TV & STREAMING

Μάρτιος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

To Flix ανατρέχει στο πρόγραμμα των καναλιών του OTE TV για το μήνα Mάρτιο και σας προτείνει τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε.

Flix Team
Μάρτιος στον ΟΤΕ ΤV - Οι επιλογές του Flix

Ο Μάρτιος στον ΟΤΕ ΤV είναι γεμάτος μυστήριο, συγκλονιστικές ανθρώπινες ιστορίες, τηλεοπτικές σειρές που καθηλώνουν και αφιερώματα φτιαγμένα για να θυμίσουν τη μαγεία του σινεμά. Από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα που έχει αυτό το μήνα την τιμητική του, μέχρι τη Μελίνα Μερκούρη σε απαστράπτον ασπρόμαυρο και από τον Τομ Κρουζ να ζει τη μέρα της μαρμότας μέχρι τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ σε μια από τις πιο μεγαλειώδεις ερμηνείες του, οι πρεμιέρες του ΟΤΕ ΤV σας κρατάνε στον καναπέ σας, με επιλογές για κάθε γούστο και διάθεση. Ταυτόχρονα σας βγάζουν και έξω, σε μια πρωτότυπη έκθεση επιστήμης στο κέντρο της Αθήνας και στη μεγάλη ετήσια γιορτή του ελληνικού σινεμά.

Fortitude 607

Fortitude - Κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Γυρισμένο στην Ισλανδία, τοποθετημένο στον Αρκτικό Κύκλο, σε ένα μέρος όπου οι πολικές αρκούδες είναι τρεις φορές περισσότερες από τους κατοίκους, το «Fortitude» δανείζεται τον τίτλο του από την μικρή πόλη όπου διαδραματίζεται –κι όπου τίποτα κακό δεν συμβαίνει. Σε έναν τόπο όπου όλοι κουβαλούν όπλο –λόγω των αρκούδων- αλλά όπου ο σερίφης δεν έχει τίποτα απολύτως να κάνει αφού δεν υπάρχει έγκλημα, η δήμαρχος της πόλης ετοιμάζεται να ξεκινήσει την κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου που θα την μεταμορφώσει σε τουριστικό προορισμό. Μόνο που τα σχέδιά της θα αντιμετωπίσουν ένα απροσδόκητο, αιματηρό εμπόδιο όταν ένας αιματηρός φόνος θα ανατρέψει τις ισορροπίες και μια σειρά από ίντριγκες, ψέματα και μυστικά θα βγουν στην επιφάνεια. Η Σόφι Γρκαμπολ, πρωταγωνίστρια του Δανέζικου «The Killing» πρωταγωνιστεί στον ρόλο της δημάρχου, ενώ ο Στάνλεϊ Τούτσι είναι ένας αμερικάνος αστυνομικός που φτάνει στην πόλη για να βοηθήσει στην διαλεύκανση του εγκλήματος. Ο Μάικλ Γκάμπον, ο Κρίστοφερ Εκλεστον και ο Ρίτσαρντ Ντόρμερ συμπρωταγωνιστούν σε αυτή την παραγωγή του Sky Atlantic που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του και η οποία θα προβληθεί ταυτόχρονα σε όλα τα κανάλια του Sky στην Ευρώπη, αλλά και σε μια σειρά από άλλες τηλεοπτικές πλατφόρμες ανάμεσα στις οποίες και ο ΟΤΕ TV. Γραμμένο από τον Σάιμον Ντόναλντ του «Low Winter Sun», το «Fortitude» αποτελεί αναμφίβολα μια από τις πιο φιλόδοξες σειρές της τηλεόρασης φέτος και αναμένεται κι ως μια από τις πλέον ενδιαφέρουσες. Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «Fortitude» εδώ.

Brian de Palma 607

Αφιέρωμα Μπράιαν Ντε Πάλμα - Κάθε Τρίτη στις 22.00 για ολο το Μάρτιο στο OTE CINEMA 2

O πιο άξιος διάδοχος του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ο σκηνοθέτης που εκμοντέρνισε το είδος του ψυχολογικού θρίλερ προσφέροντας μερικές από τις πιο αξιομνημόνευτες στιγμές του σινεμά των τελευταίων δεκαετιών, ο άνθρωπος που χάρισε στον Αλ Πατσίνο μερικές από τις καλύτερες ερμηνείες του και έδωσε στο «σέξι» την έννοια που κανείς δεν φανταζόταν εν μέσω των συντηρητικών 80s, o Μπράιαν Ντε Πάλμα έχει την τιμητική του το Μάρτιο στον ΟΤΕ TV με έξι από τις πιο διάσημες του ταινίες, μια κάθε εβδομάδα. Στις 3 Μαρτίου μαθαίνουμε σινεμά με το αριστουργηματικό «Dressed to Kill» του 1980 και την κλασική «Carrie» βασισμένη στο ομώνυμο best-seller του Στίβεν Κινγκ από το 1976. Στις 10 Μαρτίου θαυμάζουμε μια από τις καλύτερες ερμηνείες του Τζον Τραβόλτα στο υποβλητικό «Blow - Out» του 1981. Στις 17 Μαρτίου αποθεώνουμε τον Αλ Πατσίνο στο ριμέικ του «Σημαδεμένου» από το 1983. Στις 24 Μαρτίου ταξιδεύουμε στο διάστημα με το «Mission to Mars» του 2000 και στις 31 Μαρτίου επιστρέφουμε στο βαθύ χρώμα του νουάρ με τη «Μαύρη Ντάλια» του 2006 από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Τζειμς Ελρόι.

Μελίνα Μερκούρη 607

Αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη - Παρασκευή 6 Μαρτίου στο OTE CINEMA 2

Εικοσιένα χρόνια μετά το θάνατό της Μελίνας Μερκούρη, ο OTE TV αφιερώνει στην αιώνια γυναίκα και τη διεθνή σταρ σε μια βραδιά με δύο από τις πιο διάσημες ταινίες της. Στις 10 το βράδυ θα προβληθεί το κλασικό «Ποτέ την Κυριακή» του 1960, η ταινία του Ζιλ Ντασέν που χάρισε τη Μελίνα Μερκούρη το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ των Καννών και το Οσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού στον Μάνο Χατζιδάκι για τα «Παιδιά του Πειραιά». Αμεσως μετά θα προβληθεί η «Φαίδρα» του Ζιλ Ντασέν από το 1962, μια μοντέρνα διασκευή του «Ιππόλυτου» του Ευριπίδη με την Μελίνα Μερκούρη να πρωταγωνιστεί στο πλευρό του Αντονι Πέρκινς σε μια καταραμένη ερωτική ιστορία με φόντο το Παρίσι, το Λονδίνο και το νησί της Υδρας.

Sister 607

Η Αδελφή Μου (Sister) της Ούρσουλα Μεγιέρ - 11 Μαρτίου στο ΟΤΕ CINEMA 2

Βαρύ χιόνι σκεπάζει απαλά τον ψυχισμό ενός αγοριού που μεγάλωσε απότομα... Ο 12χρονος Σιμόν είναι ένα πιτσιρίκι που έχει μεγαλώσει πριν την ώρα του. Αγγελικός στην όψη, παμπόνηρος και τολμηρός στην πραγματικότητα, έχει βρει τον τέλειο τρόπο να ξεγελά τον κόσμο για να κερδίζει τα προς το ζην. Ο Σιμόν και η λίγο μεγαλύτερη αδελφή του Λουίζ, ζουν δίπλα σ’ ένα χιονοδρομικό κέντρο στις ελβετικές Αλπεις. Η Λουίζ, πανέμορφη αλλά επιπόλαια, αλλάζει εραστές και δουλειές με αυτοκαταστροφική ταχύτητα. Ο Σιμόν γυροφέρνει με τα λιφτ στις πίστες και στα σαλέ και κλέβει εξοπλισμό, σκι, μπότες, γυαλιά, γάντια, που μετά πουλάει στους συνομήλικους γείτονές του. Η ανικανότητα της Λουίζ να φροντίσει για τον εαυτό της, πόσο μάλλον για τον μικρό της αδελφό, αναγκάζουν τον Σιμόν ν’ αναλάβει την ευθύνη και των δυο τους. Μόνο που σιγά σιγά ο ρόλος του ως «ενήλικα» θα διαλύσει την όποια ισορροπία είχε η σχέση του με τη Λουίζ και το χιονοδρομικό κέντρο θα γίνει το καταφύγιό του. Η Ελβετίδα Ούρσουλα Μεγιέρ είχε ήδη εντυπωσιάσει πριν δυο χρόνια με το «Home» κι επανέρχεται στο ίδιο ύφος της μοναξιάς μέσα στο πλήθος, ακόμα πιο ώριμη κι αποτελεσματική. Οι ήρωές της είναι, στην ουσία, παιδιά που αναγκάζονται από τις συνθήκες να επωμιστούν βάρη που τους έχει επιβάλλει η ανευθυνότητα των μεγάλων. Ειδική μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Βερολίνου και μια ακόμη υπέροχη ερμηνεία από τη Λέα Σεντού. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Η Αδελφή Μου».

Athens Science Festival 607

Athens Science Festival - 17 με 22 Μαρτίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι

Είναι ο άνθρωπος φτιαγμένος… από αστερόσκονη; O OTE TV και το National Geographic Channel σε καλούν από 17-22 Μαρτίου στο Athens Science Festival στην Τεχνόπολις στο Γκάζι για να μάθεις την απάντηση και να ανακαλύψεις τη fun πλευρά της επιστήμης! Διασκέδασε το μυαλό σου με τις προκλήσεις των Brain Games, με live εκπαιδευτικά πειράματα, με επιμορφωτικά παιχνίδια διάδρασης και γίνε μέρος μιας οφθαλμαπάτης. H είσοδος στο Φεστιβαλ είναι ελεύθερη.Το Athens Science Festival διοργανώνεται από τον εκπαιδευτικό οργανισμό “Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo”, το Βρετανικό Συμβούλιο, τον Σύνδεσμο Υποτρόφων του Ιδρύματος Ωνάση, τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας “INNOVATHENS” και το Μουσείο Φωταερίου της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με πλήθος ακαδημαϊκών, ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Athens Science Festival».

Stoker 607

Stoker του Παρκ Τσαν - γουκ - 22 Μαρτίου στο ΟΤΕ CINEMA 1HD

Ο πατέρας της Ιντια σκοτώνεται σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ανήμερα στα γενέθλιά της. Η προβληματική, κλεισμένη στον εαυτό της έφηβη κλείνει τα 18, αλλά η ξαφνική της ορφάνια (από τον μόνο γονιό που έδειχνε να καταλαβαίνει και να αποδέχεται την αποτραβηγμένη της φύση) της υπογραμμίζει την απέραντή της μοναξιά και την αρρωστημένα παρατεταμένη της παιδικότητα. Δε θα βρεθεί ποτέ ξανά άνθρωπος να την αγαπήσει όπως ο μπαμπάς της. Δεν θα επιτρέψει εκείνη σε άλλον άντρα να το κάνει. Κι εφόσον η παγερή, mommy dearest, αλκοολική μητέρα της δεν μοιάζει να θρηνεί ιδιαίτερα, θα ντυθεί εκείνη χήρα. Θα περιφέρει αθόρυβα και απειλητικά το πένθος της σ' αυτό το βικτωριανό, απομακρυσμένο στην εξοχή σπίτι - τεράστιο, για να χωράει τις βαριές σκιές όσων ανεβαίνουν την μαρμάρινη σκάλα του κι όλα τα καλά κρυμμένα οικογενειακά μυστικά. Τα σχέδιά της όμως ανατρέπει η άφιξη του θείου Τσάρλι, του αδελφού του πατέρα της, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσε. Το αμερικανικό ντεμπούτο του Παρκ Τσαν-γουκ, του Κορεάτη σκηνοθέτη του «Oldboy», είναι μία άσκηση αψεγάδιαστου στιλ, ένας φόρος τιμής στον χιτκοσκικό υπαινιγμό του τρόμου, ένα δαιμόνιο ερμηνευτικό παιχνίδι ανάμεσα στη Νικόλ Κίντμαν και τη Μία Γουασικόφσκα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Stoker».

Welcome to New York 607

Καλώς Hρθες Στη Νέα Υόρκη (Welcome to New York) του Εϊμπελ Φεράρα - 26 Μαρτίου στο OTE CINEMA 1HD

Υποψήφιος για επόμενος Πρόεδρος της Γαλλίας, ο Ντεβερό φτάνει στη Νέα Υόρκη, περνάει μια βραδιά ακολασίας με κορίτσια, ναρκωτικά και ποτό σε ένα ξενοδοχείο της πόλης και το πρωί συλλαμβάνεται από τις Αρχές με την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης μιας καμαριέρας. Σε μια ευθεία γραμμή που ενώνει ενώνει σχεδόν όλους τους ήρωες του Εϊμπελ Φεράρα με τον «φανταστικό» Ντομινίκ Στρος-Καν του Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο αιρετικός Αμερικάνος σκηνοθέτης ανακατασκευάζει όσα έστειλαν τον Ντομινίκ Στρος-Καν στο δικαστήριο σε μια ταινία που μοιάζει με πραγματική κατάβαση στην κόλαση. Ο Φεράρα δημιουργεί σασπένς από την ανθρώπινη κατάπτωση, καταφέρνει να απεικονίσει τον ήρωά του ταυτόχρονα ως ένα «γουρούνι» και έναν «ασθενή» χωρίς να παίρνει θέση (!), κάνει το άβολο (φανταστείτε μια σκηνή στην οποία ένας σύζυγος εξηγεί στη συζυγό του τι ακριβώς έκανε το προηγούμενο πρωί πάνω στο στήθος μιας καμαριέρας) να μοιάζει τουλάχιστον «φυσιολογικό», κατακρίνει την εξουσία που δίνει η εξουσία και παίζει – αν και όχι ολοκληρωμένα – με το ερώτημα των ρόλων που παίζουμε καθημερινά τις ώρες που οι άλλοι μας κοιτούν ή ακόμη καλύτερα όταν νομίζουμε πως είμαστε μόνοι μας στον κόσμο και άρα παντοδύναμοι. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Καλώς Ηρθες στη Νέα Υόρκη».

Edge of Tomorrow 607

Στα Ορια του Αύριο (Edge of Tomorrow) του Νταγκ Λάιμαν - 30 Μαρτίου στο VILLAGE CINEMA

Στο κοντινό μέλλον, μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας. Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά... και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι. Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τούς φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης. O Νταγκ Λάιμαν ξαναγράφει τη «Μέρα της Μαρμότας» στη μορφή μιας ταινίας επιστημονικής φαντασίας που έχει τα εφέ και την δράση που θες κι ένα δυο πράγματα στα οποία πιθανότατα δεν ελπίζεις πια από τα blockbuster... Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Στα Ορια του Αύριο».

Orange is the New Black 607

Orange is the New Black - Κάθε Τετάρτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 1HD

Η αμφιφυλόφιλη Πάιπερ Τσάπμαν ζει μαζί με τον αρραβωνιαστικό της Λάρι Μπλουμ στη Νέα Υόρκη. Στο παρελθόν, η Πάιπερ είχε ερωτική σχέση με τη λαθρέμπορο ναρκωτικών Άλεξ Βος την οποία βοηθούσε με τη διακίνηση. Χρόνια μετά τη διακοπή της σχέσης τους, η Άλεξ δικάζεται για τις πράξεις της και καταδίδει την Πάιπερ με σκοπό να μειώσει την ποινή της. Συνεπώς, η Πάιπερ παραδίδεται οικειοθελώς στη φυλακή του Λίτσφιλντ για να εκτίσει την ελάχιστη ποινή των 15 μηνών. Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από την επανασύνδεσή της με την Άλεξ αλλά και τις ιστορίες, τις φιλίες, τις έχθρες, τις συγκρούσεις αλλά και την επεισοδιακή καθημερινότητα των υπόλοιπων συγκρατουμένων της. Από τις πιο πετυχημένες σειρές που εμφανίστηκαν από το πουθενά τα τελευταία χρόνια, το «Orange is the New Black» είναι ακριβώς αυτό που λέμε «κόλλησα» όταν μιλάμε για τηλεόραση: ένα πανέξυπνο μείγμα κωμωδίας και... τραγωδίας με φόντο μια ομάδα γυναικών που αλλάζουν τους όρους στο «δράμα φυλακών» και κερδίζουν τα βραβεία το ένα μετά το άλλο στο περασμά τους.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV