Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the white crow 607

Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι (The White Crow) του Ρέιφ Φάινς

Το φιλμ παρακολουθεί τον Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ακόμα «Ρούντι», από τα παιδικά του χρόνια, όταν μεγάλωνε φτωχικά με τη μητέρα και τις τρεις αδελφές του, ως τη δεκαετία του '50, όταν έχει γίνει το ανερχόμενο αστέρι του Λένινγκραντ και των μπαλέτων Κίροφ και δίνει παραστάσεις στο Παρίσι, μαγεύοντας, για πρώτη φορά, τα πλήθη. Εκεί, ο Νουρέγιεφ θα συνειδητοποιήσει ότι το Κόμμα θ' αποτελέσει εμπόδιο στη φιλοδοξία του (και την ελευθερία του) και θ' αποφασίσει ν' αυτομολήσει στη Δύση.

Ο Ρέιφ Φάινς σκηνοθετεί την κινηματογραφική βιογραφία του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, αλλά δεν φτάνει ποτέ στην... αραμπέσκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Fast & Furious 8

Οι Μαχητές Των Δρόμων 8 (The Fate Of The Furious) του Φ. Γκάρι Γκρέι

Η ταινία ξεκινά στην Αβάνα - το «FF8» είναι η μία από τις πρώτες αμερικανικές ταινίες που γυρίστηκαν στην Κούβα με την επανέναρξη των διπλωματικών σχέσεων των δυο χωρών - όπου ο Ντομ και η Λέτι περνούν τον μήνα του μέλιτος κάνοντας, τι άλλο, κόντρες. Εκεί, όμως, το όνειρο θα κοπεί απότομα, όταν η Σάιφερ, μια underground χάκερ με ανθρωπιστική συνείδηση, θα συναντήσει τον Τορέτο και θα τον εκβιάσει, με άγνωστό μας διακύβευμα, να στραφεί εναντίον της ίδιας του της ομάδας. Κι αυτός θα το κάνει.

To 8o μέρος της saga του «Fast & Furious» ανάβει ξανά τη μηχανή του: ο Πολ Γουόκερ λείπει, αλλά όλα τ' άλλα είναι εκεί. Διαβάστε τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στον ANT1

the last duel

Η Τελευταία Μονομαχία (The Last Duel) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, ήτοι την τελευταία μονομαχία που αποφασίστηκε ποτέ από τη Βουλή του Παρισιού ως μέσο δικαστικής επίλυσης διαφοράς δύο ευγενών το 1386, η ταινία αφηγείται σε τρία κεφάλαια τα γεγονότα που οδήγησαν σ’ αυτή, με έναν Ρασομον-ικό τρόπο, αφιερώνοντας δηλαδή το κάθε κεφάλαιο σε ένα από τα τρία κεντρικά πρόσωπα του δράματος, για να καταδείξει όχι μόνο τον εντελώς υποκειμενικό τρόπο με τον οποία ερμηνεύονται κάθε φορά τα συμβάντα, αλλά κυρίως το πώς η ιστορική «αλήθεια», αυτό που μένει και αντηχεί στους αιώνες μέχρι τις μέρες μας, είναι τελικά το αποτέλεσμα των κυρίαρχων κι εξουσιαστικών πατριαρχικών δομών.

Γνήσια απόλαυση με αυθεντικό #metoo μήνυμα στη συσκευασία μιας μεσαιωνικής περιπέτειας που έγραψαν ο Ματ Ντέιμον, ο Μπεν Αφλεκ και η Νικόλ Χολοφσένερ και σκηνοθετεί ο Ρίντλεϊ Σκοτ με την άνεση ενός σοφού και την ζωηράδα ενός αιώνιου έφηβου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο StarThe Hateful Eight 607

Οι Μισητοί Οκτώ (The Hateful Eight) του Κουέντιν Ταραντίνο

Εξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, o κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης. Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Γουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών», και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης. Χάνοντας τον δρόμο τους στην χιονοθύελλα, ο Ρουθ, η Ντόμεργκιου, ο Ουόρεν και ο Μάνιξ αναζητούν καταφύγιο σε ένα πανδοχείο σε ένα ορεινό πέρασμα. Οταν φτάνουν εκεί, συναντούν όχι την ιδιοκτήτρια αλλά τέσσερα άγνωστα πρόσωπα. Ο «Μεξικάνος» Μπομπ, ο οποίος φροντίζει το πανδοχείο όσο η ιδιοκτήτρια επισκέπτεται τη μητέρα της, έχει αποκλειστεί εκεί με τον «Ανθρωπάκο» Οσβάλντο Μομπρέι, τον δήμιο του Red Rock, τον «Γελαδάρη» Τζο Γκέιτζ και τον Στρατηγό του στρατού των Νοτίων, τον «Νότιο» Σάνφορντ Σμίδερς. Καθώς η χιονοθύελλα τυλίγει το πανδοχείο, οι οκτώ ταξιδιώτες μας συνειδητοποιούν ότι δεν θα είναι και τόσο εύκολο να φτάσουν τελικά στο Red Rock…

Γυρίζοντας σε απαστράπτον σινεμασκόπ ένα θρίλερ μυστηρίου που διαδραματίζεται σε ένα και μόνο δωμάτιο, ο Κουέντιν Ταραντίνο φέρνει με διαολεμένο κέφι την Αγκαθα Κρίστι στην Αγρια Δύση και ολοκληρώνει ένα οργισμένο αντιρατσιστικό μανιφέστο στη μορφή ενός σύγχρονου american classic. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

Match Point 607

Match Point του Γούντι Αλεν

Ο Κρις, ένας φτωχός Ιρλανδός πρώην πρωταθλητής του τένις, αναζητά την τύχη του στο Λονδίνο. Εκεί θα γνωρίσει την πλούσια οικογένεια των Χιούετ και θ' αρχίσει να εργάζεται στην επιχείρησή τους. Στη συνέχεια, θα παντρευτεί την κόρη της οικογένειας, την Κλόι, ενώ, παράλληλα, θα ξεκινήσει ερωτική σχέση με μια ελκυστική, φιλόδοξη Αμερικανίδα, την Νόλα. Σύντομα η Νόλα μένει έγκυος και προσπαθεί να πείσει τον Κρις να εγκαταλείψει τη γυναίκα του.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΪ

man on fire

Δια Πυρός Και Σιδήρου (Man Οn Fire) του Τόνι Σκοτ

Ένας πρώην κατάσκοπος της CIA αναλαμβάνει να βρει τους απαγωγείς της εννιάχρονης Πίτα Ράμος, την ώρα που ένα κύμα απαγωγών συγκλονίζει το Μεξικό. Ο Τζον Κρίζι περνάει κυριολεκτικά "δια πυρός και σιδήρου" προκειμένου να εντοπίσει όσους εμπλέκονται στην απαγωγή της εννιάχρονης, αλλά και να βρει τρόπο να σωθεί από την εκδικητική μανία τους. Μία ταινία γεμάτη δράση, μυστήριο και ανατροπές που ξετυλίγονται σε ένα αστυνομικό θρίλερ, το οποίο θωρείται πλέον κλασικό.

Η ταινία προβάλλεται στη 23.45 στο Open

Winona 607

Winona του The Boy (Αλέξανδρος Βούλγαρης)

Ερημική παραλία, τελευταία μέρα καλοκαιριού. Τέσσερα νεαρά κορίτσια, ο σκύλος τους, τα βιβλία, οι μουσικές τους. Ηλιος, βουτιές, κοριτσίστικη οικειότητα, πειράγματα, εξομολογήσεις, τραγούδια, φωτογραφίες, παιχνίδια με κινηματογραφικά τρίβια, υπέροχη μεσημεριανή βαρεμάρα των διακοπών. Κάτι όμως είναι off. Κάτι ρίχνει τη σκιά του στην ηλιόλουστη ανεγνοιασιά. Εχει να κάνει με το σπίτι που τις εποπτεύει από το λόφο; Εκείνο το τζιπ που παραμονεύει πίσω από τις πικροδάφνες; Είναι η μελαγχολία που ελλοχεύει σε κάθε ηλιοβασίλεμα, στο τέλος των καλοκαιριών μας; Ή το αμετάκλητο τέλος της αθωότητας;

Στην πέμπτη του ταινία, ο The Boy μοιράζει στα ίσα την αγάπη του για το σινεμά, τα κορίτσια και το σκοτάδι που κρύβει ο εκτυφλωτικός ήλιος της εφηβείας με ένα τρυφερό «μιούζικαλ» που τραγουδούν τέσσερις από τις πιο σπουδαίες πρωταγωνίστριες της γενιάς τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡTFlix