Buzz

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Ιουλίου

στα 10

Το Flix προτείνει τις καλύτερες επιλογές σε τηλεόραση, πλατφόρμες και online φεστιβάλ.

Flix Team
Τι βλέπουμε στο σπίτι την Παρασκευή, 23 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.


motherless brooklyn 607

«Οι Σκιές του Μπρούκλιν» («Motherless Brooklyn») του Εντουαρντ Νόρτον

Οι «Σκιές του Μπρούκλιν» αποτελούσαν από την αρχή project ζωής για τον Εντουαρντ Νόρτον, μόνο που αυτό σήμαινε κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή κινηματογραφική μεταφορά του ομότιτλου βιβλίου του Τζόναθαν Λέθεμ. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι κινηματογραφικές «Σκιές» χρησιμοποιούν ουσιαστικά την λογοτεχνική πηγή τους ως αφορμή για να αποτίνουν έναν παθιασμένο φόρο τιμής στο φιλμ νουάρ και να εξερευνήσουν τις ασταθείς ισορροπίες που έχτισαν – μεταφορικά και κυριολεκτικά – την Νέα Υόρκη, όσο αφηγούνται σε πρώτο πλάνο την ιστορία ενός εναλλακτικού ντετέκτιβ που – όπως απαιτείται – θα κάνει τα πάντα και θα συγκρουστεί με αφανείς δυνάμεις που κινούν τα νήματα με στόχο να λύσει τον γόρδιο δεσμό ενός φαινομενικά άλυτου μυστηρίου. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Nova Cinema 2 στις 22.00

gossip girl 607

«Gossip Girl» (2021) του Τζόσουα Σάφραν

Οχι πια Μπλερ, Σερίνα, Νταν - ναι στη φανταστική μόδα, στις δολοπλοκίες, το σεξ και την κουτσομπόλα που λατρέψαμε να μισούμε. Το νέο «Gossip Girl» έκανε την πρεμιέρα του και δεν βλέπουμε την ώρα για κάθε νέο επεισόδιο! Φτιαγμένο από τον Τζόσουα Σάφραν, ο οποίος έγραψε και επιμελήθηκε την original σειρά, το καινούριο «Gossip Girl» της HBO Max (στην Ελλάδα αποκλειστικά στο Vodafone TV με νέο επεισόδιο κάθε εβδομάδα, αμέσως μετά την Αμερική), μάς μεταφέρει ξανά στο posh Upper East Side της Νέας Υόρκης. Μόνο που τώρα θα εξερευνήσουμε μια νέα γενιά εφήβων των πανάκριβων ιδιωτικών σχολείων με τους προβληματισμούς του σήμερα και την τεράστια αλλαγή από το τότε στο τώρα μέσα από τα social media.

Διαθέσιμο για streaming των πρώτη επεισοδίων και νέο επεισόδιο κάθε Παρασκευή στην πλατφόρμα της Vodafone

chambre 212 607

«Μια Νύχτα Μαγική» («Chambre 212»), του Κριστόφ Ονορέ

H Μαρία (Κιάρα Μαστρογιάνι), μια καθηγήτρια της νομικής κι ο άντρας της Ρισάρ (Μπενζαμίν Μπιολέι), ένας απογοητευμένος μουσικός, είναι παντρεμένοι εδώ και είκοσι χρόνια και η κοινή τους ζωή ακόμη κι αν δεν υπολείπεται αγάπης, μοιάζει με αυτή δυο αδελφών όπως την περιγράφει εκείνη. Ομως η τακτοποιημένη συνυπαρξή τους θα διαταραχθεί, όταν ο Ρισάρ ανακαλύψει στο κινητό της μια σειρά από μηνύματα από τον εραστή της -ή καλύτερα τον τελευταίο εραστή της- και η συζήτηση για τη σχέση τους θα οδηγήσει τη Μαρία να περάσει τη βραδιά στο ξενοδοχείο απέναντι από το σπίτι τους. O Κριστόφ Ονορέ επιστρέφει με μια παιχνιδιάρικη φάρσα για την επιθυμία, τον συμβιβασμό και τη νοσταλγία, με ένα θαυμάσιο καστ πρωταγωνιστών. Διαβάστε εδώ ολόκληρη την κριτική του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 23.50

Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά 607

«Η Επίθεση του Γιγαντιαίου Μουσακά», του Πάνου Χ. Κούτρα

Ενας γιος υπουργού ταΐζει τον σκύλο του ένα πιάτο μουσακά. Ξαφνικά, ένας ιπτάμενος δίσκος στέλνει μια ακτίνα και μετατρέπει τον μουσακά σε μουσακά-τέρας, δημιουργώντας μια απειλή για την Αθήνα. Η πρώτη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα («Στρέλλα», «Ξενία») ακολουθεί έναν ερευνητή ουράνιων σωμάτων, την ονειροπόλα Τάρα αλλά και την οικογένεια του υπουργού, ενώ παράλληλα σατιρίζει την καταστροφολαγνεία των δελτίων ειδήσεων και των θεατών τους.

Η ταινία προβάλλεται στο ERTFLIX, στη νέα ενότητα Νέος Ελληνικός Κινηματογράφος - διαβάστε περισσότερα

Pig (Khook) Main  607

«Γουρούνι» («Pig»), του Μάνι Χαγκίγκι

Ο Χασάν του είναι ένας σκηνοθέτης που εδώ και δύο χρόνια δεν έχει λάβει την πολυπόθητη έγκριση για την επόμενη ταινία του. Η σταρ με την οποία συνεργάζεται μόνιμα (η Λειλά Χατάμι του «Ενας Χωρισμός») ήδη συζητά με άλλους σκηνοθέτες. Η γυναίκα του έχει ήδη προχωρήσει τη ζωή της μακριά του, «αν και είναι διακριτική». Η κόρη του είναι ένα βήμα πριν την ενηλικίωση και κατ’ επέκταση την δική της αποχώρηση από το σπίτι. Η δε υπερήλικη μητέρα του ξεχνά όλο και πιο συχνά να πάρει τα χάπια της, με αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η νοητική της διαύγεια.Σε αυτό το κλίμα προσωπικής και δημιουργικής κρίσης, διάσημοι Ιρανοί σκηνοθέτες δολοφονούνται, με το κεφάλι τους να βρίσκεται ξέχωρα από το υπόλοιπο σώμα και την λέξη «Γουρούνι» χαραγμένη στο μέτωπο. Μόνο που όσο τα πτώματα πληθαίνουν, ο επιζών Χασάν αρχίζει να κυριεύεται από ακόμη περισσότερες αμφιβολίες. Είναι απλά τυχερός που ακόμη ζει ή είναι απλά καλλιτεχνικά ανάξιος, ακόμα και στα μάτια του δολοφόνου του; Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Vodafone TV για συνδρομητές με αποκωδικοποιητή

Buena Vista Social Club 607

«Buena Vista Social Club», του Βιμ Βέντερς

Μια ξεσηκωτική γνωριμία με παλαίμαχους μουσικούς κουβανικής τζαζ, οι οποίοι ενώνουν της δυνάμεις τους με πρωτοβουλία του Ράι Κούντερ και ταξιδεύουν για πρώτη φορά έξω από τα σύνορα της χώρας τους, για συναυλίες στην Ευρώπη και την Αμερική. Το συναρπαστικό, γεμάτο μουσική, χρώμα, δύναμη και νοσταλγία ντοκιμαντέρ του Βιμ Βέντερς, που βρέθηκε υποψήφιο για Οσκαρ Ντοκιμαντέρ και τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου το 1999.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο iPlatforma και το Viva.gr


Βλέπουμε στο Σπίτι: Αναζητήστε όλες τις προτάσεις του Flix για το σπίτι στην ειδική ενότητα «Βλέπουμε στο Σπίτι» που ανανεώνεται συνεχώς.