Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 14 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τετάρτη, 14 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the woman in red

Η Γυναικάρα με τα Κόκκινα (The Woman in Red) του Τζιν Γουάιλντερ

Ο Τέντι είναι μεσήλικας που έχει όλα όσα του επιτρέπουν να λέει πως είναι πετυχημένος: μια καλή σύζυγο, παιδιά, καλή δουλειά, φίλους. Όλα πάνε ρολόι, μέχρι που θα δει στο δρόμο μια πανέμορφη γυναίκα με κόκκινο φόρεμα και νιώθει μια ακαταμάχητη έλξη γι’ αυτήν. Από εκείνη τη στιγμή, του γίνεται εμμονή η απόκτησή της...

Πρόκειται για μια σπαραταριστή φαρσοκωμωδία, σκηνοθετημένη από τον μεγάλο κωμικό Τζιν Γουάιλντερ, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Η ταινία είναι βουτηγμένη στην αισθητική εκείνης της δεκαετίας, από τα χτενίσματα και τα "μοντέρνα" ανδρικά ρούχα, μέχρι την πολύ χαρακτηριστική φωνή του Στίβι Γουόντερ, ο οποίος, μάλιστα, βραβεύτηκε με Όσκαρ για το "I Just Called to say I love You", που έγραψε για την ταινία.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

Miss Peregrine's Home for Peculiar Children 607

Μις Πέρεγκριν Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children) του Τιμ Μπάρτον

Ενα μεγάλο, γοτθικό κτίσμα στις ακτές της Ουαλίας, στέκεται όρθιο σαν ένα άδειο κουφάρι, κατεστραμμένο από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς του Δεύτερου Παγκόσμιου. Τουλάχιστον έτσι μοιάζει όταν ο έφηβος Τζέικ και ο πατέρας του το επισκέπτονται, στο σήμερα. Οταν όμως ο Τζέικ πηγαίνει εκεί μόνος του για μια ριψοκίνδυνη αλλά επιτακτική εξερεύνηση, το κτίσμα ξαναπαίρνει ζωή: ο χρόνος επιστρέφει στις 3 Σεπτεμβρίου του 1943 και το ιδιόμορφο οικοτροφείο, με τον πλούσιο κήπο, γεμίζει από παιδιά. Παράξενα παιδιά, το καθένα με διαφορετικές υπερφυσικές ικανότητες, που ζουν κάτω από την επίβλεψη της αλλόκοτης και συναρπαστικής Μις Πέρεγκριν, με τα μαύρα ρούχα και την πίπα. Ολα μοιάζουν ακριβώς όπως τα περιέγραψε στον Τζέικ ο αγαπημένος του παππούς πριν βρεθεί μυστηριωδώς δολοφονημένος: τακτικός επισκέπτης του σπιτιού πριν καταταγεί στην αεροπορία στον πόλεμο. Οταν βραδιάζει και πλησιάζει η ώρα του βομβαρδισμού, η Μις Πέρεγκριν σταματά το χρόνο, ξαναγυρίζει το ρολόι της στο πρωί και η μέρα ξαναξετυλίγεται, με ασφάλεια και χαρά.

Μόνο ο Τιμ Μπάρτον θα μπορούσε να διασκευάσει το best-seller του Ράνσομ Ριγκς, αφιερωμένο σε όλους όσους νιώθουν διαφορετικοί. Αλλά θα μπορούσε και καλύτερα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 21.00 στο Open

Glass 607

Glass του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Κύριος Γκλας (αλλιώς Ελάιτζα Πράις) εντοπίζει τον Ντέιβιντ Νταν και μαζί καταδιώκουν το Κτήνος, την υπεράνθρωπη εκδοχή του Κραμπ, σε μια σειρά από συναντήσεις που κλιμακώνονται έκρυθμα, ενώ ο δαιμόνιος Πράις ενορχηστρώνει παρασκηνιακά την κατάσταση, κρύβοντας μυστικά από τους δύο άντρες.

Από το φινάλε του «Διχασμένου» κατευθείαν στο σύμπαν του «Αφθαρτου», αυτή είναι η ταινία που ενώνει τον Μπρους Γουίλις, τον Σάμιουελ Λ. Τζάκσον και τον Τζέιμς ΜακΑβόι στο μπερδεμένο, υπερβολικά γεμάτο με ιδέες και σύμβολα, υπερηρωικό σύμπαν του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στη 01.00 στον ΑΝΤ1

you're next

Είσαι ο Επόμενος (You're Next) του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Οταν μια συμμορία μασκοφόρων δολοφόνων εισβάλλει οπλισμένη με τσεκούρια στο reunion της οικογένειας Ντέιβισον, τα ατυχή θύματα δείχνουν να μην έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης… Μέχρι τη στιγμή που ένας εντελώς «περίεργος», επισκέπτης της οικογένειας αποδεικνύεται ο πιο ταλαντούχος δολοφόνος όλων και δεν αργεί να ανατρέψει την κατάσταση...

Θρίλερ εισβολής σε απομονωμένη έπαυλη που ξέρει πως να χειριστεί τους κανόνες του τρόμου, ανανεώνοντας τους στην πορεία και βάζοντας το δικό του στίγμα στο είδος. Προορισμένο να γίνει «κλασσικό». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.34 στο Open

Terminal main

Τερματικός Σταθμός (Terminal) του Βον Στάιν

Στη σκοτεινή καρδιά μιας άναρχης, ανώνυμης πόλης, το «Terminal» ακολουθεί τις γεμάτες ανατροπές ιστορίες δυο δολοφόνων σε μια ολέθρια αποστολή, ενός δασκάλου που δίνει μάχη με μια θανάσιμη ασθένεια, ενός αινιγματικού επιστάτη και μιας περίεργης σερβιτόρας που ζει επικίνδυνη, διπλή ζωή. Το βαθύ σκότος της νύχτας θα φέρει δολοφονικές συνέπειες, καθώς οι ζωές τους περιπλέκονται στα χέρια ενός μυστηριώδους εγκληματία με μοναδικό σκοπό την εκδίκηση.

Κόμικς, κλασικά παραμύθια και το νουάρ της σχολής Ταραντίνο τρομπάρονται σε μια πανέμορφη… μπουρμπουλήθρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στον Alpha

The Current War

Η Μάχη της Επικράτησης (The Current War) του Αλφόνσο Γκομέζ - Ρεγιόν

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα, αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής διαμάχης του εφευρέτη Τόμας Εντισον και του επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (με την κομβική παρεμβολή και του Νίκολα Τέσλα) για το ποιος εφηύρε το φως - ή, πιο σωστά, την πατέντα της ηλεκτροδότησης στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Εντιστον ήταν πιουρίστας, επιστήμονας κι ασυμβίβαστος και βρήκε τον τρόπο να παρέχει συνεχές ρεύμα (ασφαλές, αλλά ακριβό). Ο Γουέστινγκχαουζ ανταγωνιστκός, επίμονος, έξυπνος μπήκε στη μάχη προτείνοντας το φθηνότερο εναλλασσόμενο. Και οι δύο ευφυείς οραματιστές, αλλά μπροστά στον ανταγωνισμό, και οι δύο αδίστακτοι. Ποιος κέρδισε και με τι τίμημα;

Είναι άξιο απορίας γιατί μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, λουσμένη από το φως τόσο λαμπερών πρωταγωνιστών, καταλήγει ως ένα δράμα εποχής χαμηλής τάσης που δεν μετασχηματίζεται ποτέ σε κάτι συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 01.30 στο Open

flux

Flux Gourmet του Πίτερ Στρίκλαντ

Ενας αποτυχημένος συγγραφές και νυν ερευνητικός δημοσιογράφος και φιλόδοξος κινηματογραφιστής, δέχεται μία ανάθεση: να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για τις δράσεις ενός ιδιόμορφου ινστιτούτου, το οποίο συνδυάζει την πειραματική μαγειρική με τις αβάν-γκάρντ περφόρμανς τέχνης. Το Ινστιτούτο διαχειρίζεται μία εκκεντρική διευθύντρια, η οποία συστηματικά επιλέγει και φιλοξενεί ομάδες που συνδυάζουν τις δύο αυτές εκφράσεις και τους δίνει την ευκαιρία να τις εξελίξουν πέρα από τα όρια: μένοντας όλοι μαζί σε αυτό το ανορθόδοξο απομονωμένο κτίριο και στήνοντας τα events τους. Αυτή την εποχή, μία τριμελής μπάντα που αδυνατεί να επιλέξει όνομα, με ηγετική φιγούρα μία προκλητική νάρκισσο καλλιτέχνη, θα αναστατώσει το Ινστιτούτο με τις πυρίμαχες ιδέες της για πρωτοπορία κι αυθεντικότητα στην τέχνη - που ξεκινούν από αιματοβαμμένο γυμνό και δεν σταματούν ούτε στην κοπρολαγνία. Απέναντι σε όλα αυτά, ο συγγραφέας στέκεται ξένος κι αταίριαστος: το πεπτικό του σύστημα είναι διαταραγμένο και δεν μπορεί εύκολα να χωνέψει όσα συμβαίνουν μέσα του και γύρω του. Γιατί οι κάτοικοι αυτής της κολεκτίβας δεν σταματούν τους πειραματισμούς τους, όταν τα φώτα κλείνουν τα βράδια. Παιχνίδια υπεροχής, βεντέτες, κόντρες, ερωτικές διαστροφές - ένα μενού που κάθεται στο στομάχι.

H νέα ταινία του Πίτερ Στρίκλαντ επιχειρεί Michelin αστέρια στην «weird cuisine», έχοντας ως πρώτα υλικά την τέχνη, τον πόθο και... τις γαστρεντερικές διαταραχές. Δεν λειτουργεί όμως πάντα η πρόκληση, δεν μεταφράζεται σωστά η ειρωνία και στο τέλος μένεις με μία περίεργη γεύση στον ουρανίσκο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

megan m3gan

M3GAN του Τζέραρντ Τζόνστον

Φτιαγμένη με την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης, η MΞGAN, δημιούργημα της Τζέμα και της ομάδας της σε μια μεγάλη εταιρία παιχνιδιών, παίρνει το πράσινο φως για να βγει στην κυκλοφορία, όταν η σχέση της με την Κέιντι, ανηψιά της Τζέμα που μόλις έχει χάσει τους γονείς της σε δυστύχημα, αποδεικνύει πως είναι η κούκλα που θα λατρέψουν όλα τα κορίτσια του κόσμου, ένα σίγουρο εμπορικό χιτ και το τέλος όλων των υπόλοιπων παιχνιδιών. Ή μήπως όχι; Η νέα κούκλα του… σατανά είναι αρκούντως απειλητική, βγαλμένη από τη φαντασία της Ακέλα Κούπερ (περιζήτητη σεναριογράφος κυρίως λόγω του «Malignant) και του Τζέιμς Γουάν (δημιουργού των franchises του «Saw» και του «The Conjuring» ανάμεσα σε άλλα. Αποτέλεσμα, ένα από τα εμπορικότερα θρίλερ των τελευταίων ετών.

Η νέα κούκλα του… σατανά είναι αρκούντως απειλητική αλλά και προγραμματισμένη σαν ηρωίδα ενός (όχι αστείου, όχι αιματηρού, όχι γενικώς) b-movie για όλη την οικογένεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Vodafone TV