TV & STREAMING

Ιούνιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

στα 10

Ο Ιούνιος στον OTE ΤV εγκαινιάζει ένα τηλεοπτικό καλοκαίρι γεμάτο... συγκινήσεις.

Flix Team
Ιούνιος στον OTE TV - Οι επιλογές του Flix

Οι μεγάλες πρεμιέρες δεν σταματούν ούτε το καλοκαίρι στον OTE TV, ο οποίος φτάνει από τα πιο λαμπερά χρόνια του Χόλιγουντ - με το αφιέρωμα στη Μέριλιν Μονρό - μέχρι την ηλιόλουστη Κέρκυρα της οικογένειας Ντάρελ (στο «The Durrels» που προβάλλει αποκλειστικά) και από τον «Πλανήτη των Πιθήκων» στα χρόνια που ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραφε τα τραγούδια μιας ολόκληρης χώρας με την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση της ταινίας του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης», μια συμπαραγωγή του OTE TV.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Marilyn Monroe 607

Αφιέρωμα - 90 χρόνια από τη γέννηση της Μέριλιν Μονρό - Από την 1η μέχρι και τις 10 Ιουνίου στις 22.00 στο ΟΤΕ CINEMA 2

Δέκα από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες της Μέριλιν Μονρό βρίσκουν θέση σε κάθε ένα από τα πρώτα δέκα καλοκαιρινά βράδια του Ιουνίου, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση της απόλυτης σταρ την 1η Ιουνίου του 1926. Οι δέκα ταινίες που θα προβληθούν και καλύπτουν στην ουσία όλη της φιλμογραφία από τις αρχές της δεκαετίας του '50 μέχρι τις αρχές των 60s είναι οι εξής: «Niagara» του Χένρι Χάθαγουεϊ από το 1953 (01/06), «Gentlemen Prefer Blondes» του Χάουαρντ Χοκς από το 1953 (02/06), «How to Marry A Millionaire» του Τζιν Νεγκουλέσκο από το 1953 (03/06), «River of No Return» του Οτο Πρέμινγκερ (04/06) «There's No Business Like Show Business» του Γουόλτερ Λανγκ από το 1954 (05/06), «The Seven Year Itch» του Μπίλι Γουάιλντερ από το 1955 (06/06), «Bus Stop» του Τζόσουα Λόγκαν από το 1956 (07/06), «Some Like it Hot» του Μπίλι Γουάιλντερ από το 1959 (08/06), «Let's Make Love» του Τζορτζ Κιούκορ από το 1960 (09/06), «The Misfits» του Τζον Χιούστον από το 1961 (10/06).

the durrels 607

The Durrels - Από την Τρίτη 7 Ιουνίου και κάθε Τρίτη στις 22.00 στο OTE CINEMA 4HD

Μπορεί το κλασσικό, πολυαγαπημένο βιβλίο του Τζέραλντ Ντάρελ «Η Οικογένειά μου κι Αλλα Ζώα», να έχει μεταφερθεί ήδη στην τηλεόραση στο παρελθόν, όμως τώρα η ιστορία της οικογένειας Ντάρελ και ειδικά των χρόνων που πέρασαν στην Κέρκυρα είναι το κεντρικό αντικείμενο έξι επεισοδίων που γυρίστηκαν για λογαριασμό του βρετανικού καναλιού ΙTV. To «The Durrels» είναι βασισμένο στην τριλογία της Κέρκυρας του Ντάρελ που αποτελείται από τα βιβλία «My Family and Other Animals», «Birds, Beasts and Relatives» και «The Garden of the Gods», που ανάμεσα σε άλλα εξιστορεί και την ιστορία της οικογένειας που εγκαταστάθηκε στο νησί το 1935, όταν η μητέρα των Ντάρελ, Λουίζα αποφάσισε ότι η ζωή της χρειαζόταν επειγόντως μια αλλαγή. Με τον σύζυγό της να έχει πεθάνει εδώ και χρόνια και τα οικογενειακά χρήματα να πλησιάζουν στο τέλος τους, η Λουίζα «πακετάρει» τα τέσσερα παιδιά της και εγκαταλείπει την χώρα. Ο μεγαλύτερος Λάρι φιλοδοξεί να γίνει συγγραφέας (φυσικά έγινε κι έγραψε μερικά υπέροχα βιβλία όπως το «Αλεξανδρινό Κουαρτέτο», ο Τζέρι είναι 11 και το σχολείο του ετοιμάζεται να τον αποβάλλει ενώ τα δύο μεσαία τέκνα της οικογένειας, βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο την «φρίκη της εφηβείας». Οταν τους ανακοινώνει ότι μετακομίζουν στην Κέρκυρα, κανείς δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα, πόσο μάλλον όταν ανακαλύπτουν ότι στο νησί δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα, όμως η ιδέα ενός φτηνού, ζεστού νησιού με υπέροχο καιρό ακούγεται σαν ένα ιδανικό μέρος στο μυαλό της Λουίζα. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «The Durrels».

el club 607

Η Μυστική Λέσχη (El Club) του Πάμπλο Λαραΐν - Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Πέντε άνθρωποι, τέσσερις άντρες και μια γυναίκα, ζουν μαζί σ' ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Καθαρίζουν, μαγειρεύουν, περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους εκπαιδεύοντας τον σκύλο τους, που παίρνει μέρος σε αγώνες, κερδίζει και τους φέρνει ένα σωρό λεφτά. Αυτοί οι πέντε άνθρωποι δεν είναι τυχαίοι: είναι άνθρωποι του Θεού, καθολικοί ιερείς και μια καλόγρια, που δεν ασκούν πια το λειτούργημά τους. Γιατί έχουν όλοι αμαρτήσει. Ο ένας βίαζε ανήλικα αγόρια, ο άλλος πουλούσε βρέφη σε ζευγάρια εν αγνοία των βιολογικών γονιών, ο άλλος καρπωνόταν χρήματα του στρατού, εκείνη χτυπούσε το κοριτσάκι που υιοθέτησε από την Αφρική. Ανθρωποι του Θεού και της Καθολικής εκκλησίας, παλιάς και «νέας». Οι οποίοι, αντί να κατηγορηθούν ανοιχτά και να καταδικαστούν, να φυλακιστούν, εκθέτοντας έτσι την Εκκλησία, τοποθετούνται σε σπίτια-κρυφές φυλακές, όπου ζητούν συγχώρεση, ή απλώς στοιχηματίζουν σε σκυλιά. Παλιά εγκλήματα, νέες τιμωρίες. Ο Πάμπλο Λαραΐν, μετά το πολιτικό κατηγορώ του «No», στρέφεται εναντίον της διαιώνισης της Καθολικής «άφεσης αμαρτιών», με τρόπο μαύρο όσο η πιο σκοτεινή συνείδηση και κυνικά χιουμοριστικό, όσο χρειάζεται για ν' αντέξεις να πεις και ν' ακούσεις. Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, επίσημη υποβολή της Χιλής για το Οσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για τη «Μυστική Λέσχη».

Αρκαδία χαίρε 607

Αρκαδία Χαίρε του Φίλιππου Κουτσαφτή - 10 Ιουνίου στις 21.00 στο OTE History

Οταν, πριν 15 χρόνια, βγήκε στις αίθουσες η «Αγέλαστος Πέτρα» του Φίλιππου Κουτσαφτή, η κριτική αλλά, ταυτόχρονα, κι η εισπρακτική επιτυχία της αποτέλεσαν φαινόμενο: οι ελληνικές ταινίες, οι καλλιτεχνικές, πόσω μάλλον τα κινηματογραφικά ντοκιμαντέρ, σπάνια έφταναν στην αντίληψη του κοινού. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει - έστω, όχι και τόσο στην εισπρακτική πλευρά του θέματος - κι έτσι ο απόηχος της προηγούμενης ταινίας που διαρκεί ακόμα, προϋπαντίζει τη νέα σε αλλαγμένη γειτονιά, πιο πολυσύχναστη. ο Φίλιππος Κουτσαφτής, ωστόσο, δεν έχει αλλάξει. Η κάμερα του Κουτσαφτή κι η δική του φωνή στη θέση του αφηγητή, όπως και τότε, εγκαθίσταται αυτή τη φορά στην Τεγέα, στο μικρό κάμπο, περιφραγμένο από βουνά, κοντά στη Σπάρτη, κοντά στο χθες, κοντά στον παράδεισο. Η ιστορία της Αρκαδίας, με την ιδιαίτερη σημασία της ως Γη της Επαγγελίας πριν τους πρωτόπλαστους, ξετυλίγεται σε σπείρα, κάνοντας κύκλους από την αρχαιότητα, βολτάροντας στη λογοτεχνία, αγγίζοντας το σήμερα, το μεταναστευτικό, την αξία της παράδοσης, τη χαμένη αθωότητα, τον παραγκωνισμό του κλασικού (και του νέου;) πολιτισμού στη σημερινή εποχή. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Αρκαδία Χαίρε».

The End of the Tour 607

Τέλος Διαδρομής (The End of the Tour) του Τζέιμς Πόνσολντ - 16 Ιουνίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Στις 12 Σεπτεμβρίου του 2008, ο Ντέιβιντ Φόστερ Γουάλας (ή DFW όπως ήταν γνωστός) βρέθηκε κρεμασμένος. Ηταν μόλις 46 ετών. Κι όμως: ο ταλαντούχος και καταθλιπτικός αυτόχειρας είχε από τα 30 του ψηφιστεί ως ένας από τους 100 καλύτερους μυθιστοριογράφους του αιώνα, σύμφωνα με το «Τime». Κι αυτό γιατί το1996 είχε ξεσηκώσει θύελλες στους αμερικανικούς λογοτεχνικούς κύκλους με το δυστοπικό μυθιστόρημα «Ιnfinite Jest» («Ατέλειωτο Αστείο»). Ευφυής, φιλοσοφικά τεκμηριωμένος και με απολαυστικό κατάμαυρο χιούμορ, είχε θεωρηθεί απόγονος του Πίντσον, του Tόμσον, του Ντελίλο. Το περιοδικό Rolling Stone είχε στείλει τότε στο σπίτι του Γουάλας στην Ιθάκη της Νέας Υόρκης το νεαρό δημοσιογράφο, και φιλόδοξο επίσης λογοτέχνη, Ντέιβιντ Λίπσκι σε μία πενθήμερη αποστολή/συνέντευξη. Αυτό το πορτρέτο δεν δημοσιεύτηκε παρά μόνο μετά θάνατον. Η ταινία, αποτυπώνει τη συνεύρεση των δύο αντρών, τις συζητήσεις και την φιλοσοφική τους κόντρα. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Τέλος Διαδρομής».

Ουζερί Τσιτσάνης 607

Ουζερί Τσιτσάνης του Μανούσου Μανουσάκη - Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Θεσσαλονίκη, 1942-1943. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Ομως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης. Εκεί ο μεγάλος Ελληνας συνθέτης Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα πιο δημιουργικά του χρόνια και συνθέτει τα πιο γνωστά του τραγούδια, ανάμεσα στα οποία και την καθοριστική Συννεφιασμένη Κυριακή. Τοποθετημένο σε μια τραγική στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας και μιλώντας για κάτι που στην Ελλάδα παρέμενε αποσιωπημένο για πολλά χρόνια, την εξόντωση των Ελλήνων Εβραίων της Θεσσαλονίκης (κι όχι μόνο) από τους Γερμανούς, το φιλμ του Μανούσου Μανουσάκη ξεκινά από το πετυχημένο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη, αφήνει τη μουσική του Βασίλη Τσιτσάνη στο φόντο, μια καταδικασμένη ερωτική ιστορία στο κέντρο της και προσφέρει ένα «λαϊκό» σινεμά έτοιμο να αγαπηθεί. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή του OTE TV.

Δείτε ακόμη: Ο Μανούσος Μανουσάκης και οι ηθοποιοί του μιλούν στην κάμερα του Flix για το «Ουζερί Τσιτσάνης»

Dawn of the Planet of the Apes 607

Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή του Ματ Ριβς - Κυριακή 26 Ιουνίου στις 21.00 στο OTE CINEMA 1HD

Μια δεκαετία μετά την τελευταία φορά που συναντήσαμε τον Σίζαρ, η ανθρωπότητα έχει αποδεκατιστεί, εξαιτίας της φονικής γρίπης των πιθηκοϊδών, αποτέλεσμα φυσικά των γενετικών πειραμάτων που έδωσαν και στον Σίζαρ την εξελιγμένη του ταυτότητα. Εκείνος είναι πια ο ηγέτης των πιθήκων και ζει σε μια κοινότητα με ξεκάθαρη κοινωνική διαστρωμάτωση, μέσα σ’ ένα δάσος κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, διοικώντας την αγέλη του αυστηρά και δίκαια, προστατεύοντάς την απ’ οποιαδήποτε σχέση με το ανθρώπινο είδος. Οταν, όμως, μια ομάδα ανθρώπων θα θελήσει να εισχωρήσει στο δάσος για να εκμεταλλευτεί ένα παλιό εργοστάσιο ενέργειας που βρίσκεται εκεί, ο πόλεμος μεταξύ ανθρώπων και πιθήκων θα ξεσπάσει ξανά, με καταστροφικά αποτελέσματα και για τα δυο στρατόπεδα. Αν κάποιος θεωρήσει ότι το «Rise of the Planet of the Apes» ήταν ένα πετυχημένο (όχι μόνο εισπρακτικά) φρεσκάρισμα στην παράδοση και το μύθο του «Πλανήτη των Πιθήκων», η νέα προσθήκη στην κινηματογραφική σειρά, σκηνοθετημένη από τον Ματ Ριβς του «Cloverfield», πραγματικά απογειώνει την ιστορία, σεναριακά και αισθητικά, οδηγώντας τη σ’ ένα συναρπαστικό σκοτεινό μέλλον. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή».

From Dusk Till Dawn the Series 607

From Dusk Till Dawn - Δεύτερος Κύκλος - Πρεμίερα στις 26 Ιουνίου στις 23.00 και κάθε Τετάρτη στις 23.00 στο OTE CINEMA 4HD

«Βρισκόμαστε στη δεύτερη πράξη της ιστορίας και όλα παίρνουν μια πιο σκοτεινή στροφή. Αν η πρώτη σεζόν ήταν η μέρα, η δεύτερη σεζόν είναι σίγουρα η νύχτα», δήλωσε ο Κερτ Βολκ, αντιπρόεδρος του δικτύου El Rey και καλλιτεχνικός διευθυντής της σειράς που δημιούργησε ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ζωντανεύοντας ένα ολόκληρο κόσμο φτιαγμένο από παρανόμους και βαμπίρ... Τα αδέρφια Γκέκο έχουν πάρει χωριστούς δρόμους και όλοι τώρα θα βρουν νέους συνοδοιπόρους. Στην πρώτη σεζόν οι χαρακτήρες πέρασαν αρκετό χρόνο στη μέση του πουθενά. Στη δεύτερη σεζόν, βρίσκονται στην πόλη. Στη δεύτερη σεζόν θα επιστρέψουν όλοι οι γνωστοί άγνωστοι της πρώτης σεζόν και μαζί τους ο Ντάνι Τρέχο (ο «Machete» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ), ενώ ένα πέρασμα θα κάνει και η Ντέμι Λοβάτο και ο Εσάι Μοράλες του τηλεοπτικού «Criminal Minds». Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το δεύτερο κύκλο του «From Dusk Till Dawn».

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις πρεμιέρες και τις τηλεοπτικές σειρές στο επίσημο site του OTE TV.

Tags: OTE TV