Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 18 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


The Great Mystical Circus

Το Μεγάλο Τσίρκο (The Great Mystical Circus) του Κάρλος Ντιέγες

Η ταινία αφηγείται την ιστορία 5 γενεών του ίδιου οικογενειακού τσίρκου. Από τα εγκαίνια του The Great Mystical Circus το 1910 μέχρι σήμερα, οι θεατές θα συνοδεύουν, με τη βοήθεια του Σελαβί, του τελετάρχη, τις περιπέτειες και τους έρωτες της οικογένειας Κιπς, από την ακμή τους, τη χρυσή εποχής τους μέχρι την παρακμή τους Μια ταινία στην οποία η πραγματικότητα και η φαντασία ενώνονται σε ένα μυστικιστικό σύμπαν.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 3

war of the worlds

Ο Πόλεμος Των Κόσμων (War Of The Worlds) του Στίβεν Σπίλμπεργκ

O Ρέι Φέριερ ζει και δουλεύει στο Νιου Τζέρσεϊ. Αποξενωμένος από την οικογένειά του, χωρισμένος με τη Μέρι-Ανν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με ό,τι πιο απίστευτο, αναπάντεχο και επικίνδυνο: Εισβολείς από μακρινούς πλανήτες θα επιτεθούν στην πόλη του και θα ανατρέψουν κάθε δεδομένο της μικροαστικής του ζωής, καθώς ο μοναδικός του στόχος θα είναι, πλέον, η επιβίωση του ίδιου και των παιδιών του, Ρόμπι και Ρέιτσελ. Ενώ οι Εξωγήινοι εξαπολύουν μία μαζική επίθεση με στόχο την απόλυτη κυριαρχία στη Γη, καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, ο Ρέι θα ακολουθήσει το ένστικτο του για να ξεφύγει από έναν πανίσχυρο εχθρό, τελείως άγνωστο και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο. Μαζί του, το ανθρώπινο είδος θα δώσει την μεγαλύτερη και δυσκολότερη μάχη στην ιστορία, ενώ όλα δείχνουν ότι ο αφανισμός μας είναι απλώς ζήτημα χρόνου.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.45 στον Alpha

yazidi 607

Yazidi του Εκτωρα Σακαλόγλου

Ο Σαμάν έφτασε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας πολέμου. Ανήκει στην εξαφανισμένη φυλή Γιαζίντι του Βόρειου Ιράκ. Στην Ελλάδα επιβιώνει κάνοντας το μοναδικό πράγμα που γνωρίζει, παλεύοντας. Παρακολουθούμε την τελευταία μέρα του στις πολύ χαμηλές στημένες κατηγορίες πυγμαχίας πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την κεντρική Ευρώπη. Το ταξίδι του δε θα κυλήσει όπως το περιμένει γνωρίζοντας νέους χαρακτήρες και φανερώνοντας πτυχές του σκοτεινού παρελθόντος του.

H ταινία μικρού μήκους προβάλλεται στις 00.40 στην ΕΡΤ 3

caravaggio

Στη Σκιά του Καραβάτζιο (L'Οmbra di Caravaggio) του Μικέλε Πλασίντο

ταλία, 1600 μ.Χ. Ο Μικελάντζελο Μερίζι, γνωστότερος και ως Καραβάτζιο, είναι ένας ιδιοφυής καλλιτέχνης που επαναστατεί ενάντια στους αυστηρούς κανόνες της Συνόδου του Τρέντο. Oταν ο Καραβάτζιο καταδικαστεί σε θάνατο έπειτα από μια μονομαχία ερωτικής αντιζηλίας, ο Πάπας Παύλος Ε’ αναθέτει σε έναν μυστικό πράκτορα του Βατικανού να διεξάγει πλήρη έρευνα γύρω από τον εκκεντρικό καλλιτέχνη, έτσι ώστε να αποφασίσει αν θα του δώσει χάρη.

H ζωή και το έργο του Καραβάτζιο σε μια βιογραφία που παίζει με το φως και τις συμβάσεις, αλλά και τα κλισέ του είδους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 22.00 στο Cosmote Cinema 2

falcon lake

Λίμνη Φάλκον (Falcon Lake) της Σαρλότ Λε Μπον

Είναι καλοκαίρι κι ο 14χρονος Μπαστιάν βαριέται στο πίσω κάθισμα. Βρίσκεται σ' αυτή την άχαρη ενδιάμεση ηλικία: αρκετά μικρός ακόμα, ώστε να πρέπει να ακολουθεί τους γονείς και τον πιτσιρικά αδελφό του σε οικογενειακές διακοπές, και ταυτόχρονα τόσο ορμονικά και συναισθηματικά ανήσυχος, ώστε να ανυπομονεί για την ενηλικίωση που παραμονεύει. Αυτό το μεταιχμιακό καλοκαίρι, ο οικογενειακός προορισμός είναι η Λίμνη Φάλκον στο Κεμπέκ. Εκεί, πάνω στο νερό, έχει το εξοχικό της ξύλινο σπίτι μία παλιά φίλη της μητέρας του. Εκεί, θα γνωρίσει την Κλοέ, την 16χρονη κόρη της οικογένειας - μυστηριώδη, ατίθαση, αυθάδη, άπιαστη. Θα τον σνομπάρει για τα μεγαλύτερα αγόρια της περιοχής, θα τον φοβερίσει με ιστορίες φαντασμάτων (αγόρια που κάπου, κάποτε πνίγηκαν στα σκοτεινά νερά της λίμνης και τώρα τη στοιχειώνουν) θα τον κατατρομάξει ξυπνώντας μέσα του πρωτόγνωρα ένστικτα, συναισθήματα, φαντασιώσεις.

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Καναδής Σαρλότ Λε Μπόν αποτυπώνει το μυστικιστικό, μελαγχολικό και γοητευτικά επικίνδυνο μακροβούτι από την εφηβεία στην ενηλικίωση σαν ένα ghost story που αφηγείσαι τα καλοκαίρια γύρω από την φωτιά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο Videorama

Αυτή η Νύχτα Μένει 607

Αυτή η Νύχτα Μένει του Νίκου Παναγιωτόπουλου

Ο Ανδρέας και η Στέλλα ζουν τον έρωτά τους στην Αθήνα του τέλους της χιλιετίας. Η επιθυμία της Στέλλας να γίνει τραγουδίστρια την οδηγεί στα νυχτομάγαζα της επαρχίας, ενώ ο Αντρέας προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή του δουλεύοντας στη συνοικιακή ΕΒΓΑ που διατηρεί. Όμως, πολύ σύντομα μετανιώνει για τον χωρισμό τους και αποφασίζει να την αναζητήσει, ξεκινώντας ένα οδοιπορικό στη σκληρή πραγματικότητα της επαρχιακής νύχτας. Ώσπου, οι δρόμοι τους διασταυρώνονται και ο κίνδυνος τους ενώνει…

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

20 Days in Mariupol

20 Μέρες στη Μαριούπολη (20 Days in Mariupol) του Μστισλάβ Τσερνόφ

Μια ομάδα ουκρανών δημοσιογράφων του AP που έχει παγιδευτεί στην πολιορκημένη πόλη της Μαριούπολης αγωνίζεται να συνεχίσει το έργο της καταγράφοντας τις φρικαλεότητες της ρωσικής εισβολής. Οι μόνοι εναπομείναντες δημοσιογράφοι διεθνών μέσων στην πόλη, καταγράφουν εικόνες σύμβολα του πολέμου: παιδιά που πεθαίνουν, ομαδικούς τάφους, τον βομβαρδισμό ενός μαιευτηρίου και πολλά άλλα.

Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ, σε μια ιστορική στιγμή για την Ουκρανία αλλά και τον πλανήτη που εξακολουθεί να παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Το ντοκιμαντέρ είναι διαθέσιμο στο Cinobo

suzume

Suzume (Suzume no tojimari) του Μακότο Σινκάι

Εδώ ακολουθούμε την αποφασιστική έφηβη Σούζουμε η οποία αναλαμβάνει την αποστολή να σώσει τη χώρα της όταν ο ουρανός της Ιαπωνίας γίνεται κόκκινος, το έδαφος τρέμει και η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής. Με την ικανότητα να βλέπει υπερφυσικές δυνάμεις, αόρατες στα μάτια των υπολοίπων, είναι στο χέρι της να κλείσει τις μυστηριώδεις πόρτες που εξαπολύουν το χάος παντού. Την περιμένει ένα επικίνδυνο ταξίδι καθώς φέρει το βάρος της χώρας στους ώμους της.

Η περιπέτεια τής ατρόμητης έφηβης Σούζουμε, σε μια από τις καλύτερες ταινίες του Μακότο Σινκάι. Παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Φεστιβάλ Βερολίνου. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix