Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι την Κυριακή, 11 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


σελήνη, 66 ερωτήσεις 607

Σελήνη, 66 Ερωτήσεις της Ζακλίν Λέντζου

Η Αρτεμις, η ηρωίδα της ταινίας, επιστρέφει από το Παρίσι πίσω στο πατρικό της σπίτι μετά από χρόνια απουσίας, καθώς μια σοβαρή ασθένεια χτυπά τον πατέρα της, Πάρι, και η φροντίδα της τουλάχιστον μέχρι να οργανωθεί καλύτερα η καθημερινότητά του, είναι απολύτως απαραίτητη. Είναι καλοκαίρι και η μητέρα της, χωρισμένη χρόνια, φεύγει για διακοπές με τον σύντροφό της και δεν μπορεί, ούτε είναι διατεθειμένη να βοηθήσει. Ο Πάρις είναι για εκείνη ο αυστηρός απόμακρος γονιός των παιδικών της χρόνων, και την ίδια στιγμή ένας τσακισμένος, αβοήθητος άντρας που την έχει ανάγκη. Κυρίως όμως είναι ένα αίνιγμα που η ενήλικη πλέον Αρτεμις θα δοκιμάσει να λύσει, ακόμη κι αν τα στοιχεία για την αποκρυπτογράφησή του, θα πέσουν στα χέρια της εντελώς τυχαία.

To μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Ζακλίν Λέντζου. Παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα Encounters της Berlinale 2021, Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Ρέικιαβικ, Βραβεία ερμηνείας για τη Σοφία Κόκκαλη σε Μόντρεαλ και Θεσσαλονίκη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.00 στην ΕΡΤ 2

The Mummy 1999 607

Η Μούμια (The Mummy) του Στίβεν Σόμερς

Στη Θήβαι της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α. Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει τη σχέση, ο Ιμχοτέπ και Ανάκ-Σου-Ναμόν τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί. Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην πόλη των νεκρών, για το τελετουργικό της ανάστασης αλλά τους σταματάνε οι σωματοφύλακες του Φαραώ. Οι ιερείς του Ιμχοτέπ σκοτώνονται ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα δηλαδή μουμιοποιείται ζωντανός ως εκ τούτου τον τοποθετούν σε μια σαρκοφάγο και την σφραγίζουν ερμητικά. Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του, αλλά των ελευθερώνουν κατά λάθος και μετά θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στον ΑΝΤ1

The Current War

Η Μάχη της Επικράτησης (The Current War) του Αλφόνσο Γκομέζ - Ρεγιόν

Βασισμένη στα αληθινά γεγονότα, αυτή είναι η ιστορία της θρυλικής διαμάχης του εφευρέτη Τόμας Εντισον και του επιχειρηματία Τζορτζ Γουέστινγκχαουζ (με την κομβική παρεμβολή και του Νίκολα Τέσλα) για το ποιος εφηύρε το φως - ή, πιο σωστά, την πατέντα της ηλεκτροδότησης στα τέλη του 19ου αιώνα. Ο Εντιστον ήταν πιουρίστας, επιστήμονας κι ασυμβίβαστος και βρήκε τον τρόπο να παρέχει συνεχές ρεύμα (ασφαλές, αλλά ακριβό). Ο Γουέστινγκχαουζ ανταγωνιστκός, επίμονος, έξυπνος μπήκε στη μάχη προτείνοντας το φθηνότερο εναλλασσόμενο. Και οι δύο ευφυείς οραματιστές, αλλά μπροστά στον ανταγωνισμό, και οι δύο αδίστακτοι. Ποιος κέρδισε και με τι τίμημα;

Είναι άξιο απορίας γιατί μια τόσο ενδιαφέρουσα αληθινή ιστορία, λουσμένη από το φως τόσο λαμπερών πρωταγωνιστών, καταλήγει ως ένα δράμα εποχής χαμηλής τάσης που δεν μετασχηματίζεται ποτέ σε κάτι συναρπαστικό. Διαβάστε εδώ την γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στη 22.00 στο Open

tolkien main

Tolkien του Ντόμε Καρουκόσκι

Το σενάριο της ταινίας, ποτ υπογράφουν οι Ντέιβιντ Γκλίσον και Στίβεν Μπέρσφορντ, επικεντρώνεται στους έρωτες, τις φιλίες και την καλλιτεχνική έμπνευση του νεαρού συγγραφέα, το οποίο ερμηνεύει ο Νίκολας Χουλτ λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και την γνωριμία με την γυναίκα του Ιντιθ, την οποία ερμηνεύει η Λίλι Κόλινς.

H ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

made in italy 607

Made in Italy» του Τζέιμς Ντ'Αρσι

Μια ρομαντική δραμεντί της οποίας ο κεντρικός άξονας στρέφεται κυρίως γύρω από τη σχέση μεταξύ ενός πατέρα, του Ρόμπερτ, ζωγράφου που έχει αποσυρθεί και του γιου του, του Τζακ, ο οποίος δεν μπορεί να δεχτεί με τίποτα τον πρόσφατο χωρισμό του, καθώς είναι συν-ιδιοκτήτης με την πρώην του μιας γκαλερί στο κέντρο του Λονδίνου. H σχέση των δύο αντρών, όμως, μοιάζει να είναι το ίδιο ετοιμόρροπη με το, εδώ και αρκετά χρόνια εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο, εξοχικό τους στην Τοσκάνη, το οποίο πηγαίνουν να ανακαινίσουν, με σκοπό να το πουλήσουν.

Ο ηθοποιός Τζέιμς Ντ’Aρσι κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο ταξιδεύοντάς μας στην Τοσκάνη για να αφηγηθεί μία ιστορία αγάπης, απώλειας και ενηλικίωσης. Με (πραγματικούς) πατέρα και γιο τον Λίαμ Νίσον και τον Μάικλ Ρίτσαρντσον και έμφαση στην... Τοσκάνη. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.30 στο Open

The Day the Earth Caught Fire

Οταν η Γη Πήρε Φωτιά (The Day the Earth Caught Fire) του Βαλ Γκεστ

Μέσα στα έρημα γραφεία της εφημερίδας στην οποία δουλεύει, ο Πίτερ Στένινγκ γράφει το σημαντικότερο άρθρο του: «Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν ο πλανήτης μας σώθηκε ή του απομένουν μόνο λίγες βδομάδες ζωής;» Τρεις μήνες νωρίτερα, από μια διαβολική σύμπτωση, οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι πυροδότησαν σχεδόν ταυτόχρονα δυο ισχυρές πυρηνικές βόμβες σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα να μετατοπίσουν τον άξονά του και να επηρεάσουν την τροχιά του. Από εκεί και ύστερα, η Γη πλησιάζει όλο και πιο κοντά στον ήλιο και κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν οι προσπάθειες των υπερδυνάμεων να την επαναφέρουν στην αρχική της τροχιά θα στεφθούν με επιτυχία.

H ταινία προβάλλεται στις 19.00 στην ΕΡΤ 3

aftersun

Aftersun της Σάρλοτ Γουέλς

Η Σόφι έχει μόλις γίνει 11. Ο μπαμπάς της, ο Κέιλεμ, σε λίγες μέρες θα γίνει 130. Τουλάχιστον έτσι λέει εκείνη, όταν τον πειράζει, στα home movies που τραβούν στο τυποποιημένο δωμάτιό τους, στο all inclusive ξενοδοχείο στα τουρκικά παράλια, όπου πηγαίνουν, οι δυο τους, για μια εβδομάδα διακοπών, αμέσως μετά το διαζύγιο των γονιών της. Αυτή είναι η Σόφι του 2000 - χαριτωμένη, ολοζώντανη, ένα παιδί που προσπαθεί να καταλάβει και ν' αγαπήσει αλλά απορεί, πληγώνεται, σοκάρεται όταν υποψιάζεται ότι ο μπαμπάς της δυσκολεύεται να είναι μπαμπάς της, να ενηλικιωθεί. Η Σόφι σήμερα, είκοσι χρόνια αργότερα, επιστρέφει με την (παραπλανητική, πάντα), μνήμη της σ' εκείνες τις μέρες, στο ψηφιδωτό από εικόνες και φράσεις, σε αλλεπάλληλα flash backs σε αποσπασματικές στιγμές τρυφερότητας, αδεξιότητας, μοναξιάς, στιγμές που καθόρισαν, τελικά, με διαφορετικό τρόπο, την πορεία και των δυο τους.

Το ντεμπούτο της Σάρλοτ Γουελς που ξεχώρισε ως μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία είναι διαθέσιμη στο viva.gr