Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Creator

Ο Δημιουργός (The Creator) του Γκάρεθ Εντουαρντς

Στο παρελθόν του μέλλοντός μας, το 2055, η τεχνητή νοημοσύνη έχει προκαλέσει, με μια έκρηξη, την καταστροφή της δυτικής ακτής της Αμερικής. Από εκείνη τη στιγμή, η Αμερική κηρύσσει τον πόλεμο στην AI, καταδιώκοντας την αλά «Elysium» ιπτάμενη κεντρική μονάδα της, τη Νόμαντ, τους στρατιώτες της που είναι μποτ με κεφάλια που θυμίζουν παλιές συσκευές βίντεο, και τ@ απροσδιόριστ@ «δημιουργα» της που ονομάζεται Νιρμάτα. Η καταδίωξη γίνεται στην πηγή του Κακού, στο... Βιετνάμ, μια και εκεί όπου ταλαίπωροι, φτωχοί κάτοικοι της Νοτιοανατολικής Ασίας, ενώ δουλεύουν με τα καπέλα τους στους ορυζώνες, αποτελούν, ξανά, τον εχθρό. Γι' αυτόν τον πόλεμο, ο στρατιώτης Τζόσουα, έχει δώσει κυριολεκτικά ένα χέρι κι ένα πόδι - κι έχει χάσει, μυστηριωδώς, και τη γυναίκα του, Μάγια, μαζί και την εμπιστοσύνη στο σύμπαν. Τώρα, το 2065, ο Τζόσουα καλείται να βρει τον πυρήνα της AI στο Βιετνάμ - με κίνητρο ότι εκεί εθεάθη και η Μάγια. Το οδοιπορικό, εν μέσω ορυζώνων, χωριών βομβαρδισμένων από ναπάλμ (λες έναν αιώνα νωρίτερα) και οπλοφόρων ρομπότ που εύκολα είτε σκοτώνονται είτε μπαίνουν στο «off», θα τον οδηγήσει στο σταυροδρόμι του «Πλατούν» με... τον «Μικρό Βούδα», μια και το υπέρτατο AI όπλο δεν είναι άλλο από ένα μικροσκοπικό, συγκινητικής, ακόμα, αθωότητας και γλύκας, κοριτσάκι-μποτ, την Αλφι, που όταν σμίγει τα χεράκια της σε μορφή βουδιστικής προσευχής, μπορεί να ελέγχει την ενέργεια και να καταστρέψει τον κόσμο.

O πρωταγωνιστής του «Tenet» κι ο σκηνοθέτης των «Rogue One» και «Godzilla» συνεργάζονται σε μία ακόμα sci-fi ιστορία Τεχνητής Νοημοσύνης, τόσο επίκαιρο στην κεντρική ιδέα, και φωτογενές στα εφέ, όσο μπανάλ είναι στο σενάριο και την ιδεολογία (ιδεοληψία;) του. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

hannibal 607

Χάνιμπαλ (Hannibal) του Ρίντλεϊ Σκοτ

Δέκα χρόνια μετά την απόδρασή του από το άσυλο, ο Χάνιμπαλ Λέκτερ ζει στη Φλωρεντία ως μελετητής ιστορίας της τέχνης, συνεχίζοντας τις ιδιαίτερες... γαστριμαργικές συνήθειές του. Όταν η ύπαρξή του γίνεται αντιληπτή από τον αστυνομικό επιθεωρητή Ρινάλντο Πάτσι, ο Χάνιμπαλ αναγκάζεται να εγκαταλείψει την Ιταλία. Εν τω μεταξύ πίσω στις ΗΠΑ, ο πάμπλουτος Μason Verger, το μοναδικό θύμα του Dr. Lecter που επέζησε με φρικτές παραμορφώσεις δεν έχει ξεχάσει ακόμα τον παρ' ολίγο δολοφόνο του. Αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση, θα κάνει το παν για να τον παγιδεύσει, ακόμα και αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ως δόλωμα την Κλαρίς Στάρλινγκ.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.15 στο ΣΚΑΪ

Old man and the gun

Ο Κύριος & το Oπλο (The Old Man & the Gun) του Ντέιβιντ Λάουερι

Μεταφέροντας στην οθόνη μια «ως επί το πλείστον πραγματική ιστορία», όπως τη διάβασε στον New Yorker, ο Λάουερι παρακολουθεί - και μάς παρασύρει στο λατρευτικό βλέμμα του - τον κεντρικό του ήρωα, τον Φόρεστ Τάκερ, έναν 70χρονο παράτολμο ληστή τραπεζών που ακολουθεί αυτόν τον... επαγγελματικό προσανατολισμό τα τελευταία πενήντα χρόνια, παρέα με τους δύο - επίσης υπερήλικες, πια - συμμορίτες του, έχοντας συλληφθεί, φυλακιστεί κι αποδράσει στην πορεία 16 φορές.

Κλέφτες κι αστυνόμοι κι απρόσμενοι εραστές, στην ταινία που ταυτίζεται με το ελεύθερο πνεύμα και τη λάμψη ανεμελιάς του Ρόμπερτ Ρέντφορντ, όχι απλώς επειδή ίσως και να είναι η τελευταία του εμφάνιση στο σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.15 στο Star

Stockholm

Η Ληστεία της Στοκχόλμης (Stockholm) του Ρόμπερτ Μπουντρό

Το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» αναφέρεται στην κατάσταση όπου ένα θύμα – αντίθετα με αυτό που θα περίμενε κανείς – αναπτύσσει θετικά, υποστηρικτικά (ακόμα και ερωτικά) αισθήματα για τον θύτη του, παίρνοντας τελικά το μέρος του και συμφωνώντας με την οπτική του. Ο τίτλος του συνδρόμου, κατά την ιστορία, προήλθε από μία παράδοξη ληστεία στη Στοκχόλμη του 1973, όπου ύστερα από μία επεισοδιακή ομηρία, οι αιχμάλωτοι του Γιαν-Ερικ Ολσον αρνούνταν να καταθέσουν εναντίον του απαγωγέα τους ενώ παράλληλα, ακόμα πιο απρόσμενα, ξεκίνησαν να μαζεύουν χρήματα για την οικονομική υποστήριξή του στη μακρόχρονη δίκη.

H αληθινή ιστορία της ληστείας του 1973 που γέννησε την έννοια του «Σύνδρομου της Στοκχόλμης» μετατρέπεται σε μια fun, ανάλαφρη αλλά και ακίνδυνη αφήγηση, που οφείλει τα πάντα στην αμεσότητα και την υπόγεια ευαισθησία της ερμηνείας του Ιθαν Χοκ. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.15 στον ΣΚΑΪ

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ (Film Stars Don’t Die in Liverpool) του Πολ Μακ Γκίγκαν

Πρόκειται για την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην πάλαι ποτέ σέξι ντίβα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκρέιαμ, και τον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ, με τον οποίο γνωρίζονται το 1978 στο Λονδίνο, όπου εκείνη συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, για να ζήσουν ένα σύντομο αλλά παθιασμένο ειδύλλιο.

Συγκινητική αλλά άτολμη και σχηματική εξιστόρηση της αληθινής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στην πάλαι ποτέ ντίβα του Χόλιγουντ Γκλόρια Γκρέιαμ και στον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ. Μια Ανέτ Μπένινγκ κι ένας Τζέιμι Μπελ δεν φέρνουν την άνοιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στο Open

wolf

Wolf του Μάικ Νίκολς

Ο Γουίλ Ράνταλ είναι ένας Νεοϋορκέζος μεσόκοπος εκδότης, που βλέπει το γάμο του να διαλύεται και την καριέρα του να καταστρέφεται. 'Ενα βράδυ, οδηγώντας σ' έναν έρημο και χιονισμένο δρόμο, χτυπάει με το αμάξι του ένα λύκο, που προλαβαίνει και τον δαγκώνει στον καρπό πριν εξαφανιστεί στο δάσος. Από εκείνη τη στιγμή, η ζωή του Γουίλ αλλάζει ριζικά. Οι αισθήσεις του οξύνονται, οι δυνάμεις του πολλαπλασιάζονται και ανακτά τη χαμένη του σεξουαλικότητα. 'Ομως, χωρίς να το καταλαβαίνει, σιγά σιγά μεταμορφώνεται σ' έναν επικίνδυνο λυκάνθρωπο. Τώρα, ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται και λατρεύει είναι η κόρη του πρώην εκδότη του. Αλλά, τα ζωώδη ένστικτά του έρχονται στην επιφάνεια, καθώς πλησιάζει πανσέληνος... και η ζωή της αγαπημένης του κινδυνεύει!

Η ταινία προβάλλεται στις 02.20 στο Mega

The Girl on the Train

Το Κορίτσι του Τρένου (The Girl on the Train) του Τέιτ Τέιλορ

Το μυθιστόρημα της Πόλα Χόκινς κυκλοφόρησε μόλις πέρσι, το 2015 κι έγινε μεμιάς πολύκροτο best seller. Ηδη ξεδιπλώνεται στο σινεμά, με μια βιασύνη που αφήνει τα στίγματά της στο φιλμ. Αυτή είναι η – εκτεταμένη και περίπλοκη – ιστορία της Ρέιτσελ, συνυφασμένη με αυτές δυο ακόμα γυναικών. Η Ρέιτσελ έχει χωρίσει από τον Τομ, με τον οποίο δεν μπόρεσε και ποτέ να κάνει παιδί και το έχει ρίξει στην μποτίλια. Πηγαινοέρχεται με το τρένο κάθε μέρα, μόνο και μόνο για να παρατηρεί το σπίτι που κάποτε μοιραζόταν με τον άντρα της και που τώρα εκείνος μοιράζεται με τη νέα του γυναίκα, την Ανα και το νεογέννητο μωρό τους. Η Ρέιτσελ παρατηρεί και τους γείτονες, ένα άλλο φωτογενές ζευγάρι που μοιάζει να ζει τη ζωή που η ίδια λαχταρά, δηλαδή κάνει συχνά σεξ μπροστά στο παράθυρο. Ομως σε μια της διαδρομή, η Ρέιτσελ, μέσα στη θολούρα του ποτού, θα διαπιστώσει ότι κάτι δεν πηγαίνει καθόλου, μα καθόλου καλά στη βεράντα των γειτόνων – και θα δράσει.

To διάσημο περσινό best-seller της Πόλα Χόκινς μεταφέρεται ήδη στο σινεμά, σε μια ταινία που κάνει ό,τι μπορεί για να βαρύνει ένα απλό θρίλερ μυστηρίου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.45 στο Open

σώσε με

Σώσε με

Σε σκηνοθεσία του Πιέρρου Ανδρακάκου και σενάριο των Δημήτρη Σίμου, Πιέρρου Ανδρακάκου και Βαγγέλη Νάση, μια μοναχική καλλιτέχνις ξυλογλυπτικής, η Νικόλ Πομάνου επιστρέφει στο χωριό της στην Κομοτηνή, για να συναντήσει την οικογένειά της στο μνημόσυνο του πατέρα της. Την επόμενη μέρα της άφιξής της, η μικρότερη αδελφή της, η Αλκηστη, εξαφανίζεται. Λίγα χιλιόμετρα μακριά, η αστυνόμος Δέσποινα Λουκίδη φτάνει στην Κομοτηνή για να αναλάβει την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας μιας νεαρής γυναίκας. Το πτώμα της ανακαλύπτεται στο Εθνικό Πάρκο Θράκης. Από το θύμα έχουν αφαιρεθεί τα μάτια. Και αυτό είναι μόνο η αρχή.

H σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix

Killers of the flower moon

Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού (Killers of the Flower Moon) του Μάρτιν Σκορσέζε

Η ιστορία τοποθετείται τη δεκαετία του 1920 και περιστρέφεται γύρω από τα μέλη της φυλής των Ινδιάνων Οσέιτζ, οι οποίοι μετά από την ανακάλυψη πετρελαίου, στις εκτάσεις που τους παραχωρήθηκαν για να ζήσουν, έγιναν οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στον κόσμο. Αντιστρέφοντας τους άγραφους νόμους της εποχής, έζησαν στην Οκλαχόμα σαν μια σεβαστή αριστοκρατία και αναμείχθηκαν με τους λευκούς, δίνοντας το στίγμα μιας ουτοπικής συνύπαρξης που διακόπηκε απότομα όταν μυστηριώδεις δολοφονίες άρχισαν να αποδεκατίζουν ουσιαστικά τη φυλή, αναγκάζοντας το νεόκοπο τότε FBI του Εντγκαρ Τζ. Χούβερ να αναλάβει δράση.

Με ένα - συναρπαστικό, κλασικό και γι’ αυτό απίστευτα μοντέρνο, επίκαιρο έως και επείγον για κάθε εποχή αλλά ακριβώς για το σήμερα - έπος 260 λεπτών, ο Μάρτιν Σκορσέζε αφηγείται ξανά και αριστουργηματικά την ιστορία που έφτιαξε την Αμερική. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+