Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 14 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 14 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


[Σημείωση: Λόγω της έκτακτης τηλεοπτικής κάλυψης των πυρκαγιών, ενδέχεται το πρόγραμμα της τηλεόρασης να διαμορφωθεί διαφορετικά από το προγραμματισμένο.]

Romancing the Stone

Κυνηγώντας το Πράσινο Διαμάντι (Romancing the Stone) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Μια πετυχημένη συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων και ένας τυχοδιώκτης ενώνουν τις δυνάμεις τους στην αναζήτηση ενός ανεκτίμητου διαμαντιού στη ζούγκλα της Κολομβίας.

Η κλασική κωμική περιπέτεια του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τους Κάθλιν Τέρνερ και Μάικλ Ντάγκλας από τα 80s με αγάπη.

Η ταινία προβάλλεται στις 15.10 στον ΣΚΑΪ.

Ο Θάνατος σου Πάει Πολύ (Death Becomes Her) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Έρνεστ Μένβιλ είναι πλαστικός χειρουργός και αρραβωνιασμένος με τη συγγραφέα Χέλεν Σαρπ. Λίγο καιρό πριν το γάμο τους, ο Έρνεστ θα γνωρίσει την ατάλαντη αλλά εντυπωσιακή ηθοποιό και φίλη της Χέλεν, Μάντελιν Άστον. Η Χέλεν με τη Μάντελιν από τα παιδικά τους χρόνια βρίσκονται σε κόντρα. Ο Έρνεστ θα διαλύσει τον αρραβώνα του με την Χέλεν και θα παντρευτεί τη Μάντελιν. Μετά από το χωρισμό τους, η Χέλεν θα παραμελήσει τον εαυτό της και θα γίνει υπέρβαρη. Μετά από ένα νευρικό κλονισμό θα αποφασίσει να πάρει εκδίκηση. Επτά χρόνια μετά, ο γάμος του Έρνεστ και της Μάντελιν διανύει τη χειρότερη περίοδο. Η Μάντελιν προσπαθεί μάταια να σταματήσει το χρόνο που περνάει και αφήνει τα σημάδια του. Η Χέλεν πλήρως ανανεωμένη και νεότερη επιστρέφει αποφασισμένη να κερδίσει πίσω τον Έρνεστ και να δολοφονήσει τη Μάντελιν. Έτσι οι ζωές των τριών ξανασμίγουν και ένα μαγικό φίλτρο θα φέρει τα πάνω κάτω. Το φίλτρο αυτό που πήραν και οι δύο γυναίκες τις κάνει πάλι νέες και στην προσπάθειά τους να σκοτώσουν η μία την άλλη τυχαία συνειδητοποιούν ότι έχουν γίνει αθάνατες. Τώρα, πεθαμένες πλέον θα πρέπει να συντηρούν για πάντα τα σώματά τους που αποσυντίθενται όλο και περισσότερο.

Η απολαυστική κωμωδία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τους Μέριλ Στριπ, Μπρους Γουίλις, Γκόλντι Χον.

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 17.45.

frantz 607

Frantζ του Φρανσουά Οζόν

Σε μια μικρή γερμανική πόλη μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ανα θρηνεί καθημερινά στον τάφο του αγαπημένου της αρραβωνιαστικού Φραντζ, θύμα μιας μάχης σε γαλλικό έδαφος. Μια μέρα ένας νεαρός, γοητευτικός Γάλλος, ο Αντριάν, αφήνει λουλούδια στον τάφο. Η παρουσία του, μετά την ήττα της Γερμανίας στον πόλεμο, θα προκαλέσει όχι μόνο αντιδράσεις αλλά και πάθη.

Επενδύοντας απόλυτα, τόσο εικαστικά όσο και συναισθηματικά, στο δράμα εποχής που υπηρετεί, ο Φρανσουά Οζόν αποκαλύπτει ότι τελικά οι πιο σημαντικές ιστορίες στον πόλεμο είναι αυτές που κρατάει ο καθένας κρυφές μέσα του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Frantz».

Η ταινία πρόβάλλεται στις 23.00 στη ΒΟΥΛΗ.

Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β' (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2) του Ντέιβιντ Γέιτς

Αφού κατέστρεψαν έναν Πεμπτουσιωτή και ανακάλυψαν πόσο σημαντικοί είναι οι Κλήρου του Θανάτου, οι Χάρι, Ρον και Ερμιόνη συνεχίζουν να ψάχνουν τους υπόλοιπους Πεμπτουσιωτές, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν τον Βόλντεμορτ. Ωστόσο, τώρα που ο Βόλντεμορτ έχει στην κατοχή του το Γηραιό Ραβδί, τα πράγματα γίνονται δυσκολότερα για τον Χάρι. Ο Βόλντεμορτ εν τω μεταξύ ετοιμάζεται να επιτεθεί στο Χόγκουαρτς.

Το δεύτερο μέρος της τελευταίας ταινίας της κινηματογραφικής saga του Χάρι Πότερ. Η καλύτερη ταινία της σειράς με διαφορά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου, Μέρος Β'».

Η ταινία προβάλλεται στο STAR στις 23.15.

Ρεβάνς

Ρεβάνς του Νίκου Βεργίτση

Η ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου, ανάμεσα σε δυο άνδρες και μια γυναίκα, που αποφασίζουν να συζήσουν μαζί και οι επιπτώσεις που έχει αυτή η ασυνήθιστη σχέση στη συνείδηση και προσωπικότητάς τους.

Η κλασική ταινία του Νίκου Βεργίτσης με τους Αντώνη Καφετζόπουλο, Γιώτα Φέστα, Πάνο Ηλιόπουλο.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στην ΕΡΤ2.

Lawrence of Arabia

Ο Λόρενς της Αραβίας (Lawrence of Arabia) του Ντέιβιντ Λιν

Η βιογραφία του Τόμας Εντουαρντ Λόρενς, ενός αξιωματικού του βρετανικού στρατού, ο οποίος κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου ανέλαβε αποστολή να κατασκοπεύσει τον άτακτο στρατό των διαφόρων αραβικών φυλών στη Σαουδική Αραβία, αλλά γοητεύθηκε από το πνεύμα της ερήμου, ένωσε αντιμαχόμενες αραβικές φατρίες σε τακτικό στρατό και τις οδήγησε σε νικηφόρες μάχες εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η αφήγηση ξεκινάει από τον θάνατό του κοντά στο Λονδίνο και με φλας-μπακ καταγράφει την περιπετειώδη και θεαματική ζωή του στα πεδία της μάχης, τη στενή του φιλία με τον Σερίφ Αλί, τη σύλληψη και τον βασανισμό του από τους Τούρκους.

Το ανυπέρβλητο αριστούργημα του Ντέιβιντ Λιν με τον Πίτερ Ο' Τουλ, τον Ομάρ Σαρίφ και μερικές από τις πιο όμορφες σκηνές που είδατε ποτέ στο σινεμά. Επτά Οσκαρ, ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Η ταινία προβάλλεται στο MEGA στις 00.20.

coda main

Coda της Σίαν Χέντερ

Βασισμένο στην ταινία του Ερίκ Λαρτιγκό «Οικογένεια Μπελιέ», το «Coda» μεταφέρει την δράση σε μια μικρή ψαράδικη πόλη της Αμερικής και τοποθετεί στο κέντρο της την 17χρονη Ρούμπι, το μόνο μέλος μιας οικογένειας κωφών ψαράδων που έχει την ακοή της, και η οποία από πολύ μικρή λειτουργεί ως ο μεταφραστής τους και ο σύνδεσμος τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Οταν η ανάγκη των γονιών της να τους βοηθήσει με το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα αυτοοργάνωσης των ψαράδων της περιοχής, συγκρουστεί με τα δικά της θέλω για μια μουσική υποτροφία στο πανεπιστήμιο, θα έρθει η στιγμή που όλοι θα καταλάβουν πως ο καθένας πρέπει να βρει τον δικό του δρόμο και πως η δυναμική της οικογένειάς τους θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξει. Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+.

beckett

Beckett του Φερντινάντο Τσίτο Φιλομαρίνο

Ενώ βρίσκεται για διακοπές στην Ελλάδα, ο Αμερικανός τουρίστας Μπέκετ γίνεται στόχος σε ένα ανθρωποκυνηγητό μετά από ένα ολέθριο ατύχημα. Καθώς αναγκάζεται να τρέξει για να σωθεί, παλεύοντας να διασχίσει τη χώρα μέχρι να φτάσει στην Αμερικανική Πρεσβεία, για να καθαρίσει το όνομά του, οι εντάσεις κλιμακώνονται, ενώ οι αρχές ακολουθούν τα ίχνη του, οι πολιτικές αναταραχές κορυφώνονται και ο Μπέκετ βυθίζεται ακόμη πιο βαθιά σε έναν επικίνδυνο ιστό συνωμοσίας.

H πρώτη παραγωγή του Netflix γυρισμένη στην Ελλάδα προκαλεί το ενδιαφέρον της μόνο λόγω τοπικού χρώματος κι ενδιαφέροντος. Διαβάστε περισσότερα

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Grand Central

Grand Central της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι

Στο «Grand Central» της νεαρής Γαλλίδας σκηνοθέτιδας, εδώ στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της που συμμετέχει στο τμήμα «Ενα Κάποιο Βλέμμα», ο πρωταγωνιστής δεν είναι ο άνθρωπος, αλλά η απειλή του θανάτου: το τεράστιο εργοστάσιο παραγωγής ραδιενέργειας, με τα δύο φουγάρα που σα βουνά σκιάζουν την καλοκαιρινή φύση που τα περικυκλώνει. Εκεί θα πιάσει δουλειά ο Γκάρι, ένας επιπόλαιος τυχοδιώκτης με ψεύτικα χαρτιά, πρόθυμος να κάνει οτιδήποτε για να γλιτώσει από τις κακοτοπιές και να βγάλει χρήματα. Ο Γκάρι θα έρθει, μεμιάς, αντιμέτωπος με δυο απειλές. Η μια είναι η επικίνδυνη δουλειά του και η ραδιενέργεια, «η δόση», όπως την αποκαλούν οι εργαζόμενοι, που μετριέται καθημερινά πάνω στο σώμα, με τέτοια επιμέλεια και προσοχή που είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα υπερβεί τα όρια. Κι η άλλη είναι η πανέμορφη συνάδελφος και γειτόνισσά του, ένας κολασμένος άγγελος, έτοιμη να παντρευτεί τον Τόνι αλλά και να ζήσει με τον Γκάρι μια κρυφή παθιασμένη περιπέτεια. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η ταινία είναι διαθέσιμη σε διανομή StraDa Films στο iPlatforma και το Viva.gr..

The Art of Self Defence

Μαθήματα Αυτοάμυνας (The Art of Self Defence) του Ράιλι Στερνς

Ο Κέισι είναι ο «ανύπαρκτος» του γραφείου, ένας νεαρός άνδρας που δεν έχει κοινωνική ζωή ούτε φίλους. Ένα βράδυ πέφτει θύμα ξυλοδαρμού, δίχως προφανή λόγο, από άγνωστη συμμορία που δρα στην περιοχή. Αφού πάρει αναρρωτική άδεια από τη δουλειά, θα ανακαλύψει την ύπαρξη μιας τοπικής σχολής αυτοάμυνας. Εκεί θα κάνει τα σχετικά μαθήματα, με όνειρο την απόκτηση μιας ζώνης που το χρώμα της θα αποδεικνύει την ικανότητά του να υπερασπίζεται τον εαυτό του. O Τζέσι Αϊζενμπεργκ πρωταγωνιστεί σε αυτή τη μαύρη κωμωδία για το πόσο μπερδεμένο είναι να είσαι άνδρας σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Η ταινία προβάλλεται στις 00:30 στον ΑΝΤ1.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.