Φεστιβάλ / Βραβεία

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 71ο Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Το Βερολίνο τέλειωσε, τα Οσκαρ τέλειωσαν, ολοταχώς λοιπόν για το φεστιβάλ των Καννών που έρχεται με εκλεκτούς μόνιμους αλλά και πρωτοεμφανιζόμενους καλεσμένους. Ας δούμε τα ονόματα που ακούγονται καθώς τίποτα δεν είναι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένο.

Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε στο 71ο Φεστιβάλ Καννών

Ακολουθούν 10+1 ταινίες που θα μπορούσαν να βρίσκονται στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 71ου Φεστιβάλ Καννών - το οποίο φέτος διεξάγεται από τις 8 μέχρι και τις 19 Μαΐου, με την προϋπόθεση ότι είναι έτοιμες και υπό τον όρο πως η διοργάνωση θα εμπιστευτεί για ακόμη μια φορά τη λογική των γνωστών - άγνωστων που επιστρέφουν μέσα στα χρόνια στην Κρουαζέτ για τις λαμπερές πρεμιέρες τους.

Διαβάστε ακόμη: 71ο Φεστιβάλ Καννών: Αλλαγή στις μέρες και τις προβολές, όχι - προβλέπουμε - στη λίστα των θαμώνων

The House that Jack Built 607

The House That Jack Built του Λαρς φον Τρίερ

To νέο πόνημα του Δανού - άλλοτε persona non grata για το Φεστιβάλ - για τον σίριαλ κίλερ που κρυβόταν πάντα κάπου μέσα του και μέσα στη φιλμογραφία του. Πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντίλον. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The House that Jack Built».

Annette

Annette του Λεός Καράξ

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ με τον Ανταμ Ντράιβερ, την Μισέλ Γουίλιαμς (που αντικατέστησε την Ρούνι Μάρα) και την Rihanna. Με έμφαση στις λέξεις «το μιούζικαλ του Λεός Καράξ».

Roma 607

Roma του Αλφόνσο Κουαρόν

Το έργο ζωής του Μεξικανού σκηνοθέτη, μια επιστροφή στην πατρίδα του και την παιδική του ηλικία για μια ταινία που διαδραματίζεται τη δεκαετία του '70 και καταγράφει μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της χώρας σε συνδυασμό με μια ανθρώπινη, αυτοβιογραφική (;) ιστορία. Στην ταινία, ο Κουαρόν αναλαμβάνει χρέη συμπαραγωγού, σκηνοθέτη, σεναριογράφου, διευθυντή φωτογραφίας και μοντέρ. Διαβάστε περισσότερα για το «Roma» εδώ.

The Man Who Killed Don Quixote

The Man Who Killed Don Quixote του Τέρι Γκίλιαμ

Είναι η ταινία η οποία αποτέλεσε για έναν από τους πιο οραματιστές σκηνοθέτες της εποχής μας, τον Τέρι Γκίλιαμ, μια από τις πιο δύσκολες δοκιμασίες που είχε να αντιμετωπίσει στην καριέρα του. Παρά τις όποιες δυσκολίες, 17 χρόνια μετά, οι ανεμόμυλοι νικήθηκαν και η ταινία είναι έτοιμη για να κυκλοφορήσει φέτος στις αίθουσες. Διαβάστε περισσότερα εδώ για το «The Man Who Killed Don Quixote».

The Death and Life of John F. Donovan 607

The Death and Life of John F. Donovan του Ξαβιέ Ντολάν

Μπορεί ο Ξαβιέ Ντολάν να έκοψε στο μοντάζ την Τζέσικα Τσαστέιν, αλλά αυτό το κόκκινο χαλί δεν το χάνουν οι Κάννες: Κιτ Χάρινγκτον, Εμιλι Πόρτμαν, Κάθι Μπέιτς, Τάντι Νιούτον, Μπέλα Θορν, Τζέικομπ Τρεμπλέ, Μπεν Σνέτζερ, Σάρα Γκέιντον, Κρις Ζίλκα, Εμιλι Χαμπσάιρ, Μάικλ Γκάμπον και Σούζαν Σαράντον. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Death and Life of John F. Donovan».

Radegund 607

Radegund του Τέρενς Μάλικ

Απρόβλεπτος όπως άλλωστε και η φάση της φιλμογραφίας του που διανύει τα τελευταία χρόνια, ο Τέρενς Μάλικ μπορεί και να έχει τελειώσει την ταινία για τον Αυστριακό Φραντζ Τζαγκερστάτερ, ο οποίος αρνήθηκε να πολεμήσει, εκτελέστηκε στα 36 του χρόνια, ανακηρύχθηκε επίσημα ως μάρτυρας και «ευλογήθηκε» από την καθολική εκκλησία. Ο Μάλικ υποσχέθηκε ένα πιο σφιχτό, δομημένο αφηγηματικό σινεμά. Και όλοι το περιμένουν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Radegund».

Under the Silver Lake 607

Under the Silver Lake του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Τρία χρόνια μετά την πρεμιέρα του «It Follows» στην Εβδομάδα Κριτικής, όλοι περιμένουν την αναβάθμιση του Ρόμπερτ Μίτσελ στο Διαγωνιστικό Τμήμα με τη νέα του ταινία και πρωταγωνιστές τους Αντριου Γκάρφιλντ, Ράιλι Κέο και Τόφερ Γκρέις. H ιστορία περιστρέφεται γύρω από ένα νεαρό που βρίσκει νόημα όταν αναλαμβάνει να βρει τη λύση στη μυστηριώδη εξαφάνιση του γείτονά του.

Jean Luc Godard

Le Livre d' Images του Ζαν-Λικ Γκονταρ

Ο ίδιος δεν έρχεται ποτέ στις Κάννες, αλλά οι ταινίες του πηγαίνουν, άλλοτε ως μικρές επαναστατικές πράξεις, άλλοτε ως πρωτοπόρα κινηματογραφικά δοκίμια για το τέλος του κόσμου. To «Βιβλίο των Εικόνων» μοιάζει να είναι κάτι και από τα δύο.

sunset 607

Sunset του Λάζλο Νέμες

ΜΙα ιστορία αγάπης, συνειδητοποίησης και αφύπνισης πριν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο από τον σκηνοθέτη του «Γιου του Σαούλ» που υπήρξε ανακάλυψη του Φεστιβάλ Καννών. Από τις ταινίες που αναμένονται με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον φέτος. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Sunset».

Suspiria set 607

Suspiria του Λούκα Γκουαντανίνο

Φρέσκος από την τεράστια επιτυχία του «Να Με Φωνάζεις Με Τ' Ονομά Σου» ο Λούκα Γκουαντανίνο μπορεί και να εκπλήξει τους πάντες με αλλαγή ύφους και τον προσωπικό του φόρο τιμής στον Ντάριο Αρζέντο. Αν η ταινία είναι έτοιμη, οι Κάννες θα έδιναν μέχρι και θέση στο Διαγωνιστικό τους τμήμα για να την έχουν. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη «Suspiria».

Loro

Loro του Πάολο Σορεντίνο

Η ταινία του Πάολο Σορεντίνο για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έγιναν δύο... ταινίες, αφού, σύμφωνα με φήμες, το υλικό ήταν τόσο ωραίο που ο Ιταλός σκηνοθέτης δεν μπορούσε να το θυσιάσει στο βωμό της εμπορικότητας. Το πρώτο μέρος, με τίτλο «Loro» θα κάνει σίγουρα πρεμιέρα στις Κάννες, αφού βγαίνει στην Ιταλία στα τέλη Απριλίου - με το δεύτερο να ακολουθεί μετά το τέλος του Φεστιβάλ. Ισως τελικά οι Κάννες να προβάλλουν όλο το φιλμ σε μια προβολή - event. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Loro».

High Life 607

High-Life της Κλερ Ντενί

H νέα ταινία της Κλερ Ντενί με πρωταγωνιστή τον Ρόμπερτ Πάτινσον και την ιστορία ενός κακοποιού που δέχεται να συμμετάσχει σε ένα πείραμα στο διάστημα. Εκεί θα αντιληφθεί πως ένας γιατρός στο πλήρωμα θέλει να κάνει σεξουαλικά πειράματα με ανθρώπους. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «High-Life».

A Rainy Day in New York

A Rainy Day In New York του Γούντι Αλεν

Αυτό μάλλον δεν θα είναι στις Κάννες, αν και κανονικά θα ήταν. Είναι σίγουρο πως κανείς από τους διοργανωτές δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της αρνητικής δημοσιότητας που θα πάρει η ταινία, ειδικά όταν οι διάσημοι πρωταγωνιστές της (με πρώτο πρώτο τον Τίμοθι Σαλαμέ, αλλά και την Ρεμπέκα Μίλερ) την έχουν ήδη αποκηρύξει. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την τύχη του «A Rainy Day in New York».

Διαβάστε ακόμη: Αυτές είναι οι ταινίες που περιμένουμε να δούμε περισσότερο το 2018