.

Oχι άδικα.

Δείτε κι αυτά: