Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


4 μαύρα κοστούμια

4 Μαύρα Κοστούμια του Ρένου Χαραλαμπίδη

Τέσσερις χρεοκοπημένοι νεκροθάφτες οργανώνουν μια «αρπαχτή», ώστε να κατορθώσουν να απαλλαγούν από το «προσωρινό» επάγγελμά τους. Με την προσδοκία μιας παχυλής αμοιβής, πραγματοποιούν την τελευταία επιθυμία ενός Έλληνα του εξωτερικού, που ζητά στη διαθήκη του να ταφεί σε χωριό της Βοιωτίας, αφού πρώτα το φέρετρό του μεταφερθεί πεζή μέχρι εκεί.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 2

Mr. Klein 607

Ο Κύριος Κλάιν (Mr. Klein) του Τζόζεφ Λόουζι

Ενας Γάλλος γιατρός μετρά και καταγράφει τα χαρακτηριστικά μιας σκουρόχρωμης γυναίκας. Η εξέταση γίνεται με μια κλινικότητα σκληρή, σχεδόν προσβλητική για το υποκείμενο, το οποίο υπομένει τα «ευρήματα» του γιατρού με ένα βλέμμα φόβου και περιφρόνησης μαζί. Ο γιατρός δεν έχει ακριβώς εντοπίσει τις εθνικές ρίζες της. «Είναι εβραϊκής καταγωγής, μπορεί αρμένικης, ίσως και αραβικής», καταλήγει, με τη νοσοκόμα δίπλα του να σημειώνει το πόρισμα. Είναι η πρώτη σκηνή του «Κυρίου Κλάιν», αυτή που αμέσως βάζει το πρώτο ζήτημα σε τούτο το σύνθετο αριστούργημα –το βιολογικό/φυλετικό.

Ο Τζόζεφ Λόουζι κεντά πάνω στο αγαπημένο του θέμα, της ταυτότητας, και ο Αλέν Ντελόν συνθέτει μια από τις καλύτερες ερμηνείες του σε ένα σταθερά επίκαιρο «θρίλερ». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.30 στην ΕΡΤ 3

ghost protocol

Επικίνδυνη Αποστολή - Πρωτόκολλο: Φάντασμα (Mission: Impossible - Ghost Protocol) του Μπραντ Μπερντ

Ο Ιθαν Χαντ το σκάει από μια φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Ρωσία. Με τη βοήθεια της ομάδας του εισχωρεί στο Κρεμλίνο προκειμένου να αποτρέψει την κλοπή επικίνδυνων πυρηνικών κεφαλών. Μόνο που όλα πηγαίνουν στραβά, ο Ρώσος μαφιόζος κλέβει το υλικό, το Κρεμλίνο καταστρέφεται σε έκρηξη που ερμηνεύεται ως τρομοκρατική ενέργεια, η IMF παύει τη λειτουργία της. Τώρα ο Ιθαν Χαντ βρίσκεται μόνος, χωρίς υποστήριξη ή τεχνικά μέσα, με τρεις συνεργάτες που δε γνωρίζει καλά και την ευθύνη να σώσει τον κόσμο και το πρόσωπο της οργάνωσής του.

Η μεγάλη διάρκεια και τα αργόσυρτα σημεία θα κουράσουν, αλλά το στιλ, το καστ, η δράση και το χιούμορ θα αποζημιώσουν τους θεατές, αν επιλέξουν να αποδεχτούν την αποστολή τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον Alpha

Film Stars Don’t Die in Liverpool

Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ (Film Stars Don’t Die in Liverpool) του Πολ Μακ Γκίγκαν

Πρόκειται για την ερωτική ιστορία ανάμεσα στην πάλαι ποτέ σέξι ντίβα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, Γκλόρια Γκρέιαμ, και τον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ, με τον οποίο γνωρίζονται το 1978 στο Λονδίνο, όπου εκείνη συμμετέχει σε μια θεατρική παράσταση, για να ζήσουν ένα σύντομο αλλά παθιασμένο ειδύλλιο.

Συγκινητική αλλά άτολμη και σχηματική εξιστόρηση της αληθινής ερωτικής ιστορίας ανάμεσα στην πάλαι ποτέ ντίβα του Χόλιγουντ Γκλόρια Γκρέιαμ και στον κατά πολύ νεότερό της, Βρετανό ηθοποιό Πίτερ Τέρνερ. Μια Ανέτ Μπένινγκ κι ένας Τζέιμι Μπελ δεν φέρνουν την άνοιξη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

beau is afraid

Ο Μπο Φοβάται (Beau is Afraid) του Αρι Αστερ

O Mπο φοβάται το στοματικό διάλυμα: αν το καταπιείς κατά λάθος, παθαίνεις καρκίνο; Ο Μπο φοβάται τα αυτοκίνητα: σίγουρα, περνώντας το δρόμο κάποιο θα τον χτυπήσει. Ο Μπο φοβάται τις ειδήσεις στην τηλεόραση: όλες οι καταστροφές απευθύνονται σ' αυτόν. Ο Μπο φοβάται τους γείτονές του στο παρακμιακό γκέτο όπου μένει: ψυχοπαθείς, αλκοολικοί, άστεγοι που, αν τους δώσει την ευκαιρία, θα μπουν σπίτι του να τον σκοτώσουν. Πάνω απ' όλους κι όλα, ο μεσήλικας πια Μπο φοβάται τη μητέρα του: από εκείνη, άλλωστε, ξεκινούν όλα. Οταν έρχεται η μέρα που πρέπει να ταξιδέψει στο πατρικό του για την ετήσια επίσκεψη, ο Μπο θα χτυπήσει κόκκινα. Κι έτσι θα ξεκινήσει μία σουρεαλιστική Οδύσσεια επιστροφής στη μήτρα του κακού - διασχίζοντας μία Αμερική εξίσου διαταραγμένη, παρανοϊκή και βαθιά άρρωστη.

Εχοντας κερδίσει κοινό και κριτικούς με συμβολικές, τολμηρές ιστορίες τρόμου, σαν τη «Διαδοχή» και το «Μεσοκαλόκαιρο», στην τρίτη του ταινία, μ' έναν συγκλονιστικό Χοακίν Φίνιξ να δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας, ο Αρι Αστερ θέλησε να εκτοξεύσει τον πήχη πέρα από κάθε όριο με το πιο φιλόδοξο, σουρεαλιστικό, επικών διαστάσεων, «horror-fantasia» όνειρό του - και εφιάλτη μας.

H ταινία προβάλλεται στις 22.45 στο Cosmote Cinema 1

undercover

Ερευνα Πάνω σε Ενα Κρατικό Σκάνδαλο (Enquête sur un scandale d'État) του Τιερί ντε Περετί

Στην καρδιά του Παρισιού, το τελωνείο κατάσχει επτά τόνους κάνναβης. Ενας πρώην μυστικός πράκτορας της Δίωξης ισχυρίζεται ότι μπορεί ν' αποδείξει την ύπαρξη ενός κρατικού καρτέλ, με επικεφαλής τον Ζακ Μπιγιάρ, έναν υψηλά ιστάμενο αξιωματικό τής αστυνομίας.

Αστυνομική ιστορία με αναγωγές στην τέχνη της αφήγησης, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που γίνονται συναρπαστική - αν και φλύαρη - κριτική σε ένα ολόκληρο σύστημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

ροζ βουνό

Ροζ Βουνό του Τόμας Κούνστλερ

Ιωάννινα, 1809. Ο Αλή Πασάς προσπαθεί να ευχαριστήσει τη νεαρή σύζυγό του, προσφέροντάς της κοσμήματα και δώρα. Το µόνο πράγμα, ωστόσο, που κάνει χαρούμενη τη Βασιλική, είναι τα ροζ λουλούδια που καλλιεργεί, ειδικά για αυτήν, ο ανθοκόμος της Αυλής.

H μικρού μήκους ταινία είναι διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

fingernails

Fingernails του Χρήστου Νίκου

Κεντρική ηρωίδα στο «Fingernails» είναι η Ανα, μια γοητευτική κοπέλα με εξωτερική συγκρότηση κι εσωτερική σύγκρουση. Με τον σύντροφό της, τον Ράιαν, θα ζήσουν για πάντα μαζί ευτυχισμένοι και δεν θα χωρίσουν ποτέ: αυτό τούς επιβεβαιώνει το τεστ «νέας» τεχνολογίας που καθορίζει την πορεία των ζευγαριών, παίρνοντας από τον καθένα και την καθεμιά ένα νύχι, βάζοντάς τα μαζί σε μια «τεχνολογική συσκευή», μεταξύ VCR και φούρνου μικροκυμάτων και συμπεραίνοντας εάν το ζευγάρι έχει τύχη, ή πρέπει να χωρίσει αμέσως. Μάλιστα, στον κόσμο της ταινίας λειτουργούν κι ειδικά «φροντιστήρια προετοιμασίας» για επιτυχία στο τεστ: σ' ένα τέτοιο πιάνει δουλειά η Ανα και η επαφή της με τη διαδικασία και με άλλα ζευγάρια εντείνει το στρες της, τις αμφιβολίες της για το εάν ο Ράιαν είναι, πράγματι, ο άνθρωπός της. Τις αμφιβολίες της, επίσης, εντείνει η γνωριμία της με τον προϊστάμενό της, τον Αμίρ, ο οποίος είναι εξίσου μη-σίγουρος για τη δική του ερωτική σχέση.

Μετά τα «Μήλα», η πρώτη αγγλόφωνη ταινία του Χρήστου Νίκου, με ζηλευτό καστ, παραγωγό την Κέιτ Μπλάνσετ, πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Τορόντο και διανομέα την Apple. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Apple TV+