Buzz

Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

στα 10

Η εβδομάδα που μας πέρασε είδε το άστρο του Τζόνι Ντεπ να σβήνει... μοναχικά, την ΕΡΤ να βγάζει τα μαύρα, τον Σπάικ Λι να αυτοπαρωδεί το «Oldboy» του Παρκ Τσαν - γουκ, τον Αντριου Γκάρφιλντ να αναρωτιέται «Γιατί ο Spider-Man να μην είναι γκέι;» και ένα εξωφρενικό mash-up σε μορφή ταινίας να γίνεται το απόλυτο hype του καλοκαιριού.

Flix Team
Best of Flix Week: Τα καλύτερα της κινηματογραφικής εβδομάδας που πέρασε

Shark+Tornado = Sharknado: Και είτε το πιστεύετε, είτε όχι, σύσσωμο το Χόλιγουντ (αλλά και εκατομμύρια θεατών) καρφώθηκε στις τηελοράσεις του για να δει μια ταινία στην οποία βρέχει... καρχαρίες, χαρίζοντας σε ένα τηλεοπτικό b-movie καταστροφής (που είναι κάτι σαν το «Jaws» συναντά το «Twister» και από τη γωνία εμφανίζεται ο «Σχιζοφρενής Δολοφόνος με το Πριόνι») περισσότερα από πέντε λεπτά διασημότητας. Στα social media έγινε πάρτι, οι δημιουργοί της ταινίας οραματίζονται ήδη sequel με πρωτοκλασάτα ονόματα και μέσα σε τόσο μελάνι που έχει χυθεί για το «Sharknado» αυτές τις ημέρες, είναι αδύνατον να καταλάβεις πόσο κακή είναι τελικά αυτή η ταινία. Μήπως τελικά δεν είναι; Και επειδή για να το πιστέψετε, πρέπει να το δείτε, διαβάστε και δείτε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το «Sharknado».

2

Κάθε μέρα του Ιουλίου, ένα διαφορετικό καλοκαίρι: Συνεχίζοντας το ταξίδι μας στις ταινίες ενός αξέχαστου καλοκαιριού, φτάσαμε μέχρι τη Ρώμη του Νάνι Μορέτι, τη Νέα Υόρκη της Μέριλιν Μονρόε, την Αθήνα του Γιώργου Πανουσόπουλου, το ωραιότερο καλοκαίρι του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, αναζητώντας, εκτός από το τέλειο κύμα για σερφ και ένα έτος του χρόνου όπου είναι διαρκώς καλοκαίρι. Θυμηθείτε εδώ όλες τις καλοκαιρινές ταινίες του αφιερώματος που ξεκίνησε την 1η Ιουλίου και θα μας φτάσει μέχρι τον... Αύγουστο.

2

Τα τρέιλερ της εβδομάδας: Είδαμε τις πρώτες εικόνες από τη «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη, από το - πιο οσκαρικό πεθαίνεις - «Mandela: Long Walk to Freedom», από το σίκουελ του «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο Σας» και από το «Burton and Taylor» με την Ελενα Μπόναμ Κάρτερ στο ρόλο της Ελίζαμπεθ Τέιλορ. Τα πιο πολυσυζητημένα, όμως, τρέιλερ της εβδομάδας ήταν φυσικά το «Oldboy» του Σπάικ Λι, το «Saving Mr. Banks» με τον Τομ Χάνκς στο ρόλο του Γουολ Ντίσνεϊ και το «The Canyons» του Πολ Σρέιντερ με την Λίντσεϊ Λόχαν να αναρωτιέται ποια ήταν η τελευταία φορά που είδατε μια ταινία στο σινεμά...

2

O Τζόνι Ντεπ πέφτει... μόνος: Οι οιωνοί δεν ήταν καλοί για τον «Μοναχικό Καβαλάρη» του Γκορ Βερμπίνσκι. Και τα εισιτήρια σε Αμερική, αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο, υπήρξαν μια ολική καταστροφή. Χρεωμένο ήδη ως μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές επιτυχίες όλων των εποχών, το «Lone Ranger», βρήκε τον Τζόνι Ντεπ να αναθεωρεί την καριέρα του. Πράγμα που δεν έγινε αφού μέσα στις επόμενες ημέρες μάθαμε πως είναι έτοιμος να υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με τη Disney και να επαναλάβει το ρόλο του Τρελοκαπελά στο δεύτερο μέρος της «Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων». Διαβάστε εδώ τα νούμερα που φέρνουν τον «Μοναχικό Καβαλάρη» στη δυσάρεστη θέση μιας μεγάλης αποτυχίας και μάθετε όσα φέρνει το μέλλον για τον Τζόνι Ντεπ.

2

H ΕΡΤ έβγαλε τα μαύρα (και έβαλε τα ασπρόμαυρα): Και η έναρξη του δοκιμαστικού προγράμματος υπήρξε ένας ακόμη θρίαμβος προχειρότητας, έλλειψης αισθητικής και διαμαρτυριών από τις πλέον αναπάντεχες πλευρές σε ένα σίριαλ που θα παίζεται για πολύ καιρό ακόμη σε μια χώρα που δεν θα μπορέσει ποτέ να ξεχωρίσει την αλλαγή από την παρ-αλλαγή. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τα πρώτα λεπτά εκπομπής της ΕΔΤ και την έγγραφη ανακοίνωση του Ροβήρου Μανθούλη κατά του Παντελή Καψή.

Τι μάθαμε αυτήν την εβδομάδα: