Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Death of Stalin main

Ο Θάνατος του Στάλιν (The Death of Stalin) του Αρμάντο Ιανούτσι

Βασισμένος στο ομώνυμο κόμικ των Γάλλων Φαμπιάν Νουρί και Τιερί Ρομπέν, ο «Θάνατος του Στάλιν» ξετυλίγει τον απεγνωσμένο αγώνα δρόμου ανάμεσα στους υποψήφιους διαδόχους και τους συνεργάτες του Ιωσήφ Στάλιν για το πού θα τους βρει η επόμενη μέρα μετά την απώλεια του Γενικού Γραμματέα της ΕΣΣΔ, τη νύχτα της 5ης Μαρτίου του 1953, έπειτα από ένα σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο. Το αρχικό σοκ για τον θάνατο του πιο ισχυρού ανθρώπου της χώρας διαδέχεται η ανακούφιση για το πιθανό τέλος του απάνθρωπου κλίματος τρόμου που ο Στάλιν είχε καλλιεργήσει εξοντώνοντας όποιον τολμούσε να τον αμφισβητήσει, και στη συνέχεια η αγωνία για το σε ποια χέρια θα καταλήξει η ηγεσία και το τι μπορεί αυτό να σημαίνει για τις ανίερες συμμαχίες και αντιπαλότητές του περίγυρού του.

Ο δημιουργός του «Veep», Αρμάντο Ιανούτσι, διασκευάζει το ομώνυμο γαλλικό κόμικ σε μια ισοπεδωτική πολιτική σάτιρα για τα παράλογα κι επικίνδυνα παιχνίδια της Ιστορίας και της εξουσίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

planet of the apes

Ο Πλανήτης Των Πιθήκων (Planet Of The Apes) του Τιμ Μπάρτον

Το έτος 2029 ένας αστροναύτης ξεκινά με το σκάφος του από έναν διαστημικό σταθμό για μια αναγνωριστική αποστολή ρουτίνας. Μετά από μια λάθος κίνηση, καταλήγει σ' έναν πλανήτη όπου ομιλούντες πίθηκοι κυριαρχούν εις βάρος της ανθρώπινης φυλής. Ο αστροναύτης θα ηγηθεί μιας ομάδας ανθρώπων-επαναστατών στον αγώνα τους ν' αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ισότητα με τους πιθήκους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.40 στο ΣΚΑΪ

Pinocchio

Πινόκιο (Pinocchio) του Ματέο Γκαρόνε

Στη φτωχική επαρχιακή Ιταλία του 19ου αιώνα, ο Τζεπέτο, ένας καλοκάγαθος, πεινασμένος ξυλουργός, αποφασίζει να κατασκευάσει την πιο τέλεια μαριονέτα και να επιβιώσει περιδιαβαίνοντας τον κόσμο και δίνοντας παραστάσεις. Μόνο που ο «Πινόκιο» τον εκπλήσσει: δεν είναι απλώς τέλειος, είναι ζωντανός. Ενα μικρό ξύλινο αγόρι (που γίνεται αυτόματα ο γιος που δεν είχε), πανέξυπνο, απείθαρχο, περίεργο, κακομαθημένο. Μην υπακούοντας τον πατέρα του, ο Πινόκιο μπλέκει σε περιπέτειες που τον απομακρύνουν από το χωριό, το σπίτι και τον Τζεπέτο και τον αφήνουν εκτεθειμένο σ' έναν μεγάλο σκοτεινό κόσμο. Προσπαθώντας να βρει το δρόμο της επιστροφής, ο αφελής και ευκολόπιστος Πινόκιο θα συναντήσει την πονηριά, την υστεροβουλία και την κακία των ανθρώπων, θα κινδυνεύσει, θα κάνει λάθη, θα κάνει φίλους. Μέσα από το ταξίδι του, το μικρό ατίθασο αγόρι θα συνειδητοποιήσει ότι κάτω από το ξύλινο στήθος του χτυπά μία καρδιά και θα αποκτήσει ενσυναίσθηση, κρίση και ικανότητα για καλοσύνη κι αυτοθυσία.

O Ματέο Γκαρόνε δίνει τη δική του - σκοτεινή - εκδοχή στο κλασικό παραμύθι, αλλά χωρίς συγκεκριμένο παραλήπτη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

metronom

Ράδιο Μετρονόμ (Metronom) του Αλεξάντρου Μπελκ

Στο Βουκουρέστι του 1972, η 17χρονη Ανα αποχαιρετά το αγόρι της, τον Σορίν, που θα μεταναστεύσει με τους γονείς του στη Δύση. Η κολλητή της θα κάνει το απόγευμα ένα πάρτι: η Ανα θα πάει για να φτιάξει τη διάθεσή της, οι έφηβοι θα πιουν κονιάκ (ό,τι βρίσκεται στην κάβα των γονιών που λείπουν), θα κουβεντιάσουν και θ' ακούσουν μουσική. Ευρωπαϊκή κι αμερικάνικη ποπ και ροκ, κυρίως από τη μουσική εκπομπή Μετρονόμ που κάνει ο Κορνέλ Κιριάκ, εξόριστος συμπατριώτης τους, στο Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη. Οχι μόνο: τα παιδιά έχουν αποφασίσει να στείλουν στον παραγωγό ένα γράμμα, με μουσικές παραγγελίες και νεανικά όνειρα. Το γράμμα έχει αναλάβει να «φυγαδεύσει» σε Γάλλους δημοσιογράφους ο Σορίν.

Πολλά παραπάνω από μια απλή ιστορία ενηλικίωσης, ή ένα εφηβικό ρομάντζο στα χρόνια του Τσαουσέσκου. Βραβείο Σκηνοθεσίας στο τμήμα Ενα Κάποιο Βλέμμα στο Φεστιβάλ Καννών. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+

the hunger games 607

Αγώνες Πείνας (Hunger Games) του Γκάρι Ρος

Σ’ ένα μέλλον που μοιάζει επικίνδυνα κοντινό, η πρώην Βόρεια Αμερική έχει διχαστεί από εμφύλιο πόλεμο κι έχει υποταχθεί σ’ ένα απολυταρχικό καθεστώς της φρίκης. Λέγεται Πάνεμ, κυβερνάται από τη λαμπερή πρωτεύουσα Κάπιτολ κι αποτελείται από δώδεκα Περιοχές που λειτουργούν ως τροφοδότες και υπηρετούν τον σαδιστή Πρόεδρο Σνόου. Σε ανάμνηση του εμφυλίου και σε ένδειξη υποταγής των πολιτών, κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Αγώνες Πείνας, όπου ένα αγόρι κι ένα κορίτσι από την κάθε Περιοχή, από δώδεκα μέχρι δεκαοκτώ χρόνων, κληρώνονται για να συμμετάσχουν σ’ ένα μοιραίο παιχνίδι επιβίωσης, όπου υπάρχει μόνο ένας νικητής. Οι Αγώνες είναι το μεγάλο ετήσιο πανηγύρι της Πάνεμ, με ζωντανή τηλεοπτική αναμετάδοση σαν ένα εξωφρενικά επιτυχημένο ριάλιτι. Για να διασώσει τη μικρή της αδελφή που κληρώνεται, η Κάτνις Εβερντιν, μια δυναμική, όμορφη κοπέλα με αντιδραστικό πνεύμα και ταλέντο στην τοξοβολία, προσφέρεται εθελοντικά να συμμετάσχει. Μαζί της, από την Περιοχή 12, κληρώνεται ο Πίτα, ο ζεστός και γλυκός γιος του φούρναρη. Τα δύο παιδιά γίνονται, ξαφνικά, σταρ, σε μια πορεία που έχει μία, μόνο, πιθανή κατάληξη: το θάνατο.

Η πολυαναμενόμενη κινηματογραφική μεταφορά του φουτουριστικού μυθιστορήματος της Σούζαν Κόλινς προσφέρει νόστιμο άρτο και θαυμάσια σκηνοθετημένα θεάματα, ενώ δεν προδίδει και την πίστη των fans. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix