Φεστιβάλ / Βραβεία

Κάννες 2014: Η πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου στην καρδιά του Φεστιβάλ των Καννών

στα 10

Γυρισμένο κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στην κεντρική πλατεία του Κιέβου, το «Maidan» του Σεργκέι Λοζνίτσα θα κάνει την παγκόσμια πρεμίερα του ως Ειδική Προβολή στο 67ο Φεστιβάλ Καννών.

Κάννες 2014: Η πλατεία Μαϊντάν του Κιέβου στην καρδιά του Φεστιβάλ των Καννών

Η Μαϊντάν είναι η κεντρική πλατεία του Κιέβου, πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Με αφετηρία το Νόεμβριο του 2013, πολίτες όλων των ηλικιών και πίστεων συγκεντρώθηκαν εκεί για να διαδηλώσουν εναντίον του Προέδρου Γιανούκοβιτς, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί στα τέλη του μαρτίου του 2014. Από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο, ο Σεργκέι Λοζνίτσα κινηματογράφησε τις διαδηλώσεις στην πλατεία Μαιντάν.

Αυτή είναι η επίσημη σύνοψη του «Maidan», του ντοκιμαντέρ που γύρισε ο Σεργκέι Λοζνίτσα, ένας από τους σημαντικότερους νέους Ουκρανούς σκηνοθέτες (με συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα των Καννών το 2010 με το «My Joy» και το 2012 με το αριστουργηματικό «Το Πρόσωπο της Ομίχλης» που κέρδισε και το Βραβείο της Διεθνούς Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου) και το οποίο θα προβληθεί στο 67ο Φεστιβάλ Καννών ως Ειδική Προβολή, σε μια προσπάθεια των Καννών να «μιλήσουν» για ένα από τα πιο καυτά πολιτικά και κοινωνικά θέματα της εποχής μας.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά το επίσημο πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Καννών.

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ του «Maidan» του Σεργκέι Λοζνίτσα:


Διαβάστε ακόμη: