Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2018: To «Mandy» του Πάνου Κοσμάτου και το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών

στα 10

Μόλις ανακοινώθηκε το πρόγραμμα της επετειακής 50ης Quinzaine des Réalisateurs του φετινού Φεστιβάλ των Καννών.

Κάννες 2018: To «Mandy» του Πάνου Κοσμάτου και το «Climax» του Γκασπάρ Νοέ στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών

Ανακοινώθηκαν οι 17 ταινίες οι οποίες θα προβληθούν στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών (Quinzaine des Réalisateurs) στις Κάννες, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 9 ως τις 19 Μαΐου. Φέτος είναι η Quinzaine κλείνει τα 50 της χρόνια, και ανάμεσα στις ταινίες οι οποίες θα προβληθούν βρίσκονται και το «Mandy» του Πάνου Κοσμάτου με πρωταγωνιστή τον Νίκολας Κέιτζ, η οποία έκανε την πρεμιέρα της στο φετινό Sundance, η νέα ταινία του Γκασπάρ Νοέ «Climax», η οποία ήταν γνωστή πριν ως «Psyche» (διαβάστε περισσότερα), αλλά και το «Le Monde Est a Toi» του Ρομέν Γαβρά, γιου του Κώστα Γαβρά.

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

mandy main

H ταινία με την οποία θα ανοίξει η φετινή Quinzaine θα είναι το «Pajaros de Verano» του Σίρο Γκέρα, του οποίου η ταινία «Στην Αγκαλιά του Φιδιού», είχε παιχτεί στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών το 2015 και ήταν μάλιστα υποψήφια και για Οσκαρ. Αλλες ταινίες οι οποίες θα φιλοξενηθούν στο Δεκαπενθήμερο είναι και το «Leave No Trace» της Ντέμπρα Γκράνικ, η μοναδική αμερικάνικη ταινία, «Los Silencios» της Μπέατριζ Σίνγκερ και το «Comprame un Revolver» του Χούλιο Ερνάντεζ Κορντόν.

Επίσης, η ταινία του Τζιάνι Ζανάσι «Τroppa Grazia» επιλέχθηκε ως η ταινία λήξης στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών, φέρνοντας λίγο παραπάνω ελληνικό χρώμα στο Φεστιβάλ των Καννών έχοντας πραγματοποιήσει γυρίσματα και στην Κεφαλονιά, με πρωταγωνιστές τους Αλμπα Ροχρβάκερ και Βαλέριο Μασταντρέα.

Διαβάστε ακόμα: Κάννες 2018: Αυτοί είναι οι πρώτοι τίτλοι του επίσημου προγράμματος

troppa grazia 607

Η Quinzaine des Réalisateurs έχει καταφέρει να γίνει μια από τις πιο διάσημες παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ των Καννών. Πέρσι μάλιστα η ταινία «The Florida Project», η οποία έκανε την πρεμιέρα της εκεί, είχε κερδίσει τις καλύτερες κριτικές από όλες τις ταινίες του Φεστιβάλ. Ο Εντουάρντ Γουέιντροπ, ο οποίος θα είναι φέτος για τελευταία φορά καλλιτεχνικός διευθυντής της Quinzaine, ανακοίνωσε όλες τις ταινίες οι οποίες θα παιχτούν εδώ.

Τέλος ο Μάρτιν Σκορσέζε θα παραλάβει και το τιμητικό βραβείο Carrosse d’Or στην φετινή Quinzaine.

leave no trace 607

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα της Quinzaine des Réalisateurs, 2018

«Pajaros De Verano» των Κριστίνα Γκαλέγκο και Σίρο Γκέρα
«Amin» του Φιλίπ Φαουσόν
«Climax» του Γκασπάρ Νοέ
«Carmen y Lola» της Αράντξα Εχεβάρια
«Comprame un Revolver» του Χούλιο Ερνάντεζ Κορντόν
«Les Confins du Monde» του Γκιγιέμ Νικλού
«El Motoarrebatador» του Αγκουστίν Τοσκάνο
«En Liberté» του Πιέρ Σαλβαντόρι
«Joueurs» της Μαρί Μονγκ
«Leave No Trace» της Ντέμπρα Γκράνικ
«Los Silencios» της Μπέατριζ Σίνγκερ
«Ming Wang Xing Shi Ke De» της Μινγκ Ζιάνγκ
«Mandy» του Πάνου Κοσμάτου
«Mirai» του Μαμόρου Χοσόντα
«Le Monde Est a Toi» του Ρομέν Γαβρά
«Petra» του Ζεμ Ροσάλ
«Samouni Road» του Στέφανο Σαβόνα

Το 71ο Φεστιβάλ Καννών διεξάγεται από τις 8 ως και τις 19 Μαΐου. Το Flix θα είναι εκεί, για να σας μεταφέρει όλα όσα συμβαίνουν, τη στιγμή που συμβαίνουν. Διαβάστε όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις Κάννες 2018 εδώ.

Περισσότερα για το 71ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών: