Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 30 Ιουλίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή 30 Ιουλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Moonage Daydream του Μπρετ Μόργκεν

«Moonage Daydream» (2022) του Μπρετ Μόργκεν

Γιατί ξεχώριζε πάντα ο Ντέιβιντ Μπόουι; Γιατί συνεχώς άλλαζε. Οσο εμείς μέναμε ακίνητοι, μαγεμένοι, εκείνος μεταμορφωνόταν. Ο Ziggy Stardust, ο Aladdin Sane, ο Thin White Duke, o Major Tom αστροναύτης, ο blue-eyed soul Δανδής των 80ς, ο Krautrock tin machine των 90ς, το κατάμαυρο ambient jazz πεφταστέρι στην τελευταία του υπόκλιση. Οσο η δική μας βαρύτητα μάς κρατούσε εδώ, εκείνος με τα μουσικά του σήματα μορς επιβεβαίωνε ότι υπάρχει Life on Mars. Ενας αέναος Starman που σκότωνε τον εαυτό του για να γεννήσει έναν καινούργιο, πέφτοντας και ξαναπέφτοντας στη Γη.

Αν ψάχνετε για ένα τυπικό ντοκιμαντέρ, δε θα το βρείτε εδώ. Ο Μπρετ Μόργκεν δυνάμωσε τον ήχο σε εκκωφαντική ένταση και μόνταρε με την επιδεξιότητα ενός κινηματογραφικού Τζάκσον Πόλοκ χιλιάδες γκλίτερ πινελιές της Μπόουι περσόνας. Εκανε ένα πολύχρωμο avant-garde πορτραίτο, ένα καλειδοσκοπικό κολάζ, μία Sound and Vision εμπειρία. Οχι μία βιογραφία του Ντέιβιντ Μπόουι. Διαβάστε την αναλυτική κριτική το Flix εδώ

Η ταινία προβάλλεται στο Novacinema 1 στις 19.35

Top Gun Maverick

«Top Gun: Maverick» (2022) του Τζόζεφ Κοζίνσκι

O Πιτ «Maverick» Μίτσελ, 35+ χρόνια μετά την αποφοίτηση από την «Top Gun» Ακαδημία, δεν έχει γίνει Πτέραρχος. Με τρεις δεκαετίες ενεργής δράσης σε Βοσνία, Ιράκ, Αφγανιστάν και δεκάδες παράσημα ανδρείας, δεν έχει γίνει Γερουσιαστής. Ο Maverick παραμένει πιλότος. Μένει στην έρημο της Καλιφόρνια, οδηγεί την ίδια Kawasaki GPZ 900 μηχανή, φοράει το ίδιο καφέ δερμάτινο μπουφάν με τα κεντημένα σήματα, τα ίδια ray ban pilot γυαλιά του. Σήμερα, εργάζεται για το κυβερνητικό πρόγραμμα που τεστάρει τα όρια κάθε νέας γενιάς αεροσκαφών: το στοίχημα είναι αν μπορούν να πετάξουν 10 φορές γρηγορότερα από την ταχύτητα του ήχου. Διαφορετικά, η αεροπορία είναι έτοιμη να τα αντικαταστήσει με drones.

Δεν βάζει κανείς στοίχημα με τον Maverick. Γιατί αν κάτι επίσης παραμένει είναι εξαιρετικά ταλαντούχος, πανέξυπνος και πεισματάρης. Ευτυχώς που η φιλία του με τον «Iceman», ο οποίος έχει γίνει Αρχηγός της Αεροπορίας, παραμένει δυνατή. Γιατί η (παραβατική) συμπεριφορά του θα τον είχε πετάξει εκτός σώματος, χρόνια τώρα...

Δεν υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που ένα sequel πετυχαινει μία ίση κόντρα με το αυθεντικό φιλμ -ειδικά αν η πρώτη ταινία έχει κατακτήσει πλέον το status του «all time classic»- και καταλήγει να κερδίζει στα σημεία. Ομως ο Κρουζ απαίτησε και απέκτησε την κινηματογραφική ομάδα που θα πιλοτάριζε με ευθύνη, συνέπεια και αυτοπεποίθηση το πρότζεκτ - ώστε όχι απλώς να το απογειώσει, αλλά να σπάσει τα όρια και των πιο τρελών προσδοκιών μας. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix εδώ

H ταινία προβάλλεται στο Cosmote Cinema 2 στις 18.00

top gun

«Top Gun» (1986) του Τόνι Σκοτ

Κι αν θέλετε μία νοσταλγική βόλτα στα παλιά, ή αν οι νεότεροι δεν έχετε δει πώς ξεκίνησαν όλα - πατήστε το play στο 80ς old-time-classic που took our breath away.

Ο Μάβερικ είναι ένας 23χρονος πιλότος που θέλει να αποφοιτήσει πρώτος από την «Τοπ Γκαν» Ακαδημία του αμερικανικού στρατού. Πολύ ταλαντούχος, αρκετά τσόγλανος και πεισματάρης, συνεχώς παρακούει τις εντολές των ανωτέρων του και κοντράρεται επικίνδυνα με τους συμφοιτητές του.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Netflix

Bros

«Bros» (2022) του Νίκολας Στόλερ

Επιτέλους! Μία καλογραμμένη, αστεία, τρυφερή, πανέξυπνη, ειλικρινής ρομαντική κομεντί.

Ο Μπίλι Αϊχνερ γράφει και πρωταγωνιστεί σε μία ιστορία δύο σύγχρονων αντρών, του Μπόμπι και του Ααρον, με γεμάτες ζωές (φίλοι, καριέρα, ενδιαφέροντα, πολιτική) αλλά οι διαπροσωπικές τους σχέσεις περιορίζονται σε one night stands και στα apps. Οταν όμως γνωρίζονται, αιφνιδιάζονται. Ερωτεύονται, κι αυτό είναι τρομακτικό - πρέπει να νικήσουν το συμπλεγματικό πρόβλημα που έχουν με τη δέσμευση. Θα τα καταφέρουν;

Η ταινία προβάλλεται στο Νοvacinema 1 στις 22.00

feathers

«Φτερά και Πούπουλα» (Feathers, 2021) του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Στην επαρχιακή Αίγυπτο ένας αυταρχικός και καταπιεστικός πατέρας έχει τρία μικρά αγόρια και μια σύζυγο, σιωπηλή, εργατική, αόρατη. Μόνο που, στα γενέθλια του ενός από τους γιους του, με προσκεκλημένη όλη τη γειτονιά και τον loser «αρχιμαφιόζο», ο τοπικός μάγος/entertainer, κατά λάθος, μεταμορφώνει τον πατέρα σε κότα! Τώρα, η σιωπηλή σύζυγος πρέπει να διερευνήσει τι, πραγματικά, έχει συμβεί, αλλά και ταυτόχρονα να φροντίσει τον εαυτό της, τα παιδιά της και... την κότα.

Πολυβραβευμένη ήδη (Μεγάλο Βραβείο στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών το 2021, αλλά και Βραβείο Ιρις Μειοψηφικής Παραγωγής της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2022, μια και αποτελεί ελληνική συμπαραγωγή της Heretic), η ταινία του Ομάρ Ελ Ζοχάιρι είναι ένα μεταποκαλυπτικό θρίλερ, φεμινιστικό μανιφέστο, κοινωνική σάτιρα, φαρσική κωμωδία; - τίποτε απ' αυτά κι όλ' αυτά μαζί! Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμη στο ERTFLIX

Identifying Features 607

«Χαρακτηριστικά Γνωρίσματα» (Identifying Features, 2020) της Φερνάντα Βαλαντέζ

Η Μαγκνταλένα και η γειτόνισσα της, Τσούγια ανησυχούν όταν οι έφηβοι γιοι τους δεν έχουν δώσει ούτε ένα σημάδι ζωής από τότε που έφυγαν από το Γκουαναχουάτο στο κεντρικό Μεξικό για να αναζητήσουν μια καλύτερη τύχη στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Τσούγια θα αναγνωρίσει το παιδί της σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ με πτώματα, η Μαγκνταλένα όμως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς απαντήσεις. Θα ξεκινήσει ένα ταξίδι στη γραμμή των συνόρων, αναζητώντας τη μοιραία διαδρομή του λεωφορείου στο οποίο επέβαιναν τα δύο αγόρια. Ο γιος της μπορεί να είναι ακόμη ζωντανός, αλλά δεν υπάρχει κανένας τρόπος να το μάθει παρά μόνο αν βρεθεί η ίδια στη στέπα που χωρίζει τους δύο «κόσμους», εκεί όπου ο μόνος νόμος είναι αυτός της ανομίας. Η γνωριμία της με τον Μιγκέλ, ένα μετανάστη που κάνει την αντίθετη διαδρομή - έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό προκειμένου να βρει τη μητέρα του, θα της δώσει δύναμη για να συνεχίσει.

Το φιλμ της Φερνάντα Βαλαντές που κέρδισε το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ του Σάντανς και τον Χρυσό Αλέξανδρο στο 60ό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, μια σπαρακτική ταινία... τρόμου για την αναζήτηση του καλού μέσα σε ένα κόσμο που έχει παραδοθεί εδώ και καιρό στο κακό. Διαβάστε την αναλυτική κριτική του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο CINOBO

aftersun

«Aftersun» (2022) της Σάρλοτ Γουέλς

Aftersun - για μετά τον ήλιο. Για να καταπραΰνεις το φλεγόμενο δέρμα, την ένταση της σκέψης, το θυμό. Τον ήλιο που όταν θέλει όλα τα φανερώνει, ή τα καλύπτει με τη θαμπάδα του και τ' αφήνει να σιγοβράζουν μέσα της.

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της περσινής χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Τελευταία ευκαιρία σήμερα για streaming στο viva.gr