Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 19 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


Alien: Covenant main

Alien: Covenant του Ρίντλεϊ Σκοτ

Με προορισμό έναν απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία και φορτίο περίπου δύο χιλιάδες εποίκους, το πλήρωμα του διαστημικού πλοίου Covenant νομίζει ότι ανακαλύπτει έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν σκοτεινό, επικίνδυνο κόσμο – ο μόνος κάτοικος του οποίου είναι ο «συνθετικός» Ντέιβιντ, επιζών της καταδικασμένης αποστολής Προμηθέας.

Ο Ρίντλεϊ Σκοτ επιστρέφει με τυμπανοκρουσίες στην πολυαγαπημένη σάγκα τρόμου και επιστημονικής φαντασίας του «Alien», αλλά το αποτέλεσμα είναι αντιστρόφως ανάλογο του hype που το συνοδεύει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.30 στον Alpha

abominable

Γέτι: ο Χιονάνθρωπος των Ιμαλαΐων (Abominable) των Τζιλ Κάλτον, Τοντ Γούαιλντερμαν

Ενα μελαγχολικό Γέτι, ένα από τα πανύψηλα, τριχωτά πλάσματα που λέγεται ότι ζουν στις ψηλές κορφές των Ιμαλαΐων, βρίσκεται εγκαταλελειμμένο και μόνο σε μια ταράτσα της Σαγκάης, η έφηβη βιολονίστα Γι θα σπεύσει να το βοηθήσει. Ισως γιατί κι αυτή νιώθει μόνη και μελαγχολική, μετά το θάνατο του πατέρα της. Θα πείσει τους γείτονές της, τον Τζιν, ένα χαριτωμένο ψωνάκι και τον αδέξιο ξάδελφό του, Πενγκ, να τη βοηθήσουν να επιστρέψει το Γέτι στην οικογένειά του στο Εβερεστ, έχοντας στο κατόπι τους δυο επιστήμονες, ο καθένας με τις δικές του, μοχθηρές σκοπιμότητες.

Από τους δημιουργούς του «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας», μια περιπέτεια τόσο cool που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον Alpha

zoolander main

Zoolander του Φρανκ Κοράτσι

Ο Γκρίφιν Κις εργάζεται χρόνια ως φύλακας σε ένα ζωολογικό πάρκο παραμένοντας εργένης. Ο ίδιος πιστεύει ότι ο λόγος που δεν έχει βρει ακόμα τα ταίρι της ζωής του είναι το ... ασυνήθιστο επάγγελμά του. Κάτι το οποίο σκέφτεται να αλλάξει. Όταν όμως τα ζώα του πάρκου αντιληφθούν ότι ο αγαπημένος τους Γκρίφιν έχει σκοπό να τα εγκαταλείψει, αποφασίζουν να σπάσουν τη σιωπή τους και να βοηθήσουν την κατάσταση με το δικό τους τρόπο.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Monsieur Lazhar

Ο Εξαιρετικός Κύριος Lazhar (Monsieur Lazhar) του Φιλίπ Φαλαρντό

Η ιστορία ενός Αλγερινού πρόσφυγα που πιάνει δουλειά ως δάσκαλος σ’ ένα δημοτικό σχολείο, όπου η προκάτοχος της θέσης του αυτοκτόνησε. Αγαπώντας τη δουλειά του, κάνει τα πάντα για να συμπαρασταθεί στους μικρούς μαθητές και να τους στηρίξει μετά το σοκ της απώλειας της δασκάλας τους. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει ότι κι ο ίδιος μπορεί από στιγμή σε στιγμή να απελαθεί.

Υποψήφιο για Οσκαρ καλύτερης ξένης ταινίας, βραβείο κοινού στα Φεστιβάλ του Τορόντο και του Ρότερνταμ, ένα δράμα μεγάλων διαστάσεων που αναπνέει τρυφερότητα μέσα στους τέσσερις τοίχους μιας σχολικής τάξης. Ακόμη και όταν τα ερωτήματα που θέτει είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνει. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.45 στο Star

benedetta

Μπενεντέτα (Benedetta) του Πολ Βερχόφεν

Κεντρική ηρωίδα είναι η Μπενεντέτα, την οποία, ως κοριτσάκι, ο κηδεμόνας της «πουλά» σε μια μονή γυναικών - τη διαπραγμάτευση κάνει η ηγουμένη τής Σαρλότ Ράμπλινγκ σ' έναν δεύτερο αλλά αριστοτεχνικά... διπρόσωπο ρόλο. Η Μπενεντέτα μεγαλώνει, γίνεται κοπέλα και ο σύνδεσμός της με την Παναγία, με την οποία μιλά τακτικά σαν να ήταν η μητέρα ή η κολλητή της φίλη, κάνει τη μονή και τη μικρή πόλη της Πέσκια να την αντιμετωπίζει ως θαυματοποιό. Η ζωή της Μπενεντέτα θ' αλλάξει όταν το μοναστήρι αναλάβει και την Μπαρτολομέα, ένα κολασμένο χαμίνι που έχει μάθει τα διαδικαστικά του σεξ από τον πατέρα και τους αδελφούς της, ένα κορίτσι με ζωική ενέργεια, ορμητικό κι αδίστακτο. Οσο η Μπενεντέτα εμφανίζει στίγματα κι έχει οράματα ερωτικού πάθους με τον Χριστό ως Ιππότη στο λευκό άλογο που τη σώζει από το κακό κραδαίνοντας χατζάρα, τόσο η Μπαρτολομέα τής μαθαίνει το πραγματικό ερωτικό πάθος, με τη βοήθεια ενός κατάλληλα σκαλισμένου ξύλινου αγαλματιδίου της Παναγίας. Οσο τα δυο κορίτσια βαδίζουν στο δρόμο της ηδονής, την περιοχή καλύπτει ο θανατηφόρος άνεμος της πανώλης.

H ταινία - σκάνδαλο του Πολ Βερχόφεν, ένα θρησκευτικό άρλεκιν με ευαγγέλιο τη γυναικεία αυτοδιάθεση. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

Ευτυχία

Ευτυχία του Αγγελου Φραντζή

Χωρισμένη στη μέση για τις δύο ηλικίες της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, η «Ευτυχία» είναι πριν από οτιδήποτε το πορτρέτο μιας γυναίκας που έζησε με τους δικούς της όρους, μπαινοβγαίνοντας - γυναίκα πράγμα - όχι μόνο στα κουτούκια όπου γεννήθηκε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι και στις χαρτοπαικτικές λέσχες όπου έπαιξε όλα της τα υπάρχοντα, αλλά και στις νόρμες μιας κοινωνίας που κάθε φορά που δεν χωρούσαν την bigger than life προσπωικότητά της αυτή έβρισκε τον δικό της τρόπο να τις ακυρώνει και να της ορίζει από την αρχή.

Πάνω από το μέσο όρο μιας ταινίας με λαϊκό έρεισμα, η ταινία του Αγγελου Φραντζή μπορεί να αισθάνεται δέος απέναντι στο μύθο της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, αλλά σκιαγραφεί με καθαρό συναίσθημα και ταλέντο μια μοναδική γυναίκα που έχει την ευτυχία να ερμηνεύεται από δύο υπέροχες ηθοποιούς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμή για αγορά σε streaming στο viva.gr

When the Trees Fall

When the Trees Fall (Koly Padayut Dereva) της Μαρίσια Νικίτιουκ

Η ιστορία τριών μικρών επαναστατων, της μικρής Βίτκα, της ξαδέλφης της Λαρίσα και του αγορίου της Σκαρ στην ουκρανική επαρχία. Η Λαρίσα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι μετά το θάνατο του πατέρα της, το χωριό την εξοστρακίζει επειδή αγαπάει τον μικροεγκληματία Σκαρ, μέχρι που η Λαρίσα μαθαίνει τη μυστική ιστορία της γιαγιάς της. Από τα νέα ταλέντου του ουκρανικού σινεμά, επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Βερολίνου, βραβείο των κριτικών της Ουκρανίας για την ανακάλυψη του 2018.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ArteKino

ολυμπία

Γείτονες (Neighbours / Nachbarn) του Μάνο Καλίλ

Αρχές της δεκαετίας του '80, σ' ένα μικρό χωριό της συρο-τουρκικής μεθορίου. Ένα 6χρονο αγόρι κουρδικής καταγωγής πηγαίνει για πρώτη χρονιά στο αραβικό σχολείο και βλέπει τον μικρό του κόσμο να τον αλλάζει ριζικά ο ακατανόητος εθνικισμός. Με μια λεπτή αίσθηση του χιούμορ και μπόλικη σάτιρα, η ταινία αφηγείται τα γεγονότα μιας παιδικής ηλικίας, η οποία, παρά την απολυταρχία και το βαθύ σκοτάδι που την περιβάλλουν, έχει και τις ανάλαφρες στιγμές της. Πόση φιλία, αγάπη και αλληλεγγύη μπορείς να βρεις σε καιρούς καταπίεσης και δεσποτισμού;
Tip: Μια ταινία με φοβερή σκληρότητα, με κτηνωδίες και τραμπουκισμούς Τούρκων και με ασύλληπτες σκηνές αντισημιτικής προπαγάνδας στο σχολείο από τον δάσκαλο, αλλά ταυτόχρονα έχει χιούμορ και τρυφερότητα. Ο ήρωας στο σήμερα είναι Σύρος πρόσφυγας σε camp –η διήγηση είναι ένα φλας μπακ τη χρονιά που κλείνει τα έξι.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς