Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Ιουνίου

στα 10

Aν μείνετε μέσα απόψε, το Flix σας προτείνει τις καλύτερες ταινίες, διαθέσιμες σε τηλεόραση και πλατφόρμες.

Τι βλέπουμε στο σπίτι το Σάββατο, 17 Ιουνίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Labyrinth of Silence 607

Ο Λαβύρινθος της Σιωπής (Im Labyrinth des Schweigens) του Τζούλιο Ρικιαρέλι

Γερμανία, 1958. Εχουν περάσει μόλις 13 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, αλλά κανείς Γερμανός δεν μοιάζει να γνωρίζει τι ήταν το Αουσβιτς. Οι 6.500 στρατιώτες των S.S. έχουν επιστρέψει αβίαστα σε μία καθημερινότητα που τους θέλει δασκάλους, δικηγόρους, γιατρούς, εργάτες, μπακάληδες. Γείτονες και πατέρες. Οι νεότεροι κοιτούν μόνο μπροστά. Οι μεγαλύτεροι δεν κοιτούν, χώνουν το κεφάλι στην άμμο. Κι όμως, η δίκη της Νυρεμβέργης έχει συμβεί (αλλά από τους Συμμάχους, όχι τη Γερμανική δικαιοσύνη), το «Ημερολόγιο της Αννα Φρανκ» έχει δημοσιευτεί, 60.000 επιζήσαντες αναπνέουν κι εκπνέουν αβάσταχτες μνήμες. Η αλήθεια όμως είναι πολύ επώδυνη και αγγίζει κάθε σπίτι, κάθε οικογένεια, κάθε γειτονιά. Για αυτό και η συλλογική συνείδηση επιλέγει να χάνεται σε λαβύρινθους του ψέμματος. Ενας νεαρός, άμεμπτος και φιλόδοξος δημόσιος κατήγορος αφυπνίζεται από έναν μάχιμο δημοσιογράφο και βασιζόμενοι σε μαρτυρίες επιζώντων του Ολοκαυτώματος θα ξεκινήσουν μία αποστολή κάθαρσης που θα οδηγήσει στην Υπόθεση Αουσβιτς και τις δίκες της Φρανκφούρτης του 1963.

Ιστορικό δράμα εποχής που μας επιστρέφει στην υποκρισία της μεταπολεμικής Γερμανίας. Καλές προθέσεις, αλλά καλλιγραφικό, ακαδημαϊκό, διδακτικό σινεμά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Jurassic World Fallen Kindgom

Jurassic World: Το Βασίλειο Επεσε (Jurassic World: Fallen Kingdom) του Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα

Eχουν περάσει τρία χρόνια αφότου το θεματικό πάρκο του Jurassic World καταστράφηκε από τους δεινοσαύρους που το έσκασαν από τα κλουβιά τους, σπέρνοντας τον τρόμο. Η νήσος Νούμπλαρ έχει τώρα εγκαταλειφθεί από τους ανθρώπους, ενώ οι εναπομείναντες δεινόσαυροι τρέφονται με ό,τι υπάρχει στη ζούγκλα. Oταν το ανενεργό ηφαίστειο του νησιού αρχίζει να ξυπνά, ο Oουεν και η Κλερ ηγούνται μιας προσπάθειας να διασώσουν τους εναπομείναντες δεινοσαύρους από το επερχόμενο καταστροφικό συμβάν. Ο Oουεν θέλει να βρει την Μπλε, την επικεφαλής ράπτορα, που ακόμα αγνοείται στην άγρια φύση, και η Κλερ έχοντας αποκτήσει σεβασμό για αυτά τα πλάσματα, βάζει σκοπό της ζωής της να τα σώσει. Φτάνοντας στο νησί κι ενώ η λάβα αρχίζει να ξεχύνεται, η σταυροφορία διάσωσης αποκαλύπτεται πως συνιστά μια συνωμοσία που απειλεί να οδηγήσει τον πλανήτη μας πίσω στους προϊστορικούς χρόνους.

Ο Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα («The Impossible», «7 Λεπτά μετά τα Μεσάνυχτα») συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε ο Κόλιν Τρέβοροου, σε ένα χορταστικό blockbuster που μοιράζεται με αξιοθαύμαστη αίσθηση δικαιοσύνης ανάμεσα στο entertainment και το καλλιτεχνικό όραμα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.50 στο Star

The Mummy 1999 607

Η Μούμια (The Mummy) του Στίβεν Σόμερς

Στη Θήβαι της Αίγυπτου το 1290 π.Χ., ο αρχιερέας Ιμχοτέπ έχει μια ερωτική σχέση με την Ανάκ-Σου-Ναμόν, την ερωμένη του Φαραώ Σέτι Α. Όταν ο Φαραώ ανακαλύπτει τη σχέση, ο Ιμχοτέπ και Ανάκ-Σου-Ναμόν τον δολοφονούν. Ο Ιμχοτέπ φεύγει, ενώ η Ανάκ-Σου-Ναμόν αυτοκτονεί. Ο Ιμχοτέπ και οι ιερείς του κλέβουν το πτώμα της και το πηγαίνουν στην πόλη των νεκρών, για το τελετουργικό της ανάστασης αλλά τους σταματάνε οι σωματοφύλακες του Φαραώ. Οι ιερείς του Ιμχοτέπ σκοτώνονται ενώ ο ίδιος ο Ιμχοτέπ καταδικάστηκε να υποστεί τη χειρότερη αιγυπτιακή κατάρα δηλαδή μουμιοποιείται ζωντανός ως εκ τούτου τον τοποθετούν σε μια σαρκοφάγο και την σφραγίζουν ερμητικά. Τρεις χιλιάδες χρόνια αργότερα, μια ομάδα Αμερικανών ανακαλύπτει τον τάφο του, αλλά των ελευθερώνουν κατά λάθος και μετά θα προσπαθήσουν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.15 στον ΑΝΤ1

Harry Potter and the Sorcerer's Stone 607

Ο Χάρι Πότερ Και Η Φιλοσοφική Λίθος (Harry Potter And The Philosopher's Stone) του Κρις Κολόμπους

Την ημέρα των 11ων γενεθλίων του, ο Χάρι Πότερ, ένα συνεσταλμένο ορφανό παιδί, που ζει με τον άκαρδο θείο του και τη δεσποτική θεία του, δέχεται την επίσκεψη του Χάγκριντ, ενός καλόκαρδου... γίγαντα, που τον πληροφορεί πως στην πραγματικότητα οι γονείς του ήταν πανίσχυροι μάγοι! Έτσι, ο Χάρι γίνεται δεκτός στους κόλπους του Χόγκουορτς, μιας σχολής εκπαίδευσης μάγων, που βρίσκεται κάπου στα σύνορα μεταξύ πραγματικότητας και φαντασίας. Εκεί, θα αποκτήσει καινούριους φίλους, θα μάθει να χειρίζεται τις υπερφυσικές δυνάμεις του με τόλμη αλλά και σύνεση ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να λύσει το μυστήριο, σχετικά με το θάνατο των γονιών του.

Η ταινία προβάλλεται στις 01.30 στο Star

legally blonde 607

Η Εκδίκηση της Ξανθιάς (Legally Blonde) του Ρόμπερτ Λούκετιτς

Η Ελ, μια φαινομενικά ελαφρόμυαλη ξανθιά, βάζει πείσμα να περάσει στην Νομική του Χάρβαρντ όταν ο αγαπημένος της, ο οποίος έχει πολιτικές φιλοδοξίες, την παρατά γιατί θεωρεί ότι δεν του ταιριάζει μια σύζυγος χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Παρά τις αντίξοες συνθήκες και την αρχική εχθρότητα των συμφοιτητών της, η Ελ καταφέρνει να εντυπωσιάσει με την εξυπνάδα της και με τους ευγενικούς της τρόπους!

Η κλασική πλέον κωμωδία του Ρόμπερτ Λούκετιτς από το 2001 με την αξεπέραστη ερμηνεία της Ρις Γουίδερσπουν. Κάθε φορά που τη βλέπεις παραμένει το ίδιο απολαυστικά απενοχοποιημένη.

Η ταινία προβάλλεται στις 20.00 στο Open

you're next

Είσαι ο Επόμενος (You're Next) του Ανταμ Γουίνγκαρντ

Οταν μια συμμορία μασκοφόρων δολοφόνων εισβάλλει οπλισμένη με τσεκούρια στο reunion της οικογένειας Ντέιβισον, τα ατυχή θύματα δείχνουν να μην έχουν καμία ελπίδα επιβίωσης… Μέχρι τη στιγμή που ένας εντελώς «περίεργος», επισκέπτης της οικογένειας αποδεικνύεται ο πιο ταλαντούχος δολοφόνος όλων και δεν αργεί να ανατρέψει την κατάσταση...

Θρίλερ εισβολής σε απομονωμένη έπαυλη που ξέρει πως να χειριστεί τους κανόνες του τρόμου, ανανεώνοντας τους στην πορεία και βάζοντας το δικό του στίγμα στο είδος. Προορισμένο να γίνει «κλασσικό». Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Open

scream

Scream των Ματ Μπετινέλι-Ολπιν και Τάιλερ Γκίλετ

25 χρόνια μετά τους αλλεπάλληλους βάναυσους φόνους που σόκαραν το φιλήσυχο Γούντσμπορο, ένας καινούργιος δολοφόνος βάζει ξανά την μάσκα του Ghostface και αρχίζει να ακολουθεί μία παρέα εφήβων, για να επαναφέρει μυστικά από το θανατηφόρο παρελθόν της πόλης.

Επιστροφή στο... «Scream» με ένα ρίκουελ που ξέρει να αυτοσαρκάζεται όπως θα άρεσε και στον Γουές Κρέιβεν. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 23.50 στο Cosmote Cinema 2

the full monty

Αντρες Με Τα Ολα Τους (The Full Monty)

Τοποθετημένη χρονικά 25 χρόνια μετά από την πρωτότυπη Βρετανική ταινία, που σημείωσε τεράστια επιτυχία, η νέα σειρά 8 ωριαίων επεισοδίων, ακολουθεί την ίδια παρέα αδελφικών φίλων, στη μετα-βιομηχανική πόλη του Σέφιλντ, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με το υπό κατάρρευση εθνικό σύστημα υγείας, εκπαίδευσης και επαγγελματικής απασχόλησης. Η νέα σειρά, θα αποκαλύψει τι συνέβη στην παρέα, όταν έβαλαν ξανά τα ρούχα τους, για να εξερευνήσουν τις πιο φωτεινές, ανόητες και απελπισμένες στιγμές της ζωής τους. Ακόμη, θα αναδείξει πώς ο έντονα αστείος κόσμος αυτών των ηρώων της εργατικής τάξης, που εξακολουθούν να κατοικούν στο Σέφιλντ, έχει αλλάξει μέσα στις δεκαετίες που μεσολάβησαν.

Ολα τα επεισόδια διαθέσιμα στο Disney+