Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Από τις χρηματοδοτήσεις του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου μέχρι τα φαβορί για τις Χρυσές Σφαίρες, η εβδομάδα που πέρασε ήταν γεμάτη υποσχέσεις αισιοδοξίας.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε
Θα πάρει ο Γιοακίν Φίνιξ τη Χρυσή Σφαίρα Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Her» του Σπάικ Τζόουνς;

Καταπιαστήκαμε με τα προεόρτια της 71ης τελετής απονομής των Χρυσών Σφαιρών, των Βραβείων των Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ, που θα γίνει σήμερα το βράδυ, ξημέρωμα Δευτέρας και θα προσφέρει, πια, σοβαρές προβλέψεις για τα Οσκαρ, αλλά και ευπρόσδεκτες αφορμές για κουτσομπολιό γύρω από τις εμφανίσεις των πιο hot εκπροσώπων της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής επικαιρότητας. Το Flix έκανε τα δικά του προγνωστικά για την κάθε κατηγορία. Μελετήστε τα, αλλά και παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την αποψινή απονομή των Χρυσών Σφαιρών, εδώ.

bafta

Συνεχίσαμε να παρακολουθούμε με διαφωνίες, ένταση ή κέφια, την πορεία των ταινιών προς τα Οσκαρ. Αυτήν την εβδομάδα είχαμε το Σωματείο Αμερικάνων Σκηνοθετών που ψήφισε, προβλέψιμα, την ασφαλή πεντάδα των δημιουργών της χρονιάς, αλλά και την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τα BAFTA του 2014.

campion

Μάθαμε ότι η Τζέιν Κάμπιον θα είναι η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο ερχόμενο, 67ο Φεστιβάλ Καννών. Η σκηνοθέτης του «Piano» είναι, άλλωστε και η μοναδική γυναίκα δημιουργός που έχει βραβευτεί με τον Χρυσό Φοίνικα, όχι μία, αλλά δύο φορές, για το «Μαθήματα Πιάνου» το 1993 και για το μικρού μήκους «Peel» το 1986, το οποίο και μπορείτε να δείτε ολόκληρο εδώ. Κι άλλα νέα μάς ήρθαν από τις Κάννες: Μετά από πολλά ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι για να διαδεχθούν τον Ζιλ Ζακόμπ στη θέση του Προέδρου του Φεστιβάλ Καννών, το επικρατέστερο σύμφωνα με επίσημες πηγές μοιάζει να είναι αυτό του Πιερ Λεσκιούρ, πρώην αφεντικού του Canal+.

diplani

Είδαμε το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, σε μια αισιόδοξη κίνησε που θύμισε παλαιότερες εποχές, ενέκρινε επιδοτήσεις για ελληνικές ταινίες! Ο φορέας ενισχύει συνολικά 58 σχέδια από τα 105 που κατατέθηκαν σε 6 διαφορετικά προγράμματα κι αφότου συγχωνεύτηκαν, ουσιαστικά, δύο περίοδοι κατάθεσης προτάσεων. Διαβάστε εδώ ποιες είναι οι ταινίες που ενισχύονται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, πόσα χρήματα παίρνουν και σε ποιο στάδιο βρίσκονται.

cronenberg

Ξανασυναντήσαμε τον Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ που αγαπάμε! Η νέα του ταινία, το «Maps to the Stars», είναι ήδη έτοιμη και ακατάλληλη, καθώς περιέχει σύμφωνα με την MPAA «σκληρή, ενοχλητική βία και σεξουαλικό περιεχόμενο, γυμνό, γλώσσα και μερικά ναρκωτικά», όλα όσα δηλαδή περιμένει κανείς από τη σάτιρα του Μπρους Βάγκνερ που ο Κρόνενμπεργκ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη ως «ένα σύγχρονο παραμύθι που εξερευνά την εμμονή της κοινωνίας με τους celebrities»!

woody

Ταξιδέψαμε στη Γαλλία του μεσοπολέμου, ανακαλύπτοντας λεπτομέρειες για την υπόθεση της νέας ταινίας του Γούντι Αλεν, «Magic in the Moonlight», η οποία, όπως φαίνεται, δίνει την ευκαιρία στον Γούντι να περιπλανηθεί στα αγαπημένα του jazz bars. Αλλά πήγαμε και μέχρι την εξοχή του Μιζούρι, για να μάθουμε πολλά, λεπτομερή και… ανησυχητικά για το «Gone Girl» του Ντέιβιντ Φίντσερ, ένα αγωνιώδες θρίλερ με τον Μπεν Αφλεκ πρωταγωνιστή και μια από τις πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς.

got

Αναστατωθήκαμε με τα πρώτα υλικά από τον 4ο κύκλο του «Game of Thrones». Η σειρά ξαναξεκινά στις 6 Απριλίου στην Αμερική – 8 Απριλίου και στην Ελλάδα στα κανάλια Novacinema – και 5 ολοκαίνουρια teasers μάς άναψαν φωτιές μεγαλύτερες κι από τα δρακάκια της Καλίσι!