TV & STREAMING

Μάιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Το Μάιο στον ΟΤΕ ΤV όλα μυρίζουν (τηλεοπτική) Aνοιξη!

Flix Team
Μάιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

Ο Μάιος στον OTE TV είναι γεμάτος πρεμιέρες, φιλμ νουάρ που σαγηνεύουν, ιστορίες ανθρώπινης αντοχής και τηλεοπτικές σειρές που δοξάζουν τον άνθρωπο μέσα στις σελίδες της Ιστορίας. Από την πιο καταιγιστική περιπέτεια μέχρι το πιο κλασικό έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και από τα πρώτα φιλμ του ελληνικού σινεμά μέχρι τους μεταλλαγμένους ήρωες μιας άλλης εποχής, η τηλεοπτική άνοιξη ξεκινά από εκεί που δεν το περιμένεις...

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Orphan Black 607

Orphan Black - Τέταρτος Κύκλος - Από τις 8 Μαΐου και κάθε Κυριακή στις 23.00 στο OTE CINEMA 4HD

Το «Orphan Black» είναι ενα φροντισμένο, καλογυρισμένο sci-fi, μέρος ενός εξαιρετικού νέου κύματος (τηλεοπτικής) επιστημονικής φαντασίας που μέσα από μια ρεαλιστικά δοσμένη ιστορία συνωμοσίας, αγωνίας και κλώνων μιλάει για την ατομικότητα και για το τι είναι αυτό που μας δίνει την ταυτότητά μας. Ενδιαφέρον και καλά εκτελεσμένο, δεν θα ήταν τίποτα αν στο κέντρο του δεν βρισκόταν η Τατιάνα Μασλάνι σε πολλαπλούς ρόλους σε μια από τις πιο απαιτητικές ερμηνείες που είδαμε στην τηλεόραση τα τελευταία χρόνια. O πολυαναμενόμενος τέταρτος κύκλος της σειράς ξεκινάει την Κυριακή 8 Μαΐου στις 23.00 στο OTE CINEMA 4HD. Διαβάστε εδώ περισσότερα για τον τέταρτο κύκλο του «Orphan Black».

Οι Περιπέτειες του Βιλάρ 607

Οι Περιπέτειες του Βιλάρ / Ο Μάγος της Αθήνας - Τρίτη 31 Μαΐου στο OTE HISTORY

Η πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας, οι «Περιπέτειες του Βιλάρ» του Ζόζεφ Χεπ (φωτό), μια μπουρλέσκ κωμωδία με ήρωα τον Βιλάρ και φόντο την Αθήνα της δεκαετίας του '20 και ο «Μάγος της Αθήνας» του Αχιλλέα Μάρδα, ένα μνημείο του ελληνικού σινεμά από την δεκαετία του '30 θα προβληθούν από το OTE HISTORY σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές να έρθουν σε επαφή με τα πρώτα βήματα της μυθοπλασίας στο ελληνικό σινεμά μέσα από δύο βωβά φιλμ εποχής. Οι ταινίες θα προβληθούν την Τρίτη 31 Μαΐου στις 21.00 και στις 21.30 στο OTE HISTORY.

Chinatown 607

Αφιέρωμα Film Noir - Κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 2

Πέντε υπέροχες ταινίες, αντιπροσωπευτικά δείγματα του κινηματογραφικού είδους του φιλμ νουάρ - από τη γέννησή του τη δεκαετία του 1940 μέχρι και σήμερα, ρίχνουν το σαγηνευτικό σκοτάδι τους στις Τρίτες του Μαΐου. Το αρχετυπικό «Sunset Boulevard» του Μπίλι Γουάιλντερ του 1950 με την Γκλόρια Σουάνσον και τον Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ (3 Μαΐου), το αριστουργηματικό «Τσαϊνατάουν» του Ρόμαν Πολάνσκι με τον Τζακ Νίκολσον (φωτό) και την Φέι Ντάναγουεϊ του 1974 (10 Μαΐου), το «Farewell My Lovely» του Ντικ Ρίτσαρντς, βασισμένο σε νουβέλα του Ρέιμοντ Τσάντλερ και με πρωταγωνιστές τον Ρόμπερτ Μίτσαμ και την Σάρλοτ Ράμπλινγκ από το 1975 (17 Μαΐου), το «Η Νύφη Φορούσε Μαύρα» του Φρανσουά Τριφό με την αξεπέραστη Ζαν Μορό από το 1968 (24 Μαΐου) και το «Jackie Brown» του Κουέντιν Ταραντίνο από το 1997 - ένας υπέροχος φόρος τιμής στο είδος από το τρομερό παιδί του νέου αμερικάνικου σινεμά (31 Μαΐου).

Furious 7 607

Μαχητές των Δρόμων 7 (Furious 7) του Τζέιμς Γουάν - 8 Μαΐου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Συνεχίζοντας από εκεί όπου μάς άφησε η προηγούμενη ταινία, ο Ντέκαρντ Σο, αδελφός του Οουεν, ψυχρός και παντοδύναμος εκτελεστής όπως ξέρει καλά να γίνεται ο Τζέισον Στέιθαμ, αναζητά εκδίκηση από την Team Toretto. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση (στο πρόσωπο του Κερτ Ράσελ!), αλλά κι ένας Σομαλός τρομοκράτης, διαγωνίζονται στο ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, το «Μάτι του Θεού», που έχει σχεδιάσει η όμηρος Ράμσεϊ (η πανέμορφη μεταφράστρια Μισάντεϊ του «GoT»). Ο Ντομ κι ο Μπράιαν, με τις ευλογίες του Χομπς, συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους, για ν’ αποκρούσουν τον δεύτερο Σο και ν’ αποσπάσουν το «Μάτι του Θεού», σε μια διαδρομή που θα τους μεταφέρει από την Καλιφόρνια στο Αμπου Ντάμπι. Με τ’ αυτοκίνητα φυσικά! To έβδομο και ίσως το καλύτερο μέρος της saga του «Fast & Furious» - με την τελευταία εμφάνιση του Πολ Γουόκερ να ανεβάζει εκτός από την αδρεναλίνη και το συναίσθημα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Furious 7».

Girlhood 607

Κορίτσια (Girlhood) της Σελίν Σιαμά - 9 Μαΐου στις 21.00 στο VILLAGE CINEMA HD

Καταπιεσμένη από το οικογενειακό της περιβάλλον, το αβέβαιο μέλλον της στο σχολείο και από τον άγραφο νόμο που έχουν επιβάλλει τα αγόρια στη γειτονιά, η 16χρονη Μαριέμ αποφασίζει να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή όταν συναντά μια παρέα από τρία ανεξάρτητα κορίτσια. Αλλάζει το όνομά της, τον τρόπο ντυσίματός της και παρατάει το σχολείο προκειμένου να γίνει αποδεκτή από τη συμμορία, ελπίζοντας ότι αυτός θα είναι ο δρόμος της προς την ελευθερία. Μετά τα «Νούφαρα» και το «Αγοροκόριτσο», η Σελίν Σιαμά παρουσιάζει μια ακόμα, πολυβραβευμένη, θαρραλέα ιστορία ενηλικίωσης. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τα «Κορίτσια».

Love is Strange 607

Η Αγάπη Είναι Παράξενη (Love is Strange) του Αϊρα Σακς - 19 Μαΐου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Eχοντας μοιραστεί τις χαρές και τις λύπες μιας ολόκληρης ζωής, ο Μπεν και ο Τζορτζ παντρεύονται σε μία ειδυλλιακή τελετή που λαμβάνει χώρα στο Μανχάταν. Λόγω της επισημοποίησης της σχέσης τους, ο Τζορτζ, καθηγητής κλασικής μουσικής σε καθολικό σχολείο, θα χάσει τη δουλειά του πολύ σύντομα. Το ζευγάρι θα χρειαστεί όχι μόνο να πουλήσει το κομψό διαμέρισμά του, αλλά και να χωριστεί σε διαφορετικά σπίτια, μέχρι να βρεθεί μια οικονομικά βιώσιμη λύση. Ο Τζορτζ μετακομίζει στο μικροσκοπικό διαμέρισμα δύο φίλων, ενώ ο ζωγράφος Μπεν φιλοξενείται στο σπίτι του ανιψιού του, Ελιοτ, της γυναίκας του, Κέτι και του έφηβου γιου τους Τζόι, με μοναδική ουσιαστική απασχόληση την αποτύπωση της Νέας Υόρκης στους πίνακές του. Ο αποχωρισμός και η συμβίωση με τους κοντινούς τους ανθρώπους, τούς φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα, οικογενειακές εντάσεις και την αβεβαιότητα του μέλλοντος, που απειλεί την αγάπη μιας ολόκληρης ζωής. Ο Αϊρα Σάκς αφηγείται την αληθινή ουσία της αγάπης κι ενός δεσμού που μένει ζωντανός στα χρόνια και στα εμπόδια, με το υπέροχο ζευγάρι του Τζον Λίθγκοου και του Αλφρεντ Μολίνα να κλέβει την καρδιά μας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Η Αγάπη Είναι Παράξενη».

X-Men Days of Future Past 607

Χ-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος (X-Men: Days of Future Past) του Μπράιαν Σίνγκερ - 22 Μαΐου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Στο μέλλον που ακολουθεί την αρχική τριλογία των ταινιών X-Men, ο homo sapiens έχει κηρύξει τον πόλεμο στους μεταλλαγμένους, κυνηγώντας τους με εξελιγμένα ρομπότ-Φρουρούς οι οποίοι εξολοθρεύουν το γονίδιο Χ όπου το μυρίσουν. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να σώσουν την ανθρωπότητα, οι τελευταίοι μεταλλαγμένοι, μεταξύ των οποίων ο Καθηγητής Χ κι ο Μαγκνίτο (παιγμένοι από τους Πάτρικ Στιούαρτ και Ιαν ΜακΚέλεν) στέλνουν τον Γούλβεριν στο παρελθόν για να διορθώσει τα πράγματα. Στο παρελθόν συναντάμε το ανανεωμένο καστ όπως το γνωρίσαμε στην ταινία «X-Men: First Class», τώρα πια στα αστραφτερά ‘70s. Ο Γούλβεριν (σταθερά ο Χιου Τζάκμαν, σε όλα τα παράλληλα σύμπαντα) βρίσκει τους νεότερους εαυτούς του Καθηγητή και του Μαγκνίτο (Τζέιμς ΜακΑβοϊ και Μάικλ Φασμπένστερ, αντίστοιχα) και μαζί προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό το φρικτό μέλλον, μη επιτρέποντας στη Μυστίκ (Τζένιφερ Λόρενς) να δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Μπόλιβαρ Τρασκ (Πίτερ Ντίνκλατζ, με φανταστικό μουστάκι αντάξιο κάθε ‘70s παραγωγού πορνό ταινιών), δημιουργό των Φρουρών και κύριο εκφραστή του ρεύματος κατά των μεταλλαγμένων. Με τον Μπράιαν Σίνγκερ ξανά στην καρέκλα του σκηνοθέτη όλα μοιάζουν ακριβώς στη θέση τους. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Χ-Men: Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος».

νοτιάς 607

Νοτιάς του Τάσου Μπουλμέτη - Από τις 23 Μαίου μέχρι και τις 5 Ιουνίου στην υπηρεσία OTE CINEMA ON DEMAND

Από τη μέρα που εμφανίζονται στον Σταύρο οι πρώτες ερωτικές ανησυχίες φουντώνει και η επιθυμία του να λέει ιστορίες με ένα δικό του, ανατρεπτικό, τρόπο. Οι ταραχώδεις, αλλά και ταυτόχρονα πολλά υποσχόμενες για την Ελλάδα, δεκαετίες του ‘60,’70 και ‘80 πυροδοτούν τη φαντασία του ασταμάτητα. Στο ταξίδι από την εφηβεία προς την ενηλικίωση, για να κατακτήσει αυτά που ποθεί, θα σκαρφιστεί ιστορίες για αρχαίους μύθους, μακρινά ταξίδια και όμορφες γυναίκες. Οταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, θα κάνει τις ιστορίες του εικόνες, και θα ανακαλύψει τον εαυτό του. Η επιστροφή του Τάσου Μπουλμέτη μετά την «Πολίτικη Κουζίνα» με μια ταινία ενηλικίωσης ενός αγοριού και μιας ολόκληρης χώρας που ισορροπούν πάνω στη λεπτή γραμμή που χωρίζει την πραγματικότητα από τη φαντασία. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη.

Pride 607

Pride του Μάθιου Γουόρκας - 26 Μαΐου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Το 1984 ξέσπασε στη Νότια Ουαλία, η απεργία των ανθρακωρύχων ενάντια στα σκληρά μέτρα που είχε λάβει εναντίον τους η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Μάργκαρετ Θάτσερ. Μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών που απαρτίζεται από ομοφυλόφιλους άντρες και γυναίκες προσπάθησε τότε να συγκεντρώσει χρήματα για να υποστηρίξει τους ανθρακωρύχους και τις οικογένειές τους. Feelgood με τον τρόπο που μπορούν να το κάνουν μόνο οι Αγγλοι και με εξαιρετική πολιτική τοποθέτηση πάνω στην έννοια της αλληλεγγύης, μια απίστευτη κι όμως αληθινή ιστορία ενώνει τον γκέι ακτιβισμό με την εργατική πάλη στα χρόνια της Θάτσερ και των Smiths. Διαβάστε τη γνώμη του Flix για το «Pride» του Μάθιου Γουόρκας.

Hollow Crown 607

The Hollow Crown - Κύκλος Δεύτερος - Επεισόδιο 1 - 30 Μαΐου στις 22.00 στο OTE CINEMA 4HD

Ο δεύτερος κύκλος του «The Hollow Crown» με υπότιτλο «The Wars of the Roses» - που όχι τυχαία έρχεται να συναντήσει τους εορτασμούς για τα 400 χρόνια από το θάνατο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ - καλύπτει άλλη μια τετραλογία του βάρδου - την πρώτη που έγραψε - η οποία αποτελείται από τα έργα «Ερρίκος Δ': Μέρος Πρώτο», «Ερρίκος Δ': Μέρος Δεύτερο», «Ερρίκος Δ': Μέρος Τρίτο» και «Ριχάρδος Γ'». Τη μερίδα του λέοντος διεκδικεί φυσικά ο Ριχάρδος που τον υποδύεται ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς (με μητέρα την Τζούντι Ντεντς - αυτό θέλουμε να το δούμε), καθώς όπως αναφέρει ο σκηνοθετης (πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Βασιλικού Θεάτρου) Ντόμινικ Κουκ: «Βλέπουμε το Ριχάρδο από έφηβο, στην πραγματικότητα ένα παιδί, μέχρι και το τέλος του. Ανακαλύπτουμε το γιατί έγινε ο άνθρωπος που έγινε». Διαβάστε εδώ περισσότερα για το δεύτερο κύκλο του «The Hollow Crown».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV