Industry

#ActorsStrike: Ο Μπραντ Πιτ τραβάει χειρόφρενο στα γυρίσματα της F1 ταινίας του

στα 10

Μετά από επιθέσεις που θέλουν κάποιους A-Listers ηθοποιούς να μην παίρνουν σαφή θέση, ο Μπραντ Πιτ αποχωρεί από τα γυρίσματα του «Apex» στην Ευρώπη.

#ActorsStrike: Ο Μπραντ Πιτ τραβάει χειρόφρενο στα γυρίσματα της F1 ταινίας του

Η απεργία των ηθοποιών μέσω του σωματείου τους (SAG-AFTRA) καλά κρατεί, ολοκληρώνοντας 15 μέρες πίεσης. Μέσα στα πολλά πλακάτ που κρατούν οι χιλιάδες ηθοποιοί που έχουν βγει στους δρόμους διαδηλώνοντας είναι και μερικά αρκετά επιθετικά προς κάποιους λαμπερούς συναδέλφους τους: «Where the Fuck is Ben Affleck?».

Πρόσφατα το Variety έκανε ένα εκτεταμένο ρεπορτάζ πάνω στην αποχή μεγάλων και σημαντικών ηθοποιών από τα picket-lines - κάτι που, σίγουρα, θα μετρούσε πολύ, καθώς, το ξέρουμε, στο Χόλιγουντ όλα είναι «optics».

Δείτε ποιοι διάσημοι δεν έμειναν στα λόγια: #ActorsStrike: Οι stars στους δρόμους σε συμπαράσταση του σωματείου τους

acters strike

Μπραντ Πιτ, Τομ Κρουζ, Μπεν Αφλεκ (σε αντίθεση με τον κολλητό Ματ Ντέιμον), Τζούλια Ρόμπερτς, Ντενζέλ Γουάσινγκτον... και πολλοί άλλοι που δεν αναφέρει το Variety είναι εξαφανισμένοι. Οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Μέριλ Στριπ, Τζένιφερ Λόρενς, Μάργκο Ρόμπι, Λεονάρντο Ντι Κάπριο πήραν θέση, αλλά από μακριά - από τα social media. Κανείς δεν κατέβηκε στους δρόμους.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη άποψη: αν οι εκατομμυριούχοι ηθοποιοί κατέβουν στους δρόμους, μήπως καπελώσουν την απεργία. «Ηδη ο κόσμος είναι μπερδεμένος: γιατί γκρινιάζουν οι ηθοποιοί που παίρνουν τόσα πολλά χρήματα για μια ταινία. Μπερδεύουν την λέξη "ηθοποιός" με "σταρ". Δεν θέλουμε να το οπτικοποιήσουν κιόλας!».

Διαβάστε κι αυτό: #Hollywoodstrikes: Τα Βραβεία ΕΜΜΥ αναβάλλονται

Brad Pitt

Brad Pitt

brad pitt

Οποιος και να είναι ο λόγος πάντως, η πίεση έφτασε μέχρι τη Βουδαπέστη.

Εκεί (όπως και στο Λονδίνο, το Μονακό και σε αρκετά άλλα μέρη της Ευρώπης) ο Μπραντ Πιτ γυρίζει την νέα του ταινία «Apex» όπου πρωταγωνιστεί ως οδηγός της Formula 1. Χθες ανακοίνωσε ότι σε συμπαράσταση των συναδέλφων του που απεργούν, αποχωρεί από τα γυρίσματα και η παραγωγή σταματάει για δύο μήνες.

Αυτό είναι ένα τεράστιο οικονομικό πλήγμα για το στούντιο, αλλά ο Πιτ φαίνεται αποφασισμένος να πάρει θέση.

Υπάρχει ένα προγραμματισμένο γύρισμα τον Νοέμβριο στο Λας Βέγκας, αλλά όλοι εύχονται να έχει επιλυθεί το πρόβλημα και να έχει βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις ηθοποιών, σεναριογράφων και στούντιο πολύ πιο πριν.

Διαβάστε περισσότερα: