Flix at home

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 22 Απριλίου

στα 10

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.

Τι βλέπουμε στο σπίτι τη Δευτέρα, 22 Απριλίου

Η ομάδα του Flix επιλέγει για εσάς ό,τι πιο ενδιαφέρον μπορεί να βρεθεί σε τηλεόραση, πλατφόρμες και φεστιβάλ.


david bowie

Ντέιβιντ Μπόουι: Κατακτώντας τη Φήμη (David Bowie: Finding Fame) του Φράνσις Γουέιτλι

Ένα ντοκιμαντέρ που καταγράφει τα πρώτα βήματα του Ντέιβιντ Μπόουι, από τα τέλη της δεκαετίας του '60 μέχρι το 1973, μέσα από πρωτότυπο αρχειακό υλικό και συνεντεύξεις από τους πρώτους συνεργάτες του μεγάλου μουσικού.

Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 23.00 στο Κανάλι της Βουλής

Ωρες Κοινής Ησυχίας

Ωρες Κοινής Ησυχίας της Κατερίνας Ευαγγελάκου

Καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης. Η γειτονιά ηρεμεί, έως ότου ο συναγερμός ενός αυτοκινήτου αρχίζει να χτυπά ασταμάτητα. Σε μια κλασική αστική πολυκατοικία του κέντρου, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών κοινής ησυχίας, η ανησυχία φουντώνει.

Πέντε καθημερινές ιστορίες, συνδεδεμένες με έναν, καταρχήν, αθέατο κρίκο, μπερδεύονται σε ένα αξεδιάλυτο κουβάρι παθών και λαθών.

Η ταινία προβάλλεται στις 02.00 στο Star

space cowboys

Space Cowboys του Κλιντ Ιστγουντ

Τέσσερις βετεράνοι πιλότοι πειραματικών αεροπλάνων της δεκαετίας του '60, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να γίνουν οι πρώτοι αστροναύτες το 1958, καλούνται τώρα να ξαναφορέσουν τις στολές τους για να εκτελέσουν μια τελευταία επικίνδυνη αποστολή: να κατευθυνθούν στο διάστημα για να επισκευάσουν έναν παλαιάς τεχνολογίας δορυφόρο πριν αυτός πέσει στη Γη.

H ταινία προβάλλεται στις 00.00 στο Open

cast away

Ο Ναυαγός (Cast Away) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Ο Τσακ Νόλαντ εργάζεται ως μηχανικός συστημάτων στην εταιρία FedEx και ζει με την οικογένειά του μια εντελώς συνηθισμένη ζωή. Ομως ένα μοιραίο αεροπορικό ταξίδι θ' αλλάξει τα πάντα. Το αεροπλάνο με το οποίο ταξιδεύει παθαίνει βλάβη και συντρίβεται στον ωκεανό. Ο Τσακ βρίσκεται ξαφνικά ναυαγός σε ένα έρημο νησί - ο αγώνας του για επιβίωση έχει μόλις αρχίσει... Ο Τομ Χανκς στο ρόλο που του έφερε, το 2001, την τελευταία του υποψηφιότητα για Οσκαρ, μέχρι το «A Beautiful Day in the Neighborhood», μια δεκαετία αργότερα.

Η ταινία προβάλλεται στις 14.45 στο Cosmote Cinema 1

The Touch 607

Η Επαφή (The Touch) του Ινγκμαρ Μπέργκμαν

Στο νοσοκομείο μιας μικρής σουηδικής πόλης εκτυλίσσεται ένα δράμα (και θ' ακολουθήσει ένα ακόμα μεγαλύτερο). Ο Ντέιβιντ, ένας Αμερικανός αρχαιολόγος που βρίσκεται στην περιοχή για να μελετήσει μια (φυσικά) εκκλησία μ' ένα σημαντικό άγαλμα της Παναγίας, νοσηλεύεται. Εκεί θα γνωρίσει την Κάριν που πενθεί τη μητέρα της που μόλις έχασε - θα την ερωτευτεί κεραυνοβόλα. Η Κάριν είναι παντρεμένη με τον Αντρέας, γιατρό στην κλινική και πατέρα των παιδιών της. Ο Ντέιβιντ θα γίνει φίλος με τον Αντρέας, θα γίνει παθιασμένος εραστής της Κάριν. Η επαφή τους, το πάθος τους, θ' αλλάξει και θα αλλοιώσει μια ζωή που έμοιαζε τόσο ασφαλής και τόσο τετριμμένη.

H μοναδική αγγλόφωνη ταινία του Ινγκμαρ Μπέργκμαν, θα μπορούσες να πεις μια ωδή στον... Κασαβέτη! Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη για ενοικίαση στο Videorama

spaceman

Spaceman του Γιόχαν Ρενκ

Εξι μήνες σε μια μοναχική ερευνητική αποστολή στην άκρη του ηλιακού συστήματος, ένας αστροναύτης, ο Γιακούμπ, συνειδητοποιεί ότι η σύζυγός του μπορεί να μην τον περιμένει όταν επιστρέψει στη Γη. Απελπισμένος να διορθώσει τα πράγματα με την σύζυγό του Λένκα τον βοηθάει ένα μυστηριώδες πλάσμα από την αρχή των πάντων, το οποίο που βρίσκει κρυμμένο στα έγκατα του πλοίου του. Ο Χάνους συνεργάζεται με τον Γιακούμπ για να καταλάβει τι πήγε στραβά πριν είναι πολύ αργά.

Ατμοσφαιρική θλίψη και αχρείαστη μελαγχολία στο διάστημα με τον Ανταμ Σάντλερ και μια αράχνη με τη φωνή του Πολ Ντέινο. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Netflix

poor things

Poor Things του Γιώργου Λάνθιμου

Το «Poor Things» μεταφέρει στην οθόνη το σατιρικό μυθιστόρημα του Σκοτσέζου Αλισντερ Γκρέι που κυκλοφόρησε το 1992 (στα ελληνικά έχει αποδοθεί ως «Χαμένα Κορμιά» και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη). Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το τέρας με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, έγκυος ούσα, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από τον βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός αλλά ιδιοφυής επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της, ωστόσο, το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του ανατρέψει ο Δρ. Αρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που φθονεί τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, ωστόσο, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

Ο Γιώργος Λάνθιμος προχωρά με άλματα στην περιοχή των μεγαλύτερων δημιουργών της εποχής μας, με μια ακόμη αριστουργηματική, αψεγάδιαστη ταινία. Χρυσός Λέοντας στο 80ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Disney+

Ballad of a White Cow 607

Η Μπαλάντα της Λευκής Αγελάδας (Ballad of a White Cow) των Μπεχτάς Σαναέχα, Μαριάμ Μογκαντάμ

Μετά την εκτέλεση του θανατοποινίτη συζύγου της, η Μίνα προσπαθεί να επιβιώσει στο σημερινό Ιράν μαζί με την κωφή κόρη της, αντιμέτωπη με την έλλειψη χρημάτων, την απειλή της οικογένειας του συζύγου της ότι θα της πάρουν την επιμέλεια του παιδιού και κυρίως με μια κοινωνία που θεωρεί την θανατική ποινή «ανθρώπινο δικαίωμα» και που στην οποία, όπως εύγλωττα αναφέρει ένας μεσίτης όταν η Μίνα μετά από μια άδικη έξωση ψάχνει απεγνωσμένα ένα καινούριο διαμέρισμα: «χήρες, ιδιοκτήτες σκύλων και γατών και ναρκομανείς δεν είναι δεκτοί». Οταν θα μάθει ότι ο άνδρας της εκτελέστηκε άδικα ενώ ήταν αθώος, η Μίνα θα προσπαθήσει να διεκδικήσει μια επίσημη συγγνώμη από το διάτρητο δικαστικό σύστημα και ακριβώς τη στιγμή που κάθε ελπίδα της για μια αξιοπρεπή ζωή εξαλείφεται, θα εμφανιστεί στο δρόμο της ο Ρέζα, ένας άνδρας που θα τη βοηθήσει να ορθοποδήσει και με τον οποίο την δένει ένα μυστικό που δεν πρέπει να μάθει ποτέ.

Ιρανικό σινεμά με πολιτική άποψη και θέση στη μορφή ενός θρίλερ με ανατροπές και σασπένς. Ατελές αλλά συναρπαστικό. Επίσημη συμμετοχή στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου 2021. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στο Cinobo