Buzz

Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Σε μια λίστα με 10 hot ειδήσεις, όλα όσα σημάδεψαν τις προηγούμενες μέρες, για ένα γρήγορο recap σε σινεμά, τηλεόραση και όλα τα συναφή.

Flix Team
Flix Week Top-10: τα δέκα σημαντικότερα νέα της εβδομάδας που πέρασε

H Επανάσταση μόλις ξεκίνησε Το «Hunger Games: Επανάσταση Μέρος 1» βγήκε στις ελληνικές αίθουσες αυτήν την Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου - Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την ταινία. Δε θα υπήρχε περίπτωση να σας αφήσουμε να το δείτε απροετοίμαστοι. Το τρίτο μέρος της κινηματογραφικής saga (πρώτο μισό του τρίτου βιβλίου της Σούζαν Κόλινς), ένα βήμα πριν το φινάλε που θα έρθει τον Νοέμβριο του 2015, είναι σκηνοθετημένο από τον Φράνσις Λόρενς και βυθίζεται στα λημέρια όπου προετοιμάζεται, σταθερά κι επίμονα, τολμηρά, η μεγάλη επανάσταση του κακοπαθημένου λαού της Πάνεμ ενάντια στον Πρόεδρο Σνόου και την απολυταρχική Κάπιτολ. Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν συμμετάσχετε στην... επανάσταση.

Leos Carax 607

Ο Λεός Καράξ σιχαίνεται τις συνεντεύξεις! Οχι όταν τις δίνει! Μετά από χρόνια, εννιά άνθρωποι που βρεθήκαν με τον Λεός Καράξ ένα πρωινό του Νοεμβρίου στον κήπο του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Αθήνα, θα μπορούν να θυμούνται την ημέρα που ένας από τους δηλωμένους πολέμιους των συνεντεύξεων, επίσημος προσκεκλημένος του 8ου Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Φεστιβάλ της Αθήνας και του Γαλλικού Ινστιτούτου μίλησε. Μίλησε πολύ. Για το σινεμά, τη ζωή και το μυθικό χώρο αναμεσά τους. Διαβάστε με δέος εδώ όλη τη συνέντευξη του Λεός Καράξ.

Mike Nichols 607

H (σεξουαλική) χειραφέτηση του Χόλιγουντ από τον Μάικ Νίκολς Χωρίς τον Μάικ Νίκολς το Χόλιγουντ δεν θα μάθαινε ποτέ τι σημαίνει γάμος στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, αποπλάνηση ενός μικρότερου άνδρα από μια μεγαλύτερη γυναίκα, αυστηρώς ακατάλληλο - σε μια φιλμογραφία απάντηση στο τι επιτρέπεται και τι όχι όταν σημασία έχει να είσαι απλά ελεύθερος! Διαβάστε πως ο Μάικ Νίκολς που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών έκανε το Χόλιγουντ να αγαπήσει τη σεξουαλική επανάσταση.

Interstellar Library 607

Ο Κρίστοφερ Νόλαν μας ξεναγεί στη βιβλιοθήκη του «Interstellar» Στο πλαίσιο της ειδικής έκδοση του Wired για το μήνα Δεκέμβριο, με φιλοξενούμενο αρχισυντάκτη τον ίδιο τον Κρίστοφερ Νόλαν και μια σειρά θεμάτων γύρω από το «Interstellar», ο σκηνοθέτης αποκαλύπτει μερικούς από τους τίτλους που βρίσκονται στη βιβλιοθήκη της ταινίας και τη σημασία τους για τον ίδιο και το φιλοσοφικό υπόβαθρο της ταινίας. Η παρακάτω λίστα χρησιμεύει και ως μια πρώτης τάξης εισαγωγή στην ιστορία της λογοτεχνίας... Διαβάστε εδώ αναλυτικά. Μέσα στην εβδομάδα διαβάσαμε και το κόμικ που έγραψε ο ίδιος ο Κρίστοφερ Νόλαν συμπληρώνοντας τις (μαύρες) τρύπες του σεναρίου της ταινίας. Διαβάστε το ολόκληρο εδώ.

Daniel Day Lewis Sir 607

O Ντάνιελ Ντέι Λιούις είναι πια ένας Σερ! «Είμαι ολοκληρωτικά ενθουσιασμένος και απίστευτα χαρούμενος σε ισόποσες δόσεις». Με αυτή τη λιτή δήλωση ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις σχολίασε την απονομή του τίτλου του Σερ που του απονεμήθηκε σε παραδοσιακή τελετή δια χειρός του ίδιου του Πρίγκιπα Γουίλιαμ, επισφραγίζοντας έτσι την απόφαση του παλατιού να χρίσει ιππότη τον αγγλικής και ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιό με το ρεκόρ των τριών Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Διαβάστε αναλυτικά και δείτε φωτογραφίες από την τελετή εδώ.

Colin Farrel Yes Campaign 607

O Κόλιν Φάρελ έχει κάτι να σας πει για την ισότητα στο γάμο! Δημοσιευμένο στην εφημερίδα Sunday World, το γράμμα του Κόλιν Φάρελ που αναφέρεται στην καμπάνια υπέρ των ομόφυλων γάμων με αφορμή το επερχόμενο δημοψήφισμα που θα γίνει το 2015 στην Ιρλανδία, είναι συγκινητικό. Οχι μόνο επειδή είναι «προσωπικό» - είναι γνωστή η αγάπη του Ιρλανδού ηθοποιού για τον ανοιχτά γκέι αδερφό του, αλλά κυρίως γιατί θέτει το ζήτημα στις πιο απλές, άμεσες και επείγουσες βάσεις του. Σαν απάντηση στους απανταχού πολιτικούς εντός και εκτός συνόρων που προσβάλλονται από την εικόνα ενός ομόφυλου ζευγαριού. Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

Into the Woods 607

Η Μέριλ Στριπ φτάνει τραγουδώντας στα Οσκαρ! Μετά τη μικρή γεύση που πήραμε από τη νέα μεγάλη ερμηνεία της Μέριλ Στριπ στο μιούζικαλ «Into the Woods» του Ρομπ Μάρσαλ, ένα νέο βίντεο από τα γυρίσματα του φιλμ προσφέρει ολόκληρο το τραγούδι «Stay With Me» που έγραψε ο Στίβεν Σοντχάϊμ τη δεκαετία του '80, σαν να περίμενε πως κάποια στιγμή θα έφτανε να μείνει κλασικό με τον τρόπο που το τραγουδάει η σπουδαιότερη ηθοποιός της εποχής μας. Απολαύστε τη Μέριλ Στριπ να τραγουδάει στο δρόμο προς τα Οσκαρ.

bill cosby rape allegations7

Φάκελος Μπιλ Κόσμπι: το χρονικό ενός σκανδάλου Ο κωμικός-φαινόμενο Μπιλ Κόσμπι κατηγορείται πλέον ανοιχτά από 15 γυναίκες για σεξουαλική κακοποίηση, ένα σκάνδαλο που κρατά 35 χρόνια τώρα. Σας μεταφέρουμε τα γεγονότα σ' ένα χρονολόγιο. Διαβάστε αναλυτικά και βγάλτε συμπέρασμα.

art show tribute to wes anderson 6

Οι ταινίες του Γουές Αντερσον ως έργο τέχνης Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γουές Αντερσον εμπνέει καλλιτέχνες να δημιουργήσουν δικά τους original έργα (από minimalist εναλλακτικές πόστερ, μέχρι πίνακες, γλυπτά και installations) βασισμένα στις ταινίες του. Οπως και μοιάζει ως φυσική συνέχεια της δικής του προσοχής στο design των ταινιών του, την αισθητική και το στιλ τους, οι ταινίες του να φιλτράρονται κι ως κομμάτι της σύγχρονης pop art. Κάθε φορά που μία τέτοια έκθεση αναδεικνύει το πως μία τέχνη κοιτά την άλλη, εμείς στεκόμαστε γοητευμένοι. Δείτε αναλυτικά τα υπέροχα έργα εμπνευσμένα από τον υπέροχο κόσμο του Γουές Αντερσον.

Chris Hemsworth 607

Ο Κρις Χέμσγουορθ κερδίζει τον τίτλο του πιο σέξι άντρα στον κόσμο με το... σφυρί του! Τα αποκαλυπτήρια έκανε ο Τζίμι Κίμελ στο βραδινό του σόου, με τον Κρις Χέμσγουορθ να απαντάει στις ερωτήσεις του κοινού το οποίο κλήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά του «Sexiest Man Alive», έτσι όπως τον ανακήρυξε το περιοδικό People στην 35η έκδοση της ψηφοφορίας του για τον πιο σέξι άντρα στη Γη. Φτάνοντας νομοτελειακά στην ερώτηση «αν έχεις υποδυθεί έναν υπερήρωα;» και «αν αυτός ο υπερήρωας χρησιμοποιεί ένα σφυρί;», ο Κρις Χέμσγουορθ αποκάλυψε το πρόσωπό του, δήλωσε κολακευμένος, σίγουρος πως ο αδερφός του Λίαμ δεν θα στεναχωρηθεί και πολύ και ευχαρίστησε τους γονείς του ως υπεύθυνους για το πρόσωπο, το σώμα και τις χάρες που του χάρισαν τον τίτλο. Δείτε βίντεο από τα παρασκήνια της ανάδειξης του Κρις Χέμσγουορθ ως πιο σέξι άντρα στον κόσμο.

Περισσότερα νέα με τον τρόπο του Flix εδώ.