Buzz

Διεθνής διανομή και διακρίσεις για την «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου

στα 10

Η νέα ταινία του Βασίλη Μαζωμένου θα συναντήσει το κοινό της στις αίθουσες σε Αμερική, Λ. Αμερική, Καναδά κι Ευρώπη, ενώ προτάθηκε και για 3 βραβεία στα Maverick Movie Awards.

Flix Team
Διεθνής διανομή και διακρίσεις για την «Εξορία» του Βασίλη Μαζωμένου

Η «Εξορία», το σουρεαλιστικό δράμα του Βασίλη Μαζωμένου, έχει έρθει αντιμέτωπο με την πανδημία που «εξόρισε» το σινεμά σε ένα ατελείωτο lockdown. Ομως έρχονται καλά νέα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Η αμερικάνικη εταιρεία EuroObscura ανακοίνωσε ότι η ταινία υπέγραψε συμβόλαιο διανομής με την Καναδική εταιρεία διανομής Darkside Releasing για διανομή της Εξορίας σε ΗΠΑ και Καναδά. Παράλληλα ένα νέο συμβόλαιο υπογράφηκε με μια δεύτερη εταιρεία διανομής την Ολλανδική Tribes Media, που αφορά το σύνολο των χωρών της Λατινικής Αμερικής και συγκεκριμένες χώρες της Ευρώπης (Ισπανία, Βέλγιο , Ολλανδία, Λουξεμβούργο και όλες τις Σκανδιναβικές χώρες).

Θυμηθείτε κι αυτό: Ο Βασίλης Μαζωμένος εύχεται να βγούμε σύντομα από την «Εξορία» μας

εξορία Βασίλης μαζωμένος 607

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες των αμερικανικών Maverick Movie Awards και η «Εξορία» είναι υποψήφια σε 3 κατηγορίες: Καλύτερης Φωτογραφίας (Φώτης Μήτσης), Α Ανδρικού (Στέφανος Κακαβούλης) και SPECIAL ACHIEVEMENT για τη σκηνογράφο Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Οι νικητές των Maverick Movie Awards θα ανακοινωθούν το Σάββατο.

Η «Εξορία» εξετάζει την επόμενη μέρα της ελληνικής κρίσης, μέσω ενός υπερρεαλιστικού δράματος με στοιχεία μαύρης κωμωδίας. Η ταινία έκανε τη διεθνή πρεμιέρα της στο 40ό Fantasporto της Πορτογαλίας, ταξίδεψε επίσης στο Cinefantasy της Βραζιλίας, και προβλήθηκε επίσης στην online Αγορά του Φεστιβάλ των Καννών.

εξορία Βασίλης μαζωμένος 607

Μια συμπαραγωγή της Horme Pictures με τις Alatas films και Arctos films, μετά την πανελλαδική του πρεμιέρα στο 60ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, την Αθηναϊκή του πρεμιέρα στο 32ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου και τη συμμετοχή του στα βραβεία ΙΡΙΣ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ξεκίνησε την πορεία του στα διεθνή φεστιβάλ και μέχρι τώρα έχει αποκομίσει επτά βραβεία και οκτώ υποψηφιότητες.

Η «Εξορία» αφηγείται την ιστορία ενός άντρα που θα απολέσει την ταυτότητα του και θα αγωνιστεί να επιβιώσει στην ίδια του τη χώρα, ζώντας ως λαθραίος.

Ο Αρης, ένας απελπισμένος Έλληνας, προσπαθεί να φύγει από τη χώρα μέσω μιας βάρκας. Αφού διασώζεται από βέβαιο πνιγμό, από άντρες των θαλασσίων συνόρων, επιστρέφει στη χώρα του όπου αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις «αμαρτίες» και τις ακρότητες ενός ανθρώπου έξω από το Σύστημα. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει. Είναι αυτή η ιστορία ενός σύγχρονου Οδυσσέα ή ο εφιάλτης ενός συνηθισμένου ανθρώπου;

Διαβάστε περισσότερα για την ταινία: Μετά τις «Γραμμές» ο Βασίλης Μαζωμένος αναζητά την επόμενη μέρα της ελληνικής κρίσης, μέσω ενός υπερρεαλιστικού δράματος με στοιχεία μαύρης κωμωδίας.

εξορια πόστερ 607