Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από τον Ράιαν Γκόσλινγκ μέχρι τον Μαρσέλ Προυστ και από τον Ζαν Κλοντ Βαν Ντάμ μέχρι τον Βιμ Βέντερς, διαβάστε όλα όσα χάσατε την εβδομάδα που τελειώνει σήμερα με τον τρόπο του Flix.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Η εβδομάδα ξεκίνησε με τον απόηχο του 54ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης που ολοκλήρωθηκε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου με την απονομή των βραβείων του και την πανελλήνια πρεμιέρα του «Nebraska» του Αλεξάντερ Πέιν, παρουσία του ιδίου στο Ολύμπιον της πλατείας Αριστοτέλους, όχι μόνο με το ρόλο του σκηνοθέτη αλλά και του Προέδρου της φετινής κριτικής επιτροπής.

Το Flix βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια όλου του Φεστιβάλ και μετέφερε την ατμόσφαιρα μέσα και έξω από τις αίθουσες, με βίντεο, κριτικές και συνεντεύεις των σημαντικότερων καλεσμένων της διοργάνωσης. Ανανεώνοντας το ραντεβού με το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για τον επόμενο Νοέμβριο, διαβάστε και δείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 54ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης... με τον τρόπο του Flix.

Επιστρέφοντας στην Αθήνα, αυτήν την εβδομάδα:

2

Είδαμε το μικρού μήκους φιλμ του Γουες Αντερσον ««Castello Cavalcanti», που γύρισε για λογαριασμό της Prada. Και, φυσικά, θαυμάσαμε για ακόμη μια φορά την ικανότητα του Αντερσον να μετατρέπει οτιδήποτε σε αναπόσπαστο κομμάτι του φιλμικού του σύμπαντος. Δείτε εδώ ολόκληρο το «Castello Cavalcanti» του Γουες Αντερσον

2

Προβληματιστήκαμε με το πρώτο επίσημο τρέιλερ του «Noah» του Ντάρεν Αρονόφσκι, που ναι μεν είναι φανερό πως αναλογεί σε ένα φιλμ - blockbuster, αλλά από την άλλη θυμίζει περισσότερο τον «Μονομάχο» - σε μια πιο βιβλική εκδοχή του. Δείτε το τρέιλερ του «Noah» του Γουες Αντερσον

2

Είδαμε το τρέιλερ του «Maleficent», με την Αντζελίνα Τζολί στον - επιτέλους - κακό ρόλο που της αξίζει. Και, κόντρα σε όλες τις προβλέψεις, ανυπομονούμε για μια σκοτεινή live action εκδοχή της «Ωραίας Κοιμωμένης». Δείτε εδώ το τρέιλερ του «Maleficent»

2

Πήραμε (πολύτιμα) μαθήματα σινεμά από τον Βιμ Βέντερς, ο οποίος κλείνοντας 45 χρόνια πίσω από την κάμερα αποκάλυψε 50 συμβουλές για νέους κινηματογραφιστές. Ακολουθήστε τις και δεν θα χάσετε... Διαβάστε εδώ τη λίστα με τις 50 συμβουλές για νέους κινηματογραφιστές από τον Βιμ Βέντερς

2

Μαθαμε από τον Γιώργο Τσεμπερόπουλο και τους ηθοποιούς του «Ποιος είναι ο Εχθρός Μου;», σε ένα ερωτηματολόγιο που μας έφερε πιο κοντά στο σκοτάδι και το φως της νέας ταινίας του σκηνοθέτη, δώδεκα χρόνια μετά την «Πίσω Πόρτα». Διαβάστε εδώ τι μας απάντησαν ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί του «Ο Εχθρός Μου»

2

Εξασφαλίσαμε αποκλειστικά το υποτιτλισμένο στα ελληνικά τρέιλερ του «+1» του Ντένη Ηλιάδη και αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς θα συνέβαινε αν ένα βράδυ σαν όλα τα άλλα συναντούσαμε τον... εαυτό μας σε ένα πάρτι ικανό να μας αλλάξει τη ζωή. Δείτε εδώ το τρέιλερ του «+1» του Ντένη Ηλιάδη.

2

Κρυφακούσαμε τη γνώμη των λεσβιών για τις πολυσυζητημένες σκηνές σεξ της «Ζωής της Αντέλ», μέσα από ένα αποκαλυπτικό και διασκεδαστικό βίντεο που κρατάει ανεβασμένο το ενδιαφέρον για την ευρωπαϊκή ταινία της χρονιάς. Διαβάστε εδώ και δείτε το βίντεο με όσα λένε οι λεσβίες μεταξύ τους για τη «Zωή της Αντέλ»

2

Γνωρίσαμε τις 19 ταινίες που είναι υποψήφιες για μια θέση στη πεντάδα του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων, ξεχωρίσαμε τα φαβορί μας και αναμένουμε την απόφαση των μελών της Ακαδημίας. Δείτε εδώ αναλυτικά τις 19 ταινίες που είναι υποψήφιες για την κατηγορία του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων

2

Μάθαμε τις αγαπημένες ταινίες τρόμου του Μάρτιν Σκορσέζε, έτσι όπως αυτός τις αποκάλυψε με αφορμή τη γιορτή του Halloween. Ανάμεσά τους και μερικές από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Διαβάστε εδώ τη λίστα με τις 11 αγαπημένες ταινίες τρόμου του Μάρτιν Σκορσέζε

2

Ανακαλύψαμε την έννοια του viral βίντεο με δύο εκπληκτικά παραδείγματα: την εμπειρία του «Gravity» μέσα σε ένα IKEA (δείτε το εδώ) και τον απίστευτο Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ στο πιο εντυπωσιακό σπαγκάτο της ζωής του (δείτε το εδώ).

2

Είπαμε χρόνια πολλά στον Ράιαν Γκόσλινγκ, ο οποίος έκλεισε τα 33 του χρόνια έχοντας ήδη κατακτήσει, εκτός από τον κόσμο, και τον τίτλο του πιο cool σταρ στον πλανήτη. Διαβαστε εδώ με απλά, καθαρά λόγια γιατί ο Ράιαν Γκόσλινγ είναι Θεός!

2

Επιβεβαιώσαμε πως το «Αναζητώντας τον Χαμένο Χρόνο» του Μαρσέλ Προυστ δεν θα μεταφερθεί ποτέ ολόκληρο στο σινεμά, καθώς ανατρέξαμε στις ταινίες που έχουν γυριστεί ή δεν κατάφεραν ποτέ να γυριστούν μέχρι σήμερα βασισμένες στο λογοτεχνικό αριστούργημα του. Διαβάστε εδώ γιατί ο Μαρσέλ Προυστ δεν πήγε ποτέ του σινεμά