Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


faraway downs

Faraway Downs του Μπαζ Λούρμαν

Βρισκόμαστε στη βόρεια Αυστραλία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όταν μια όμορφη αγγλίδα αριστοκράτισσα κληρονομεί ένα αχανές ράντζο. Ντόπιοι μεγαλοκτηνοτρόφοι διεκδικούν τη γη που της ανήκει, ενώ εκείνη συμμαχεί με έναν σκληροτράχηλο και πεπειραμένο κτηνοτρόφο για να οδηγήσουν πάνω από 2.000 ζωντανά στις απέραντες εκτάσεις της πιο απομακρυσμένης γης. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με τον βομβαρδισμό του Ντάργουιν από τις ιαπωνικές δυνάμεις, που είχαν επιτεθεί στο Περλ Χάρμπορ λίγους μήνες νωρίτερα.

Η ταινία «Australia» του Μπαζ Λούρμαν έχει μονταριστεί από την αρχή για να γίνει τηλεοπτική σειρά, έχοντας μάλιστα καινούργιο τίτλο, πλάνα, soundtrack και φινάλε.

Η μίνι σειρά 6 επεισοδίων είναι διαθέσιμη στο Disney+

Django

Τζάνγκο, ο Βασιλιάς του Σουίνγκ (Django) του Ετιέν Κομάρ

Παρίσι, 1943. Κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, ο Τσιγγάνος Django Reinhardt, μια μοναδική προσωπικότητα της εποχής και βιρτουόζος της κιθάρας, βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του. Κάθε βράδυ, το Παρίσι χορεύει με τη σουίνγκ μουσική του, ενώ την ίδια στιγμή οι Τσιγγάνοι της Ευρώπης καταδιώκονται από τους Ναζί. Όταν η γερμανική προπαγάνδα τού ζητάει να πάει στο Βερολίνο για συναυλίες, συναισθάνεται τον κίνδυνο και αποφασίζει να διαφύγει στην Ελβετία μαζί με τη σύζυγο και τη μητέρα του, με τη βοήθεια της Γαλλίδας φίλης του, Louise de Clerc. Αλλά η απόδρασή τους είναι πιο πολύπλοκη απ’ ό,τι περίμενε.

Ενα άγνωστο καθοριστικό περιστατικό στη ζωή του θρύλου της μουσικής του σουίνγκ, Τζάνγκο Ράινχαρντ. Επίσημο άνοιγμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2017. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

mother! 607

μητέρα! (mother!) του Ντάρεν Αρονόφσκι

Ενα ζευγάρι ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας και μια γυναίκα κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ο εφιάλτης ξεκινά… Το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, σταγόνες αίματος εμφανίζονται και οι λέξεις «Δολοφόνε!» και «Τρελός» προϊδεάζουν για κάτι πιο σκοτεινό από ένα μυστικό θαμμένο στο υπόγεια. Η γυναίκα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι ένα εξωφρενικό genre movie για τις βαθιές αγωνίες της ανθρωπότητας: την ζωή, τον θάνατο, την δημιουργία, την μητρότητα, την θρησκεία, τους άλλους και κυρίως τις γρατζουνιές στο καινούριο παρκέ! Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 01.15 στο ΣΚΑΪ

ocean's eleven

Η Συμμορία Των Εντεκα (Ocean's Eleven) του Στίβεν Σόντερμπεργκ

Τρία καζίνο του Λας Βέγκας θα βρεθούν στο στόχαστρο του Ντάνιελ Όσιαν, ο οποίος με το που αποφυλακίζεται, ετοιμάζει το νέο του κόλπο προκειμένου να βγάλει χρήματα. Ο Ντάνιελ ξεκινά να προσλαμβάνει επαγγελματίες απατεώνες από όλο τον κόσμο έτσι ώστε να δημιουργήσει την δική του ομάδα και να κλέψουν με τον πιο... ευφάνταστο τρόπο 150 εκατομμύρια δολάρια. Η συμμορία των έντεκα υπακούει σε 3 απαράβατους κανόνες: Ό,τι κι αν γίνει δεν πρέπει να χυθεί αίμα, κλέβουν μόνο όσους το αξίζουν, λειτουργούν σαν να μην έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα.

H ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

triangle of sadness

Το Τρίγωνο της Θλίψης (Triangle of Sadness) του Ρούμπεν Εστλουντ

Κεντρικοί ήρωες, ο Καρλ και η Γιάγια, στην αρχή τουλάχιστον. Ο Καρλ είναι ένα νεαρό μοντέλο που, με αφορμή μια άβολη οντισιόν (το «τρίγωνο της θλίψης», η ρυτίδα ανάμεσα στα φρύδια του, μοιάζει να χρειάζεται botox!), συνειδητοποιεί ότι η καριέρα του φθίνει. Η κοπέλα του, η Γιάγια , επίσης μοντέλο αλλά και πετυχημένη influencer, βρίσκεται σε άνοδο. Μετά από έναν (απολαυστικό) τσακωμό, για να εξιλεωθεί, η Γιάγια προτείνει στον Καρλ να πάνε μια κρουαζιέρα - δώρο, φυσικά, των followers της. Ετσι και θα γίνει, μόνο που στο κατάστρωμα και τη σάλα του γιοτ (που δεν είναι άλλο από το «Christina O» του Ωνάση), ο Καρλ και η Γιάγια θα έρθουν σ' επαφή με τους εκπροσώπους των υπερ-πλούσιων της Ευρώπης και με αλλεπάλληλες ιδεολογικές κενώσεις.

Ο βραβευμένος με τον Χρυσό Φοίνικα Σουηδός σε αντικαπιταλιστική (λογο)διάρροια. H νέα ταινία του Ρούμπεν Εστλουντ (ήδη βραβευμένου με τον Χρυσό Φοίνικα για το «Τετράγωνο»), γυρισμένη κατά το ήμισυ στην Ελλάδα, ως ελληνική συμπαραγωγή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

tokakis

Tokakis ή What's my Name του Θάνου Τοκάκη

Ο Θάνος Τοκάκης ξεκινά μια stand-up comedy περιοδεία στην επαρχία, προκειμένου να δείξει στον κόσμο πόσο σπουδαίος ηθοποιός είναι. Εκεί έρχεται αντιμέτωπος με το κοινό, που δεν μπορεί να ξεχάσει την τηλεοπτική του περσόνα, αλλά και με τον ίδιο του τον εαυτό, που τον πιέζει να φτάσει στην επιτυχία. Μέχρι τελικής πτώσεως.

Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου, Ενδυματολογίας (Φεστιβάλ Δράμας), Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου (Νύχτες Πρεμιέρας).

H μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

lessons in chemistry

Μαθήμετα Χημείας (Lessons in Chemistry)

Στην Αμερική του ’50, η Ελίζαμπεθ Ζοτ φιλοδοξεί να γίνει χημικός - και είναι κι εξαιρετική! Ομως η ανδροκρατία στον χώρο της επιστήμης, μαζί και μια απρόβλεπτη εγκυμοσύνη, την οδηγούν σ’ ένα άλλο μονοπάτι. Η Ελίζαμπεθ θα γίνει διάσημη τηλεπαρουσιάστρια εκπομπής μαγειρικής και σωστής διατροφής, μόνο που εκεί θα προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς της όρους!

Το ντεμπούτο της Μπόνι Γκάρμους στη λογοτεχνία είναι ένα παραπλανητικά ελαφρύ, βαθιά συγκινητικό βιβλίο που μόλις έγινε σειρά στο AppleTV+. Διαβάστε εδώ περισσότερα.

Η σειρά προβάλλεται στο AppleTV+

Petite Maman

Μικρή Μαμά (Petite Maman) της Σελίν Σιαμά]

Η οκτάχρονη Νέλι μόλις έχασε την αγαπημένη της γιαγιά και βοηθά τους γονείς της να τακτοποιήσουν τα πράγματά της. Εξερευνά το σπίτι όπου μεγάλωσε η μαμά της, Μαριόν, και το δάσος όπου έπαιζε και είχε χτίσει ένα δεντρόσπιτο, για το οποίο έχει ακούσει τόσα πολλά. Ξαφνικά η μητέρα της φεύγει και η Νέλι αναζητά παρηγοριά στο δάσος. Εκεί, θα συναντήσει ένα κορίτσι της ηλικίας της που χτίζει ένα δεντρόσπιτο. Το όνομά της είναι Μαριόν…

H νέα ταινία της Σελίν Σιαμά μετά το «Πορτρέτο Μιας Γυναίκας που Φλέγεται», ένα καθηλωτικό παραμύθι για την απώλεια και την αναγέννηση, για μαμάδες και κόρες. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama