Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


Colette 607

Colette του Γουός Γουέστμορλαντ

Συγγραφέας, μίμος, ηθοποιός, δημοσιογράφος, επαναστάτρια, πρωτοπόρος φεμινίστρια, αμφισεξουαλική: μέχρι τα 81 της χρόνια, η Κολέτ έζησε μια ζωή τόσο γεμάτη, απρόβλεπτη, συναρπαστική κι ενίοτε σκανδαλώδη, που είναι να απορείς που κανείς μέχρι τώρα δεν είχε σκεφτεί να την κάνει ταινία. Αυτή την παράλειψη έρχεται να διορθώσει το «Colette» του Γουός Γουεστμόρλαντ, με την Κίρα Νάιτλι στον ομώνυμο ρόλο. Και μολονότι ακολουθεί τον σίγουρο και υπερβολικά άτολμο δρόμο μιας συμβατικής κινηματογραφικής βιογραφίας, καταφέρνει να αιχμαλωτίσει μια μικρή έστω αίσθηση της αντισυμβατικής ηρωίδας του.

Η Κίρα Νάιτλι υποδύεται τη θρυλική Κολέτ σε μία άτολμη αλλά αξιοπρεπή βιογραφία που προσεγγίζει με ανάλαφρο τρόπο τα πρώτα βήματα της συγγραφέα που έγινε σύμβολο της γυναικείας χειραφέτησης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.00 στην ΕΡΤ 2

syriana

Syriana του Στίβεν Γκάγκαν

Εταιρίες παραγωγής πετρελαίου, πραγματικοί πολυεθνικοί κολοσσοί, επιχειρούν να επικρατήσουν στο νευραλγικό χώρο της Μέσης Ανατολής. Αμερικανική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες της χώρας διαμορφώνουν ισορροπίες κατάλληλες προκειμένου να εξασφαλίσουν την κύρια πρόσβαση στη περιοχή. Οι μυστικές υπηρεσίες συνδράμουν προς αυτή την κατεύθυνση στέλνοντας στρατευμένους, αναλώσιμους πράκτορες για να φέρουν σε πέρας διάφορες αποστολές στο όνομα της ασφάλειας και της ευημερίας των Η.Π.Α. Από την άλλη μεριά ένας οραματιστής πρίγκιπας του Περσικού Κόλπου προσπαθεί να προωθήσει τα συμφέροντα της πατρίδας του, απαλλαγμένος, όσο μπορεί, από ξένες επιρροές και προσταγές. Οι πολιτικές εξελίξεις όμως στη περιοχή καθίστανται περίπλοκες. Την ίδια στιγμή οι όποιες εξελίξεις στη βιομηχανία πετρελαίου επηρεάζουν τις ζωές των εργατών, που από τη μια στιγμή στην άλλη, αλλάζουν δραματικά.

H ταινία προβάλλεται στις 02.30 στο Star

μάγισσα

Η Μάγισσα

Μάνη, 1817. Η Θεοφανώ είναι υπηρέτρια σε ένα από τα σπιτικά δύο οικογενειών, των Λασκαραίων και των Γερακάρηδων, που συμφιλιώθηκαν μετά από μακρά βεντέτα για χάρη του κοινού επαναστατικού αγώνα. Πάντρεψαν τα παιδιά τους και απέκτησαν ένα εγγόνι. Λίγες μέρες μετά τη γέννησή του, όμως, το βρέφος εξαφανίζεται. Σε ένα φρικιαστικό της όραμα, η υπηρέτρια της μητέρας βλέπει το μωρό πνιγμένο στο ποτάμι. Οι φαμίλιες σπεύδουν, το βρίσκουν όντως νεκρό, και οι υποψίες πέφτουν, φυσικά, στο πρόσωπο της κοπέλας με το σκοτεινό χάρισμα. Πρωταγωνίστρια η Ελλη Τρίγγου και γύρω της οι Αναστάσιος Ροϊλός, Νίκος Ψαρράς, Τάσος Νούσιας, Κατερίνα Λέχου, Γιώργος Γάλλος, Μαρκέλλα Γιαννάτου, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Θέμις Μπαζάκα.

Το βαρύ πυροβολικό της φετινής τηλεοπτικής σεζόν ρίχνει στο ψαχνό… και (σχεδόν) όποιον πάρει ο Χάρος. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η σειρά προβάλλεται στις 21.00 στον ΑΝΤ1

The November Man

O Ανθρωπος του Νοέμβρη (The November Man) του Ρότζερ Ντόναλτσον

Οταν περνά ο παγωμένος Νοέμβρης, δεν αφήνει τίποτα ζωντανό πίσω του. Το πιάσαμε; Αυτός είναι ο «November Man» του Πιρς Μπρόσναν, κατά κόσμον Πίτερ Ντέβερο, ο πιο ικανός και πολυμήχανος πάλαι ποτέ πράκτορας της CIA, ο οποίος τώρα βάζει κατά μέρος τη σύνταξη για να ξαναμπεί στη δράση, σε μια υπόθεση που τον αφορά προσωπικά και τον θέτει αντιμέτωπο με τον τέως μαθητή του, την ίδια τη CIA κι ολόκληρη τη (πολύ πολύ κακιά) Ρωσία, από τη μαφία μέχρι τον επόμενο Πρόεδρο.

Από την «Κορυφή του Δάντη» στο... Μαυροβούνιο, μεταξύ Τζέιμς Μποντ και Τζέισον Στέιθαμ, ο Πιρς Μπρόσναν κρατά το ενδιαφέρον και το σεξ απίλ σε μια απλοϊκή, παλιομοδίτικιη περιπέτεια. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 00.15 στον Alpha

Dawn of the Planet of the Apes 607

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή (Dawn of the Planet of the Apes) του Ματ Ριβς

Μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Σίζαρ, η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί, εξαιτίας της φονικής γρίπης των πιθηκοϊδών, αποτέλεσμα φυσικά των γενετικών πειραμάτων που έδωσαν και στον Σίζαρ την εξελιγμένη του ταυτότητα. Εκείνος είναι πια ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, διοικώντας την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Οταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα.

Ο σκηνοθέτης του «Cloverfield» εγκαθίσταται στο στρατόπεδο των πιθήκων σ' ένα θεαματικό, σκοτεινό, απολαυστικό σίκουελ, το καλύτερο του franchise ως τώρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία προβάλλεται στις 22.20 στον ΣΚΑΪ

ENOMENA

Enomena της Φαίδρας Βόκαλη

Σε μια εκδρομή στο ενυδρείο, δύο έφηβα παιδιά, που πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο, αλλά έρχονται από διαφορετικούς κόσμους, θα ανακαλύψουν ότι αυτά που τα ενώνουν είναι περισσότερα από όσα τα χωρίζουν.

H μικρού μήκους ταινία είναι η διαθέσιμη στο ΕΡΤFlix

annette 607

Annette του Λεός Καράξ

Αυτή είναι η ιστορία του Χένρι ΜακΧένρι, ενός εριστικού, διανοούμενου, ανερχόμενου stand-up performer, υποβλητικού, κυνικού, οριακά επιθετικού, μιας σύγχρονης εικόνας του γοητευτικού, πολυπρισματικού «κακού». Και της Αν Ντεφρανού, μιας διάσημης σοπράνο, πανέμορφης, γαλήνιας, διαχρονικά θεϊκής. Οι δυο τους ερωτεύονται με πάθος, κάνουν ένα κοριτσάκι, την Ανέτ (η οποία, χωρίς εξήγηση αλλά και με εκπληκτική εξήγηση, είναι μια ξύλινη μαριονέτα) και καθώς τα οικογενειακά βάρη μεγαλώνουν και η φήμη των δυο τραβά αντίθετες κατευθύνσεις, εκείνης προς τον ουρανό, εκείνου προς την κόλαση, η σχέση τους αρχίζει ν’ αποσυντίθεται.

Το μιούζικαλ του Λεός Καράξ και των The Sparks, ένα τραγικό love story, ένα παράδοξο, μαγευτικό έπος για την αγάπη, το μίσος, τη διασημότητα και το femicide. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix

H ταινία είναι διαθέσιμή για ενοικίαση στο Videorama

no one will save you

Καμία Σωτηρία (No One Will Save You) του Μπράιαν Ντάφιλντ

Στη ταινία γνωρίζουμε την Μπριν, μια ταλαντούχα νέα γυναίκα που έχει αποξενωθεί από την κοινότητά της. Μόνη, αλλά γεμάτη, ελπίδα, βρίσκει παρηγοριά στο σπίτι όπου μεγάλωσε, ως την στιγμή που ξυπνάει από τους παράξενους ήχους απόκοσμων εισβολέων. Ακολουθεί μια αναμέτρηση γεμάτη δράση, μεταξύ της Μπριν και των εξωγήινων όντων που απειλούν το μέλλον της, ενώ ταυτόχρονα την αναγκάζουν να αντιμετωπίσει και το ίδιο της το παρελθόν.

Χωρίς ούτε μια λέξη, να μια από τις ταινίες τρόμου της χρονιάς που αξίζει να ακουστεί δυνατά. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+