Φεστιβάλ / Βραβεία

Χρυσές Σφαίρες 2015: Η απονομή με τον τρόπο του Flix

στα 10

Από το πρώτο ζευγάρι παπούτσια που πατησε το κόκκινο χαλί μέχρι την τελευταία Χρυσή Σφαίρα, λεπτό προς λεπτό έτσι κύλησε η 72η απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Flix Team
Χρυσές Σφαίρες 2015: Η απονομή με τον τρόπο του Flix

Ακόμη κι αν δεν το κάνατε εσέις, το κάναμε εμείς για εσάς: Οπως κάθε χρόνο, ξενυχτήσαμε για να δούμε τις Χρυσές Σφαίρες και να σας μεταφέρουμε λεπτό προς λεπτό όλα όσα συνέβησαν στη σκηνή και στα παρασκήνια του Beverly Hilton του Λος Αντζελες.

Μαζί με τις Τίνα Φέι και Εϊμι Πόλερ με μια εκλεκτή παρέα υποψηφίων και μη, με χιούμορ και κέφι μετρήσαμε παρουσίες και απουσίες, εκπλήξεις και σιγουράκια και απολαύσαμε μια ακόμη απόλυτα κινηματογραφική βραδιά.

Θυμηθείτε εδώ τις υποψηφιότητες των φετινών Χρυσών Σφαιρών σε κινηματογράφο και τηλεόραση και διαβάστε τις προβλέψεις του Flix για τις «σίγουρες» Σφαίρες της βραδιάς για να δείτε κάτά πόσο επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις μας.

golden globes clooney amal 607

Ολα ξεκίνησαν φυσικά από το κόκκινο χαλί, αλλά σε βραβεία σαν αυτά, το κόκκινο χαλί έχει την δική του ξεχωριστή χάρη.

Απολαύστε λοιπόν εδώ όλα όσα φορέθηκαν, ειπώθηκαν ή έγιναν στο κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών πριν ξεκινήσουμε με τα φετινά βραβεία...

Και ξεκινάμε!

golden globes 2015 tina amy 607

Η Εϊμι Πόλερ και η Τίνα Φέι στην σκηνή, μας καλοσωρίζουν με χιούμορ!

«Καλωσήρθατε, ατάλαντα κακομαθημένα ποντίκια! Σε μια βραδιά όπου θα δοξάσουμε τις καλύτερες ταινίες και τις σειρές της χρονιάς ή όλες τις ταινιές που Βόρεια Κορέα μας επιτρέπει να δούμε».

Αστειεύονται με τους καλεσμένους, τα μεγάλα μάτια της Εμα Στόουν, το γεγονός ότι o Χοακίν Φίνιξ είναι εκεί ενώ πριν λίγο καιρό κατηγορούσε τις απονομές βραβείων, την Τζένιφερ Ανιστον που είναι υποψήφια για το «Cake» και προσπαθούν να εξηγήσουν στους χολιγουντιανούς καλεσμένους τι είναι το κέικ!

Επίσης επισημαίνουν:

  • Οτι ο Γουες Αντερσον έφτασε στην απονομή σύμφωνα με τις παρουσιάστριες με ένα ποδήλατο φτιαγμένο από μέρη από τούμπες!
  • Το παράδοξο του ότι η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ έχει να επιδείξει ένα θαυμάσιο έργο αλλά ο Τζορτζ Κλούνεϊ παίρνει βραβείο απόψε.
  • Τα κορίτσια βάζουν τους υποψήφιους άντρες της χρονιάς σε ζευγάρια και διαλέγουν ποιον προτιμούν. Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου ή Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ; «Δύο ώρες δίχως να σταματά, ή μια φορά το χρόνο για πέντε λεπτά;»
  • Είστε έτοιμοι να διασκεδάσετε ρωτούν; Οταν λέμε «movies» εσείς λέτε «awesome»!

golden globes 2015 607 aniston cumberbatch

Στη σκηνή η Τζένιφερ Ανιστον κι ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς για το βραβείο Β Ανδρικού ρόλου

Και το βραβείο πάει αναμενόμενα και δίκαια στον Τζέι Κέι Σίμονς για το «Whiplash»

Eυχαριστεί τον σκηνοθέτη του Ντέμιαν Σαζέλ και τον συμπρωταγωνιστή του Μάιλς Τέλερ που ήταν εξαιρετικός και τον έκανε κάθε μέρα να θέλει να τον χτυπήσει στο πρόσωπο!

golden globes 2015 607 J K Simmons

O Τζέιμι Ντόρναν και η Ντακότα Τζόνσον του «Fifty Shades of Grey» στη σκηνή για το Βραβείο Β Γυναικειου ρόλου σε Τηλεοπτική Σειρά ή Μίνι Σειρά

Και το βραβείο πάει στην Τζοάνα Φρόγκατ (βλ. υπηρέτρια Μέρι) για το «Downton Abbey»

golden globes 2015 607 joanna foggart

Ο Τζέρεμι Ρένερ και η Τζένιφερ Λόπεζ στη σκηνή για το Βραβειο Καλύτερης Μίνι σειρας ή Τηλεταινίας

golden globes 2015 607 jeremy renner

Και το βραβείο πηγαίνει στο «Fargo», απολύτως δίκαια κατά τη γνώμη μας!

«Δεν αλλάζεις τον κόσμο με μεγάλες ηρωίκές πράξεις, αλλά με καθημερινά πράγματα με το να λές καλημέρα στον γειτονά σου», λένε από σκηνής οι συνετλεστές της σειράς.

golden globes 2015 607 fargo team

Και τώρα το Βραβειο Α Ανδρικού ρόλου σε τηλεοπτική σειρά ή τηλεταινία.

Στον Μπίλι Μπομπ Θόρντον του «Fargo»

golden globes 2015 607 billy bob thornton

«Αυτές τις μέρες ό,τι και να πεις, θα μπλέξεις, και το ξέρω καλά, οπότε θα πω μόνο ευχαριστώ» λέει ο Θόρντον παίρνοντας το βραβείο και φεύγοντας γρήγορα από την σκηνή.

Στην σκηνή η Εϊμι και η Τίνα, μας συστήνουν το πιο νέο μέλος της Ενωσης Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, που δεν είναι άλλη από μια δημοσιογράφο από την... Βόρεια Κορέα! Και η οποία θέλει να φωτογραφηθεί με την Μέριλ Στριπ.

Ελαφρως πιο διασκεδαστική από τον πρόεδρο της Ενωσης, η οποία όμως έχει ένα μήνυμα αντίστασης απέναντι σε οποιονδήποτε καταπιέζει την ελευθερία του λόγου, από την Βορεια Κορέα μέχρι το Παρίσι.

Και δικαίως χειροκοτείται θεαματικά!

Η Κέρι Γουάσινγκτον και ο Μπράιν Κράνστον στην σκηνή για τον Καλύτερο Γυναικείο Ρόλο σε Κωμική Σειρά.

golden globes 2015 607 kerry washington

Και το βραβείο παέι στην Τζίνα Ροντρίγκεζ για το «Jane the Virgin». H οποία γελά, συγκινείται, μιλά πολύ.

golden globes 2015 607 gina rodriguez

Βραβείο Καλύτερης κωμικής τηλεοπτικής σιειράς

Το βραβείο στο «Transparent». Χειροκροτούμε.

golden globes 2015 607 transparent

Η Τζιλ Σόλογουεϊ ευχαριστεί την «οικογένεια» των transgender ανθρώπων και τον πατέρα της που είναι επίσης transgender και που την βοήθησε με το θάρρος του να ανακαλύψει και να πει την δική της αλήθεια.

Στην σκηνή ο Βινς Βον και η Σιένα Μίλερ για το Βραβείο Καλύτερη Μουσικής

Το οποίο απονέμεται στον Ισλανδό Γιοχάν Γιοχάνσον για το «The Theory of Everything», κι ο οποίος λέει πως όταν έχει να γράψει μουσική για μια ταινία σαν αυτή, η δουλειά του είναι πολύ εύκολη!

golden globes 2015 607 johan johansson

Και τώρα στην σκηνή ο Prince με σκήπτρο, για το Βραβείο Καλύτερου Τραγουδιού

golden globes 2015 607 prince

Το οποίο πηγαίνει στο «Glory» από το «Selma», γραμμένο από τον Τζον Λέτζεντ και τον Common, ο οποίος ευχαριστεί τον Θεό και την Ενωση Ανταποκριτών και λέει πως η ταινία τον έκανε να νιώσει πως είναι «η μαύρη γυναίκα που της αρνήθηκαν το δικαιωμα ψήφου» κι όλοι όσοι τα δικαιωματά τους καταπατούνται ακόμη.

golden globes 2015 607 common john legend

Στην σκηνή η Κέιτι Χολμς και ο Σεθ Μέγιερς για το Βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου σε Τηλεταινία ή Τηλεοπτική Σειρά

golden globes 2015 607 katie holmes

Και το Βραβείο στον Ματ Μπόμερ για το «The Normal Heart».

golden globes 2015 607 matt bommer

Ανάμεσα στα ευχαριστώ του, κρατά έναν και τον άντρα του και τα τρία παιδιά του και στην γενιά που χάσαμε και τους ανθρώπους που εξακολουθούμε να χάνουμε από το AIDS.

Στην σκηνή ο Ρίκι Τζερβέιζ. Με ποτό. Για το Βραβείο Α Γυναικέιου Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Αλλά πριν το ανακοινώσει λέει: «Πάει καλά έτσι, ας μην το χαλάσουμε» λέει. «Δεν θα μιλήσω για όλα τα ανήθικα, παράνομα πράγματα που κάνατε πολλοί από εσάς. Ξέρω ότι οι διάσημοι είναι υπεράνω του νόμου. Ξερω τι κάναντε για να φτασετε εδώ Στριπ, Κλούνει. δεν θα μιλήσω καν για την Κέιτι Χολμς»

Και το βραβείο πάει στην Εϊμι Ανταμς για το «Big Eyes».

golden globes 2015 607 amy adams

«Το να πω ότι δεν είμαι προετοιμασμένη δεν λέει τίποτα, να φανταστείτε, δεν έβαλα καν ξανά λιπ γκλος πριν την ανακοίνωση του βραβειου». Μιλά επίσης για το πόσο σημαντικό είναι να έχουν την δική τους φωνή οι γυναίκες κάτι που η ηρωίδα που υποδύεται στην ταινία στερήθηκε για χρόνια.

golden globes 2015 607 salma hayek kevin hart

Στην σκηνή η Σαλμα Χάγιεκ κι ο (εκνευριστικός) Κέβιν Χαρτ για το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, βοηθούμενοι από την Μiss Golden Globe, Γκριρ Γκράμερ.

golden globes 2015 607 dean deblois

Και το βραβείο παέι στο «Πως να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 2».

golden globes 2015 607 jared leto

Στην σκηνή ο Τζαρεντ Λίτο για το βραβείο Β Γυναικέιου Ρόλου ο οποίος δηλώνει «Je suis Charlie»!

Και το Βραβείο πάει στην Πατρίτσια Αρκέτ για το «Μεγαλώνοντας».

golden globes 2015 607 patricia arquette

«Συγνώμη που είμαι το μόνο nerd που ανεβαίνω στην σκηνή με χαρτί για τις ευχαριστίες λέει». Tην συγχωρούμε για την υπέροχη ερμηνεία της! Ευχαριστεί θερμά τον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για την ευκαιρία που της έδωσε να τιμήσει και την δική της μαμά μέσα από τον ρόλο της. Και τα παιιδά της. «Ο Καλύτερος ρόλος της ζωής μου είναι το να ειμαι η μητέρα σας».

Στην σκηνή η Κρίστεν Γουίγκ και ο Μπιλ Χέιντερ για να παρουσιάσουν το Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, σε μια όχι πολύ αστεία αλλά ιδιαιτέρως μακρόσυστη παρουσιάση!

Το οποίο πηγαίνει στο «Birdman». O Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου λέει με την φωνή του «Birdman» την ατάκα «how did we ended up here?»

golden globes 2015 607 iniaritu and co

Η Τζέιν Φόντα και η Λίλι Τόμλιν στην σκηνή για τον καλύτερο Ανδρικό Ρόλο σε Τηλεοπττική Σειρά, Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

golden globes 2015 607 lilly tomlin jane fonda

Και το βραβείο πηγαίνει στον Τζέφρι Τάμπορ για το «Transparent», την δεύτερη νίκη της σειράς απόψε.

«Τζίλ Σόλογουεί μου άλλαξες την ζωή. Προς το καλύτερο. Ευχαριστώ γα το ρόλο και το καθήκον να τον υποδυθώ». Και όπως και η δημιουργός της σειράς, ο Τάμπορ αφιερώνει το βραβείο στην κοινότητα των transgender.

H Λουπίτα Ν' Ονγκο κι ο Κόλιν Φάρελ στη σκηνή για το Βραβείο Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας

golden globes 2015 607 colin farell

Το οποίο, παρά τις προβλέψεις που ήθελαν το «Ida» του Πάβελ Παβλικόφσκι ως φαβορί, πηγαίνει στο «Leviathan» του Αντρέι Σβιάγκνιτσεφ.

golden globes 2015 607 leviathan

«Η ιστορία ενός ανθρώπου αντιμέτωπου με το σύστημα είναι αναμφίβολα παγκόσμια»

Ο Εϊντριεν Μπρόντι κι η Κέιτ Μπέκινσείλ για τον Καλύτερο Γυναικείο Ρόλο σε Τηλεοπτική Σειρά η Τηλεταινία

Η Μάγκι Τζίλενχαλ για το «The Honorable Woman» κερδίζει το βραβείο.

golden globes 2015 607 maggie gylenhaal

«Αν κάτι νέο υπάρχει στην εποχή μας είναι το γεγονός ότι πλεον υπάρχουν αρκετοί ρόλοι για αληθινές γυναίκες στην τηλεόραση. Αυτό είναι το επαναστατικό!»

O Πολ Ραντ κι ο Ανταμ Λεβίν στην σκηνή για το Βραβειο Καλύτερης Δραματικής Σειράς.

Το βραβείο πηγαίνει στο «The Affair».

golden globes 2015 607 the affair

Επί σκήνής όλοι οι συντελεστές και η δημιουργός του να λέει πως το το «The Affair» είναι «μια σειρά που χρησιμοποιεί την ιστορία μιας σχέσης για να μιλήσει για τον γάμο».

Η Κάθριν Χάιγκλ κι ο Ντέιβιντ Ντουκόβνι στη σκηνή για την Καλύτερη Ανδρική Ερμηνεία σε Δραματική Σειρά

golden globes 2015 kevin spacey 607

Και το βραβειο πηγαίνει στον Κέβιν Σπέισι για το «House of Cards», επιτέλους μετά από 8 συνολικά υποψηφιότητες σε διάφορες κατηγορίες.

Υποψήφιος και πέρσι στην ίδια κατηγορία. «Αυτή είναι η αρχή της εκδικησής μου. Πηγαίνω με κέφι στη δουλειά με τέτοιους σεναριογράφους, τέτοιους συμπρωταγωνιστές. Είναι η 8η φορά που ήμουν υποψήφιος και δεν το πιστεύω ότι το κέρδισα το γαμημένο. Θα σας πω μία ιστορία. Οταν γνώρισα τον Στάνλεϊ Κρέιμερ ήταν στο γηροκομείο. Πήγα να φύγω όταν συνειδητοποίησα ότι δεν του είπα ποτέ πόσο τον θαύμαζα. Οπότε του είπα πόσο επηρρέασε τη ζωή μου - οι ταινίες του, τα Οσκαρ του. Δεν ηξερα αν με άκουγε, αν με κατάλαβε. Ομως μου έπιασε το χέρι. Μου είπε ευχαριστώ πολύ. Το μόνο που θα ευχόμουν είναι να είχα κάνει λίγο καλύτερες ταινίες. Σας ευχαριστώ λοιπόν για το βραβείο. Είναι ενθαρρυντικό αλλά εγώ θα ευχόμουν να ήμουν και καλύτερος...».

Ο Ντον Τσιντλ και η Τζουλιάνα Μάργκολις στην σκηνή για να παρουσιάσουν το Τιμητικό Βραβείο Cecil B. De Mille στον Τζορτζ Κλούνεϊ.

«Σε ένα επάγγελμα όπου είναι πολύ εύκολο να χάσεις τον δρόμο σου και το ποιος είσαι αληθινά, αυτός δεν έπαψε ποτέ να είναι ο εαυτός του».

Στην σκηνή ο Τζορτζ καταχειροκροτείται. και λέει: «Σας ευχαριστώ. Δεν μπορω να σας πω τι μεγάλη τιμή είναι να βρίσκομαι εδώ με τους φίλους μου. Νόμιζα ότι θα με θάψουν. Πόσο περήφανος είμαι που η Τζούλι κι ο Ντον μεγάλωσαν κι ωρίμασαν - εγώ πάλι όχι. Είναι πάντα ωραίο να βρισκόμαστε εδώ - ειδικά τώρα μετά το χακάρισμα που πρέπει να βρεθούμε πρόσωπο με πρόσωπο και να απολογηθούμε. Αυτές οι βραδιές είναι περίεργες. Στο κόκκινο χαλί όλοι είμαστε μέσα στη χαρά, αλλά μετά την ανακοίνωση της κατηγορίας σου τεσσερις άλλοι είναι χαμένοι. Θα σας πω κάτι: αν είστε σ' αυτό το δωμάτιο έχετε περάσει τις εξετάσεις σας. Και θα σας πω κάτι: κανείς δε θυμάται ποια ακριβώς βραβεία πήρε ο Ρόμπιν Γουίλιαμς. Ομως ολοι θυμόμαστε το "Αδραξε τη Μέρα" του.»

golden globes 2015 607 george clooney

Αναφέρεται φυσικά στη συζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν: «Ηταν μια υπέροχη χρονιά για μένα. Και δεν αναφέρομαι μόνο στις καταπληκτικές κριτικές που πήρε το "Μνημείων Ανδρες". (γέλια) Αλλά είναι υπέροχο να βρίσκεις τον άνθρωπό σου, αυτόν που αγαπάς. Αγάπη μου, είμαι πολύ περήφανος που είμαι ο άντρας σου.»

Και κλείνει μιλώντας για τα πρόσφατα γεγονότα στην Γαλλία και την χθεσινή πορεία που έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν υποκύπτουν στον φόβο. Και δήλωσε «Je suis Charlie!».

Δείτε εδώ ολόκληρο τον ευχαριστήριο λόγο του Τζορτζ Κλούνεϊ.

O Xάρισον Φορντ στην σκηνή για το Βραβειο Καλύτερης Σκηνοθεσίας

golden globes 2015 607 harriison ford

Που φυσικά πάει στον Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για το «Μεγαλώνοντας».

golden globes 2015 linklater 607

«Ηταν ένα πολύ προσωπικό φιλμ για μένα κι έγινε προσωπικό σε όλους δούλεψαν και χαίρομαι που όλοι όσοι το είδαν το πήραν προσωπικά. Αν θελετε στο τέλος το φιλμ λέει ότι όλοι έχουμε ελλατώματα, κανείς δεν είναι τέλειος. Και να ευχαριστήσω τους γονείς μου για όλη την αγάπη που μου έδωσαν».

Στην σκηνή η Ανα Φάρις και ο Κρις Πρατ για το Βραβείο Καλύτερης Γυναικείας Ερμηνείας σε Δραματικη Σειρά

golden globes 2015 ruth wilson 607

Η Ρουθ Γουίλσον κερδίζει το βραβείο για το «The Affair».

H Είμι Ανταμς στην σκηνή για το Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

golden globes 2015 michael keaton 607

Το οποίο πηγαίνει στον Μάικλ Κίτον για το «Birdman». To δεύτερο που κερδίζει η ταινία απόψε.

«Θέλω να ευχαριστήσω την Ενωση ξένων Ανταποκριτών που έχει κατηγορία Κωμωδίας. Αλεχαντρο, δεν υπαρχει κανείς που δεν θα θέλει να παίξει στην επομενη ταινία σου. Σ' ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να πάιξω σε αυτή την ταινία. Στο σπίτι μου πάντα είχαμε μερικές αρχές να δουλέυεις σκληρά, να μην τα παρατάς, να μην γκρινιάζεις, να μην χάνεις το χιούμορ σου». Και συνεχίζει να μιλά για την οικογενειά του, για τον τρόπο που μεγάλωσε, για τις δουλειές που έκανε ο πάτερας του, για τον γιο του Σον, που είναι ο καλύτερος φίλος του, συγκινείται και συνεχίζει να μιλά ακατάπαυστα. μέχρι την στιγμή που η μουσική τον καλέι να εγκαταλείψει την σκηνή. Κάποιος έπρεπε να το κάνει.

golden globes 2015 grand budapest 607

O Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ στην σκηνή για το Βραβειο Καλύτερης Ταινίας Κωμωδία ή Μιούζικαλ.

Και το βραβείο πάει στο «Ξενοδοχείο Grand Budapest»

O Γουές Αντερσον λέει πως δεν θα ξοδέψει τον χρόνο του ευχαριστώντας τους συντελεστεές του, αλλά τους ανθρώπους της Ενωσης, αναφέροντας μια σειρά από παράξενα, εξώτικά ονόματα.

golden globes 2015 moore 607

Στη σκηνή για το Βραβείο καλύτερου Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία, ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ.

Και το βραβείο πάει όπως ήταν αναμενόμενο, στην Τζούλιαν Μουρ για το «Still Alice».

«Τι να σας πω, ευχαριστώ πολύ. Μου έλεγαν ότι κανείς δεν θα θέλει να δει μια ταινία για μια μεσήλικη γυναικα, οπότε ευχαριστώ τους παραγωγόυς μου που την έκαναν και τη μητέρα μου».

Η Γκουίνεθ Πάλτροου για το Βραβείο Καλύτερου Ανδρικου Ρόλου σε Δραματική ταινία.

golden globes 2015 redmayne 607

Το βραβείο πηγαίνει στον Εντι Ρεντμέιν για το «The Theory of Everything», στο οποίο ο Βρετανός υποδύεται τον Στίβεν Χόκινγκ.

Συγκινημένος και ενθουσιασμένος λέει «Προσπαθούσα όλο το βράδυ να μην πέσω πάνω σε ηθοποιούς που λατρεύω, συγνώμη κύριε Ντιβάλ δεν τα κατάφερα πολύ καλά». Είπε ακόμη πως η γνωριμία του και το γεγονός ότι υποδύθηκε τον Στίβεν Χόκινγκ ήταν μια από τις μεγαλύτερες και πιο σπουδαίες εμπειριες της ζωής του.

**Και για το μεγάλο βραβείο της βραδιάς, στη σκηνή η Μέριλ Στριπ. Ποιος θα κερδίσει την Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Δραματικής ταινίας;

golden globes 2015 boyhood 607

Φυσικά το «Μεγαλώνοντας» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ!

«Ανέβηκα μια φορά ήδη εδώ οπότε θα δώσω τον λόγο στον παραγωγο μου Τζόναθαν Σίρινγκ που πήρε τον ρίσκο να μας υποστηρίξει για δώδεκα ολόκληρα χρόνια». Κι εκείνος πλέκει το εγκώμιο του Λινκλέιτερ λέγοντας «είναι τόσο σεμνός κι έβαλε τόσα πολλά στην ταινία, μας έκανε μια οικογένεια». Οπώς κι όλους εμάς που την είδαμε και την αγαπήσαμε.

Και του χρόνου!


Διαβάστε ακόμη: