Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The November Man

O Ανθρωπος του Νοέμβρη (The November Man) του Ρότζερ Ντόναλτσον

Οταν περνά ο παγωμένος Νοέμβρης, δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω του. Το πιάσαμε; Αυτός είναι ο «November Man» του Πιρς Μπρόσναν, κατά κόσμον Πίτερ Ντέβερο, ο πιο ικανός και πολυμήχανος πάλαι ποτέ πράκτορας της CIA, ο οποίος τώρα βάζει κατά μέρος τη σύνταξη για να ξαναμπεί στη δράση, σε μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά και τον θέτει αντιμέτωπο με τον τέως μαθητή του, την ίδια τη CIA κι ολόκληρη τη (πολύ πολύ κακιά) Ρωσία, από τη μαφία μέχρι τον επόμενο Πρόεδρο.

Από την «Κορυφή του Δάντη» στο... Μαυροβούνιο, μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Τζέισον Στέιθαμ, ο Πιρς Μπρόσναν κρατά το ενδιαφέρον και το σεξ απίλ σε μια απλοϊκή, παλιομοδίτικιη περιπέτεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

Milky Way

Milky Way του Βασίλη Κεκάτου

Σε μία ανώνυμη ορεινή πόλη, η 17χρονη Μαρία, τελειόφοιτη Λυκείου, ονειρεύεται να γίνει χορεύτρια και να ζήσει το «αθηναϊκό όνειρο» μακριά από το ασφυκτικό περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει. Ζει με τους γονείς και τη γιαγιά της. Βαριέται σχεδόν τα πάντα, εκτός από τις τέσσερις φίλες της, την Αθηνά, την Κάτε, τη Βίρνα και τη Σία με τις οποίες χορεύουν μαζί, όταν δεν πλήττουν στην τάξη. Kάνει παρέα και με το αγόρι της, τον Τάσο, που δουλεύει στο βενζινάδικο της περιοχής. Η άφιξη του Τζο στην πόλη, ενός queer gay αγοριού, θα διαταράξει για λίγο την σχολική ανία. Όταν η Μαρία αρχίζει να νιώθει αδιαθεσία, αποφασίζει να κάνει τεστ εγκυμοσύνης στις τουαλέτες του σχολείου κρυφά από όλους. Ο χρόνος σταματά. Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Η σειρά προβάλλεται στις 23.10 στο Mega

miss congeniality

Μις... Με Το Ζόρι (Miss Congeniality) του Ντόναλντ Πέτρι

Μια πράκτορας του F.B.I αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή στα καλλιστεία της Αμερικής για να αποτρέψει ένα τρομοκρατικό χτύπημα εναντίον τους.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

a murder at the end of the world

Φόνος στην Ακρη του Κόσμου (A Murder at the End of the World)

Η ερασιτέχνης ερευνήτρια και κορυφαία χάκερ, Ντάρμπι Χαρτ (Έμα Κόριν), και άλλοι οχτώ καλεσμένοι, δέχονται μια πρόσκληση από έναν μοναχικό δισεκατομμυριούχο (Κλάιβ Όουεν) να παρευρεθούν σε ένα θέρετρο που βρίσκεται σε μια απομακρυσμένη και εντυπωσιακή τοποθεσία. Όταν ένας από τους καλεσμένους εντοπίζεται νεκρός, η Ντάρμπι πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητές της προκειμένου να αποδείξει ότι πρόκειται για δολοφονία, μέσα σε ένα κλίμα από αντικρουόμενα συμφέροντα και προτού ο δολοφόνος σκοτώσει ξανά.

Νέο επεισόδιο διαθέσιμο στο Disney+

i am mackenzie main

I am Mackenzie της Άρτεμις Αναστασιάδου

Παγιδευμένο ανάμεσα στην τοξική αρρενωπότητα, ένα λαμέ φόρεμα και έναν εφηβικό έρωτα, ένα αγοροκόριτσο από το επαρχιακό Τέξας, κάνει σεξ για πρώτη φορά, στο φορτηγάκι του πατέρα του.

H μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

Bande de Filles

Τα Κορίτσια (Bande de Filles) της Σελίν Σιαμά

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία.

Η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία της Σελίν Σιαμά μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», μια θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης με διακρίσεις σε όλον τον κόσμο και μια από τις πιο ωραίες σκηνές στις οποίες ακούστηκε ποτέ το «Diamonds» της Rihanna. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

puppeteer

J.C. Abbey, Ο Κουκλοπαίχτης της Γκάνα (J.C. Abbey, Ghana's Puppeteer) του Στίβεν Φελντ

Η ταινία αποτυπώνει μια πενηντάχρονη καλλιτεχνική πορεία, από τους δρόμους της Άκκρα και τα χωριά της Γκάνα ως τη διεθνή τηλεόραση. Μέσα από 15 παραστάσεις κουκλοθέατρου, ο κ. Άμπεϋ, μαζί με άλλους μουσικούς και τους σκηνοθέτες, καταγράφει τη μουσική της Γκάνα από την ανεξαρτησία της το 1957. Οι μαριονέτες αφηγούνται, χορεύουν, τραγουδούν λαϊκά τραγούδια, άφρο-τζαζ, άφρο-ροκ, ρέγκε και σύγχρονη χιπ-χοπ. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει ιστορικά αρχεία από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση όπως και νέες συνθέσεις.

Η ταινία είναι διαθέσιμη online στο site του Ethnofest

Everything Everywhere All at Once

Τα Πάντα Ολα (Everything Everywhere All at Once) των Ντάνιελ Κουάν, Ντάνιελ Σάινερτ

Η Κινεζοαμερικανίδα Eβελιν έφτασε στα μισά της ζωής της και στην απόλυτη απόγνωση. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει πλέον με τον άτολμο άντρα της, δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την γκέι έφηβη κόρη της, δεν μπορεί να οργανώσει τα λογιστικά της κι ο επικείμενος έλεγχος από την Εφορο την κάνει να τρέμει. Οχι όμως τόσο πολύ, όσο η επίσκεψη του αυστηρού πατέρα της. Εκείνος αντιπροσωπεύει την Κίνα, τις παραδόσεις, την πειθαρχία, την εργατικότητα, ενώ εκείνη απέτυχε στο κυνήγι του αμερικανικού ονείρου. Η ψυχική της κατάσταση μοιάζει με την οικογενειακή τους επιχείρηση (ένα τοπικό, παρηκμασμένο laundromat): κάθε μέρα, όλα τα άλυτα προβλήματα την στροβιλίζουν και την κοπανούν σ' ένα κάδο του πλυντηρίου που είναι η ζωή της. Εκείνη ήθελε άλλα πράγματα από τη ζωή της, να ακολουθήσει την αγάπη της για το τραγούδι, να κάνει καριέρα. Πόσες λάθος στροφές πρέπει να πήρε στην πορεία της για να βρεθεί παγιδευμένη σε αυτή τη δουλειά, σε αυτή την οικογένεια, σε αυτή τη ζωή;

Σάτιρα των υπερηρωικών ταινιών, μίξη κωμωδίας, οργιώδους φαντασίας και οικογενειακού δράματος - μία ταινία που είναι αυτό που λέει ο τίτλος της (κι ακόμα περισσότερα). Μήπως όμως, πολύ κακό για το (σχεδόν) τίποτα; Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 17.00 στο Cosmote Cinema 2