Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 26 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


man trouble

Ο Προστάτης (Man Trouble) του Μπομπ Ράφελσον

Ο Χάρι Μπλις είναι ιδιοκτήτης μιας εταιρίας με σκυλιά φύλακες. Η Τζόαν Σπρούανς είναι τραγουδίστρια κλασσικού ρεπερτορίου. Μετά από μια σειρά περίεργων και επικίνδυνων γεγονότων που συμβαίνουν στη ζωή της, η Τζόαν αποφασίζει πανικόβλητη να ζητήσει τη βοήθεια του Χάρι και των εκπληκτικών σκύλων του. Τρομαγμένη και ευάλωτη η γυναίκα θέτει τη ζωή της στα χέρια του. Εκείνος, αθεράπευτος γυναικάς, αναλαμβάνει να την φροντίσει προσωπικά…

Ο Μπομπ Ράφελσον σκηνοθετεί τον μεγάλο Τζακ Νίκολσον και την λαμπερή Έλεν Μπάρκιν σε μια διασκεδαστική παρωδία αστυνομικών ταινιών.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Ιφιγένεια

Ιφιγένεια του Μιχάλη Κακογίαννη

Η ελληνική ταινία του 1977, σε σκηνοθεσία και σενάριο Μιχάλη Κακογιάννη. Η ταινία βασισμένη στο αρχαιοελληνικό μυθολογικό πρόσωπο Ιφιγένεια, την κόρη του Αγαμέμνονα και της Κλυταιμνήστρας, οι οποίοι διατάχτηκαν από τη θεά Άρτεμη να τη θυσιάσουν. Και το σενάριο είναι για μία διασκευή της τραγωδίας του Ευριπίδη Ιφιγένεια εν Αυλίδι. Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο σκηνοθέτης δημιουργεί μία ταινία βασισμένη σε αρχαιοελληνική τραγωδία (Ηλέκτρα (1962), Τρωάδες (1971)). Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τατιάνα Παπαμόσχου, Ειρήνη Παππά και Κώστας Καζάκος.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Κανάλι της Βουλής

12 years a slave 607

12 Χρόνια Σκλάβος (12 Years a Slave) του Στιβ ΜακΚούιν

Το «12 Years a Slave» βασίζεται στην αυτοβιογραφία του Σόλομον Νόρθαπ, του ανθρώπου που έγινε υπόδειγμα και σύμβολο του αγώνα για ανεξαρτησία των Αφροαμερικανών στην Αμερική του 1850. Γεννημένος ελεύθερος στη Νέα Υόρκη, ο Νόρθαπ, σύζυγος και πατέρας τριών παιδιών, απήχθη από λευκούς εμπόρους και πουλήθηκε ως σκλάβος, αναγκάστηκε να ζήσει για δώδεκα χρόνια κάτω από το ζυγό της δουλείας και κατάφερε να φυγαδευτεί και να καταγγείλει τους αφέντες του στο δικαστήριο: ο Νόρθαπ έχασε τη δίκη, επειδή το χρώμα του δεν του επέτρεπε να καταθέσει ως μάρτυρας της δικής του υπεράσπισης, αλλά αφέθηκε ελεύθερος κι έζησε τα υπόλοιπά του χρόνια ως ακτιβιστής για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών.

Από το σκηνοθέτη του «Shame» και μια συγκλονιστική πραγματική ιστορία έρχεται μια ταινία σκληρή κι εντυπωσιακή, που έχει το βλέμμα της στραμμένο στον άνθρωπο. Αλλά και στα φετινά μεγάλα κινηματογραφικά βραβεία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

american beauty

American Beauty του Αλαν Μπολ

O Λέστερ, ευκατάστατος οικογενειάρχης των προαστίων, συνειδητοποιεί βαθμιαία την αβάσταχτη κενότητα της υλιστικής του καθημερινότητας. H υπαρξιακή του κρίση θα πάρει σοβαρές διαστάσεις από τη στιγμή που αρχίζει να έλκεται από μια συμμαθήτρια της κόρης του και να συμπεριφέρεται εντελώς αντικοινωνικά.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στο Σκάι

Who Framed Roger Rabbit

Ποιος Παγίδεψε Τον Ρότζερ Ράμπιτ (Who Framed Roger Rabbit) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Σε μια εναλλακτική Χρυσή Εποχή του Χόλιγουντ το 1947, τα καρτούν ζουν ανάμεσα στους ανθρώπους ως κανονικοί πολίτες. Η συνοικία τους βρίσκεται στην Σχεδιούπολη, η οποία ανήκει στον Μάρβιν Άκμε, έναν μεγαλομεγιστάνα, τον οποίο παρακολουθεί ο ντετέκτιβ Έντι Βάλιαντ με στόχο να αποδείξει ότι φλερτάρει με τη Τζέσικα Ράμπιτ, την εντυπωσιακή σύζυγο του σούπερ σταρ των κινουμένων σχεδίων, Ρότζερ Ράμπιτ. Όταν όμως ο Άκμε δολοφονείται, όλες οι υποψίες στρέφονται κατά του Ρότζερ, τον οποίο ο αυστηρός δικαστής Ντουμ θέλει να καταδικάσει με την εσχάτη των ποινών. Ο Ρότζερ ωστόσο ικετεύει τον Βάλιαντ να τον βοηθήσει να βρουν τον πραγματικό υπαίτιο.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

zack snyder justice league 607

Zack Snyder’s Justice League του Ζακ Σνάιντερ

Αποφασισμένος να μην αφήσει την υπέρτατη θυσία του Σούπερμαν να πάει χαμένη, ο Μπρους Γουέιν στρατολογεί μια ομάδα για να προστατέψει τον κόσμο από μια επικείμενη απειλή. Μα ο εχθρός αποδεικνύεται πιο ισχυρός από όσο φανταζόταν. Επιτέλους μετά από χρόνια με εκστρατείες φανς για να πείσουν την Warner να την κυκλοφορήσει και μια τεράστια υποστήριξη μέσω των social media του καστ αλλά και του ίδιου του Ζακ Σνάιντερ, η ταινία «Justice League: The Snyder Cut» ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στις οθόνες μας ως μια τετράωρη επική ταινία.

Τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία του «Justice League», ο Ζακ Σνάιντερ παραδίδει τη δική του (αρχική) εκδοχή για την ταινία που ενώνει τους υπερήρωες της DC. Επικό, συγκινητικό, ημιτελές, άξιο να δημιουργήσει συζητήσεις. Καλύτερο από την ταινία του Τζος Γουίντον. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.50 στο Nova Cinema 2

βούτα

Μικρές Ιστορίες

Είναι οι μικρές σταγόνες δροσιάς που χρειαζόμαστε για να βγει το καλοκαίρι. Στην πλατφόρμα του Ertflix, στην κατηγορία «Μικρές Ιστορίες», σας περιμένει μια χρυσή εικοσάδα με κάποιες από τις καλύτερες και πολυβραβευμένες ελληνικές μικρού μήκους ταινίες της πρόσφατης παραγωγής, για όσους δεν τις είδαν στο Φεστιβάλ Δράμας, στις Νύχτες Πρεμιέρας, ή στα φεστιβάλ του εξωτερικού όπου διακρίθηκαν.

Νέοι δημιουργοί δηλώνουν το παρών, δημιουργούν ρεύμα, διευρύνουν τη σκέψη και την αισθητική, αποκτούν fan base πριν καν την πρώτη τους μεγάλου μήκους ταινία. Κι αν μία από τις σημαντικές δυσκολίες στην αρχή αυτής της πορείας τους, είναι η περιορισμένη πρόσβαση του κοινού στις μικρού μήκους ταινίες τους, η πλατφόρμα του Ertflix βάζει τα δυνατά της για να βοηθήσει σ' αυτή την κατεύθυνση.

Η ενότητα Μικρές Ιστορίες είναι διαθέσιμη στο ERTFlix ως τα τέλη Αυγούστου


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.