Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι, την Τρίτη 22 Αυγούστου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι, την Τρίτη 22 Αυγούστου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


the ladykillers

Η Συμμορία των Πέντε (The Ladykillers) των Τζόελ Κοέν και Iθαν Κοέν

Στη Νέα Ορλεάνη, ο απατεώνας καθηγητής Ντορ έχει συγκεντρώσει μια ομάδα «ειδικών» για τη ληστεία της δεκαετίας! Οι επίδοξοι ληστές παρουσιάζονται ως καλλιτέχνες εκκλησιαστικής μουσικής και νοικιάζουν ένα δωμάτιο στο σπίτι μιας θρησκευόμενης ηλικιωμένης κυρίας που, για κακή τους τύχη, ανακαλύπτει το σχέδιο τους. Θα πρέπει αναγκαστικά να την σκοτώσουν. Κάτι όμως που όπως αποδεικνύεται δεν είναι και τόσο εύκολο, ειδικά όταν η ομάδα εν διακρίνεται για την ευφυΐα της...

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στον ΑΝΤ1

Mile 22 607

Mile 22 του Πίτερ Μπεργκ

Σε μια αγνώστων λοιπών στοιχείων (βασικά, φανταστικής έμπνευσης) πόλη της Απω Ανατολής, μια επίλεκτη, απόρρητη ομάδα της CIA (κάτι σαν μυστική υπηρεσία μέσα στη μυστική υπηρεσία), της οποίας ηγείται ο χαρισματικός αλλά οξύθυμος Τζέιμς Σίλβα του Γουόλμπεργκ, αναλαμβάνει να οδηγήσει έξω από τη χώρα και στην ασφάλεια έναν ντόπιο αστυνομικό ο οποίος υπόσχεται σε αντάλλαγμα να τους αποκαλύψει την κρυψώνα του επικίνδυνου ραδιενεργού υλικού το οποίο αναζητούν απεγνωσμένα.

Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ συναντά ξανά τον Πίτερ Μπεργκ σε έναν φτωχό αλλά γεμάτο αδρεναλίνη συγγενή των «Επικίνδυνων Αποστολών», του «Bourne Identity» και των επιγόνων τους. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Star

ete 85

Το καλοκαίρι του '85 (Ete 85) του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85; «Αφησε τον εαυτό σου ελεύθερο», λέει ο Νταβίντ στον Αλεξ, καθοδηγώντας τον πως να συμπεριφερθεί καθισμένος πίσω του πάνω στη μοτοσικλέτα του, αλλά η φράση θα μπορούσε να αναφέρεται σε κάτι πολύ μεγαλύτερο σε αυτη την εφηβική ιστορία αγάπης που ξετυλίγεται σε μια μικρή γαλλική πόλη πίσω στην δεκαετία του 80. Μια φιλία που τρέχει με την ταχύτητα της μηχανής του Νταβίντ και που θα διανύσει γρήγορα την απόσταση από τον ενθουσιασμό, στο πάθος την ευτυχία και τελικά την τραγωδία όπως υποθέτουμε ξέροντας από την αρχή ότι ο Αλεξ θυμάται τις ανέμελες μέρες εκείνου του καλοκαιριού θέλοντας να απαντήσει στα ερωτήματα του δικαστηρίου για την μοιραία κατάληξη του Νταβίντ. Ενας καθηγητής του τον προτρέπει να γράψει όλα όσα συνέβησαν τότε και μαζί του βυθιζόμαστε κι εμείς στις αναθυμιάσεις ενός έρωτα που υπήρξε μεθυστικός και παράφορος ξεχωριστός και μοιραίος.

Μια ρομαντική, νοσταλγική και σκοτεινή ερωτική ιστορία ενηλικίωσης, ανάμεσα σε δύο αγόρια, το καλοκαίρι του 1985, κινηματογραφημένη γοητευτικά από τον Φρανσουά Οζόν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo

heartstopper

Heartstopper Season 2

Ο Νικ και ο Τσάρλι πλοηγούνται στη νέα τους σχέση. Η Τάρα και η Ντάρσυ αντιμετωπίζουν απρόβλεπτες προκλήσεις και ο Τάο και η Ελ προσπαθούν να γίνουν κάτι περισσότερο από φίλοι. Με εξετάσεις στον ορίζοντα, μια σχολική εκδρομή στο Παρίσι και έναν χορό να προγραμματίσει, η συμμορία έχει πολλά να κάνει ταχυδακτυλουργικά καθώς ταξιδεύει στα επόμενα στάδια της ζωής, της αγάπης και της φιλίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη σειρά.

Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Netflix

the bear

The Bear Season 2

Ο Κάρμι και το υπόλοιπο προσωπικό της κουζίνας του, που γνωρίσαμε στην πρώτη σεζόν, δοκιμάζονται από τις προκλήσεις του ανοίγματος του The Bear, του νέου εστιατορίου που θα πάρει τη θέση του σαντουιτσάδικου του αδερφού του. Παράλληλα, όλοι τους θα έρθουν αντιμέτωποι με τους φόβους, τα τραύματα και της ανησυχίες τους, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Ολόκληρη η δεύτερη σεζόν είναι διαθέσιμη στο Disney+

Mustang

Ατίθασες (Mustang) της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν

Πέντε έφηβα κορίτσια ζουν στο πατρικό τους σπίτι στην παραλιακή τους κωμόπολη στη Μαύρη Θάλασσα. Χιλιάδες μίλια μακριά από την Κωνσταντινούπολη και, θαρρείς, χιλιάδες χρόνια από την οποιαδήποτε γυναικεία χειραφέτηση. Δεν γνωρίζεις σε ποια εποχή βρίσκεσαι, μέχρι που κάποια αυτοκίνητα, ή ρούχα, ή ποπ αναφορές το προδίδουν. Οχι, δεν είσαι 50 χρόνια πίσω. Είσαι απλά κολλημένος στο χρόνο, στα ταμπού και σε μία εγκλωβιστική πατριαρχική κοινωνία. Oι γονείς τους έχουν πεθάνει και οι πέντε αδελφές μεγαλώνουν με την γιαγιά-Κέρβερο, που τις τιμωρεί για οτιδήποτε θα μπορούσε να κουτσομπολέψει η γειτονιά, κι έναν βίαιο θείο που απειλεί και σηκώνει χέρι αν υποψιαστεί ότι «έχουν λερώσει την τιμή τους». Τα κορίτσια όμως έχουν αντιστάσεις: με τα μακριά μαύρα τους μαλλιά να ανεμίζουν, όμορφες σαν τα χρόνια της νότης τους, γελούν, πειράζονται, χορεύουν, ερωτεύονται, ζουν ανέμελα τις πρώτες μέρες ενός ζεστού, ηλιόλουστου καλοκαιριού. Μέχρι που ανήσυχη γιαγιά και ανυπόμονος θείος σκέφτονται την τέλεια λύση: ξεκινώνοντας από τις μεγάλες, να τις παντρέψουν με προξενιό. Μία βίαιη διαδικασία «ξεφορτώματος» ξεκινά. Πώς μπορούν να αντισταθούν; Πώς σπάει το χαλινάρι αιώνων από τη ράχη σου; Πώς μπορείς να τρέξεις ελεύθερη, μακριά;

To πολυβραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ντενίζ Γκαμζέ Εργκιουβέν, μία τρυφερή δραμεντί με δυνατή φεμινιστική φωνή για τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη Τουρκία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο more.gr

don't look now

Μετα τα Μεσάνυχτα (Don't Look Now) του Νίκολας Ρεγκ

Βασισμένη σε ένα διήγημα της Ντάφνι ντι Μοριέ, η ταινία μοιάζει στοιχειωμένη από δυσοίωνα προμηνύματα και ανείπωτες ενοχές, καθώς ακολουθεί το ταξίδι στη Βενετία ενός παντρεμένου ζευγαριού που πασχίζει να ξεπεράσει τον πρόσφατο θάνατο της κόρης τους από πνιγμό. Σε μια πόλη παραδομένη στη σήψη και την υγρασία, η συνάντησή τους με δύο αινιγματικές ηλικιωμένες αδελφές και μια σειρά από ανεξιχνίαστα εγκλήματα που έχουν αναστατώσει τα δαιδαλώδη κανάλια θα θέσουν σε κίνδυνο την ήδη τραυματισμένη σχέση τους και την εξίσου εύθραυστη επαφή τους με την πραγματικότητα.

To αριστούργημα του Νίκολας Ρεγκ, μια από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Με τους Ντόναλντ Σάδερλαντ και Τζούλι Κρίστι. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix