Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 6 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Juliet Naked 607

Η Τζούλιετ, Γυμνή (Juliet, Naked) του Τζέσι Πέρετς

Ηρωίδα είναι η Ανι, η «κοπέλα της διπλανής πόρτας», που ζει μια ζωή χωρίς συγκινήσεις, σε μια πανέμορφη παραθαλάσσια αγγλική κωμόπολη. Δουλεύει στο τοπικό μουσείο και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στην αδελφή της με τα αλλεπάλληλα αποτυχημένα φλερτ της και στον σύντροφό της, τον Ντάνκαν, καθηγητή στο πανεπιστήμιο, ο οποίος, όμως, περισσότερο απ' ό,τι στη δουλειά του και, ξεκάθαρα, στην Ανι, αφιερώνει το χρόνο και τη λατρεία του στο ίνδαλμά του, τον ροκ σταρ των '90ς Τάκερ Κρόου και το fan blog που έχει στήσει γι' αυτόν. Σ' ένα ξέσπασμα αγανάκτησης για τον τυφλό θαυμασμό του Ντάνκαν, η Ανι θα δημοσιεύσει στο blog του μια ισοπεδωτικά αρνητική κριτική για ένα νεοανακαλυφθέν bootleg ενός ερωτικού τραγουδιού του Τάκερ Κρόου, του «Juliet, Naked»: μόνο που, αντί για την οργή του Ντάνκαν, το κείμενο θα προκαλέσει το ενδιαφέρον του Κρόου, που θα οδηγήσει σε μια αναπάντεχη γνωριμία του με την Ανι.

Το ομότιτλο best-seller του Νικ Χόρνμπι, με τους Ιθαν Χοκ, Ρόουζ Μπερν και Κρις Ο'Ντάουντ, γίνεται μια απλοϊκή αλλά ζεστή ρομαντική κομεντί. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

The Distinguished Citizen 607

Ο Επιφανής Πολίτης (The Distinguished Citizen) των Γκαστόν Ντουπρά και Μαριάνο Κον

Ο Αργεντίνος συγγραφέας Ντανιέλ Μαντοβάνι, ο οποίος ζει στην Ευρώπη εδώ και τριάντα χρόνια, αγγίζει το αποκορύφωμα της καριέρας του κερδίζοντας το Νόμπελ Λογοτεχνίας αλλά περνά τη δική του κρίση, έμπνευσης και …ηλικίας. Τα πολυδιαβασμένα βιβλία του περιστρέφονται πάντα γύρω από τη ζωή στο Σάλας, το χωριό όπου γεννήθηκε και δεν έχει επισκεφθεί από τότε που ήταν νέος. Όλα όμως θα αλλάξουν όταν δέχεται την πρόσκληση του δήμαρχου του Σάλας να επισκεφτεί τη γενέτειρά του προκειμένου να του απονεμηθεί μετάλλιο και να ανακηρυχτεί Επίτιμος Πολίτης.

Αστείος, καυστικός, υπόγειος αλλά και εξαιρετικά προσιτός, ο «Επιφανής Πολίτης» αντισταθμίζει σε οξυδέρκεια σεναρίου όσα, ατυχώς, υπολείπεται σε κινηματογραφική ποιότητα εικόνας. Βραβείο ανδρικής ερμηνείας στη Βενετία, βραβείο κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

When Harry Met Sally 607

Οταν ο Χάρι Γνώρισε τη Σάλι (When Harry Met Sally) του Ρομπ Ράινερ

Ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι όταν αποφοίτησαν από το πανεπιστήμιο του Σικάγο και εκείνη προσφέρθηκε να τον πάει μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά. Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία και αρέσει και στους δύο το ότι έχουν έναν φίλο του αντίθετου φύλου. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση. Η κλασική κι αξεπέραστη ρομαντική κομεντί του Ρομπ Ράινερ σε σενάριο της Νόρα Εφρον με τον Μπίλι Κρίσταλ και την Μεγκ Ράιαν. Αν δεν έχετε μπει ακόμη σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, να η ευκαιρία σας.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στον ΑΝΤ1

wonder woman 1984 main

Wonder Woman 1984 της Πάτι Τζένκινς

Στην καρδιά των 80s συναντάμε την Νταϊάνα, aka Wonder Woman, να ζει μια μοναχική ζωή στην απομόνωση, τόσο από δική της επιλογή όσο και από διάφορες περιστάσεις που την οδήγησαν σε αυτή. Δουλεύει ως επιμελήτρια σε ένα αρχαιολογικό μουσείο όπου φτάνει μια μαγική πέτρα η οποία μπορεί να εκπληρώσει οποιαδήποτε ευχή σου. Φυσικά τα πράγματα δεν αργούν να πάρουν μια περίεργη και επικίνδυνη τροπή με την πέτρα αυτή να γίνεται η αιτία για την επικείμενη εξαφάνιση ολόκληρου του κόσμου.

H Wonder Woman μας καλωσορίζει στο μέλλον σε μια νέα εποχή θαυμάτων: στα χρυσά '80s, Ο,τι λάμπει, όμως... Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

37 Μέρες της Νικολέτας Λεούση

Secret in their Eyes

Το Μυστικό στα Μάτια Τους (Secret in their Eyes) του Μπίλι Ρέι

Η δράση εκτυλίσσεται στο παρόν, με flash backs στο 2002. Τότε, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση της 9/11, δυο αστυνομικοί, η Τζες και ο Ρέι και μια επίδοξη δικαστής, η Κλερ, μέλη των αντιτρομοκρατικών δυνάμεων, παρακολουθούν ένα ύποπτο τζαμί. Οταν δίπλα του ανακαλύπτουν το πτώμα μιας νεαρής κοπέλας, στιγμή δεν μπορούν να διανοοηθούν ότι ανήκει στην κόρη της Τζες. Οι προσπάθειες να συλληφθεί ο ένοχος δεν αποδίδουν, πιθανόν και με βοήθεια μέσα από το «σύστημα». Μια δεκαετία αργότερα, ο Ρέι επιστρέφει στο προσκήνιο, με νέα στοιχεία που ενδέχεται να μπορέσουν ν' αποδώσουν δικαιοσύνη.

Ριμέικ που δε βελτιώνει την αργεντίνικη ταινία «Το Μυστικό στα Μάτια της» που κέρδισε το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας το 2009. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

hellboy

Hellboy του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Μια τελετή μαύρης μαγείας φέρνει στη γη τον δαίμονα Hellboy, γεννημένο στις φωτιές της κόλασης. Ο καλόκαρδος δόκτωρ Μπρουμ θα τον μεγαλώσει υπό την προστασία του, θα του μεταδώσει τις έντιμες ανθρώπινες αξίες του και θα τον εντάξει σε μια ομάδα ατόμων, απομονωμένων εξαιτίας των υπερφυσικών τους ικανοτήτων. Ο πύρινος ήρωας θα συμμαχήσει μαζί τους για να σώσουν την ανθρωπότητα από τις δυνάμεις του Σκότους.

H ταινία προβάλλεται στις 02.10 στο Mega

37 Μέρες 607

37 Μέρες της Νικολέτας Λεούση

Όταν η Μαρία, μια νεαρή έγκυος που δουλεύει σε ένα κατάστημα μανικιούρ-πεντικιούρ απολύεται, αποφασίζει να κάνει απεργία γέννας.

Η ταινία μικρού μήκους είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix